Η Σοφία Μουτίδου μας αποκαλύπτεται

Τι άλλο έχει σπουδάσει η Σοφία Μουτίδου πέρα από το θέατρο; Που παίζει και τι θεωρεί επιτυχία;

Η Σοφία Μουτίδου μας αποκαλύπτεται

Η Σοφία Μουτίδου μπορεί να έγινε ευρέως γνωστή με τις εμφανίσεις της σε σίριαλ αλλά και ως παρουσιάστρια-φαρσέρ στην πρωινή εκπομπή του Mega δίπλα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, όμως έχει αποδείξει στο θέατρο, ουκ ολίγες φορές, πως είναι γεννημένη κωμικός ερμηνεύοντας μάλιστα ρόλους-κλειδί. Ένα τέτοιο ρόλο ερμηνεύει στο «Μπαμπά μην ξανά πεθάνεις Παρασκευή» των Αλέξανδρου Ρήγα, Δημήτρη Αποστόλου, μια λοξή ματιά στη σουρεαλιστική καθημερινότητα που δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Με αφορμή την παράσταση που παίζεται στο «Αλέκος Αέξανδράκης» μας είπε:
Η Νομική ήταν κάτι που τελείωσα χωρίς να είναι ουσιαστική επιλογή μου. Η αγάπη μου ήταν το θέατρο. Δε δυσκολεύτηκα να μην την ακολουθήσω. Ήμουν προγραμματισμένη για ηθοποιός (χα, χα!).
Σαν χαρακτήρας είμαι ζωηρή, ευδιάθετη και διεκδικητική και κατά βάση ακολουθώ την καρδιά μου. Όσο μεγαλώνω βάζω και, μυαλό…
Στο «Μπαμπά μην ξανά πεθάνεις Παρασκευή» είπα το ναι, στον Αλέξανδρο Ρήγα πριν 13 χρόνια, το 2004. Τότε πρωτόπαιξα στην παράσταση. Λάτρευα τον Άλεξ ήμουν μαζί του από τους «Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη» την ελληνική κωμική-σατιρική σειρά της τηλεόρασης, είχα τρελαθεί. Όταν μου είπε: « Θέλω να δουλέψουμε μαζί σε κάτι» δεν μου είπε αμέσως τι ήταν. Τη στιγμή που μου το αποκάλυψε του ξεκαθάρισα ότι είναι εντελώς τρελός και βέβαια δέχτηκα αμέσως την πρόταση του. Στο έργο κάνω μια μοιρολογίστρα. Αλλιώς πια...
Τι φέρνει την επιτυχία; Αυτά που φέρνουν την επιτυχία είναι το κείμενο, οι συντελεστές το timing και το άστρο της κάθε παράστασης. Τίποτα από μόνο του. Όλα μαζί!

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Στην κηδεία του πατέρα των δύο πρωταγωνιστριών λαμβάνει χώρα μια σειρά ευτράπελων καταστάσεων – να ’ναι καλά οι συγγενείς με τις λανθάνουσες συμπεριφορές

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/04/2024

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.