Γνώρισε το αρχαίο δράμα σε δώδεκα τηλεοπτικά μαθήματα

Άνθρωποι του ελληνικού θεάτρου προσφέρουν την οπτική τους στις αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες στον δεύτερο κύκλο της σειράς «Αρχαίων δράμα» στην ΕΡΤ2.

Γνώρισε το αρχαίο δράμα σε δώδεκα τηλεοπτικά μαθήματα

Στον δεύτερο κύκλο της πολιτιστικής σειράς «Αρχαίων δράμα» της δημόσιας τηλεόρασης συνεχίζεται η έρευνα για τις αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες μέσα από ελεύθερα μαθήματα-εργαστήρια με σημαντικούς ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου.

Στη σειρά σε σκηνοθεσία Πάνου Παππά και Δέσποινας Χαραλάμπους και παραγωγή του Νίκου Κράσκα, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και άλλοι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με το ανέβασμα του αρχαιοελληνικού δραματολογίου αναλύουν ένα έργο σε κάθε επεισόδιο μπροστά σε ένα κοινό νέων ηθοποιών οι οποίοι εκφράζουν απορίες και διατυπώνουν ερωτήματα που θα μπορούσε να ήταν και δικά μας.

Στον δεύτερο κύκλο του «Αρχαίων δράμα», «δάσκαλοι» μας γίνονται: οι σκηνοθέτες Γιώργος Αρμένης («Αχαρνής»), Στάθης Λιβαθινός («Μήδεια»), Σταύρος Τσακίρης («Πέρσες»), Μιχαήλ Μαρμαρινός («Λυσιστράτη»), Κατερίνα Ευαγγελάτου («Ρήσος»), Λάμπρος Γιώτης («Ικέτιδες»), οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης («Οιδίπους Τύραννος») και Κώστας Καζάκος («Οιδίπους επί Κολωνώ»), ο φιλόλογος και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος («Χοηφόροι»), η χορογράφος Σοφία Σπυράτου («Θεσμοφοριάζουσες»), ο καθηγητής Φιλοσοφίας Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός («Ειρήνη»).

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Αρχαίων δράμα» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στην ΕΡΤ2 στις 20:00. Τα επεισόδια του πρώτου κύκλου μπορείτε να τα παρακολουθήσετε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/09/2022

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.

Ματωμένα χώματα

Χωρίς να επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις ή να καινοτομεί, η παράσταση του Γιώργου Παλούμπη πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα καταφέρνει να επιβληθεί χάρη στο νεύρο, το δυναμισμό και τον ωραίο θίασο.

Ιεροκλής Μιχαηλίδης - Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον "Αμπιγιέρ"

Στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη ανεβαίνουν οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί τον Δεκέμβριο στο έργο του Ρόναλντ Χάργουντ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Γιώργος Κουτλής: "Με τρομάζει το πώς έχει φτιαχτεί μία κοινωνία που έχει ολόκληρες γενιές ματαιωμένων ανθρώπων"

Μετά το "Παίζοντας το θύμα", ήρθαν "Οι Παίχτες", το "Talk Show", το "Όνειρο ενός γελοίου" και ο "Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι" που εκτόξευσαν τον Γιώργο Κουτλή στην επιτυχία μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Πώς έφτασε στο θέατρο, τι ετοιμάζει και τι του αρέσει εκτός θεατρικής σκηνής;

Το Σινέ Φιλίπ... αλλιώς

Στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με χορό, μουσική, βιβλίο με σκοπό την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού.