Πειραματιστείτε με τον έρωτα στο Εθνικό

Ευτυχώς ακόμη ερωτευόμαστε – ή μήπως όχι; Για να δούμε τι πιστεύουν οι Έλληνες πειραματιστές με τις παραστάσεις τους στο Φεστιβάλ «7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Πειραματιστείτε με τον έρωτα στο Εθνικό

Ευτυχώς ακόμη ερωτευόμαστε – ή μήπως όχι; Για να δούμε τι πιστεύουν οι Έλληνες πειραματιστές με τις παραστάσεις τους στο Φεστιβάλ «7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων» στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

«Το μεγάλο κρεβάτι»

Πειραματιστείτε με τον έρωτα στο Εθνικό - εικόνα 1

Ο έρωτας, όπως κι αν τον βιώνεις, είναι ισχυρό αντίδοτο στην αδράνεια και την πλήξη... Αυτό θέλουν να μας πουν επιθεωρησιακά ο Μάνος Βαβαδάκης, η Χαρά-Μάτα Γιαννάτου και ο Γιάννης Νιάρρος, οι εμπνευστές αυτής της παράστασης, και για να το πετύχουν στήνουν ένα σπονδυλωτό νεο-κιτς θέαμα. Χρησιμοποιώντας δομή και στοιχεία από την ελληνική επιθεώρηση και με όχημα σκετς, τραγούδια και σάτιρα συνθέτουν το τοπίο του έρωτα στη σύγχρονη Αθήνα. (20-23/4)

«Όσοι κοιμούνται»

Πειραματιστείτε με τον έρωτα στο Εθνικό - εικόνα 2

Πολυσχιδής καλλιτέχνις η Γιούλα Μπούνταλη, στήνει παραστάσεις που μοιάζουν με μικρά σημειώματα με πράγματα που αγαπά ή την προβληματίζουν στον κόσμο. Αυτήν τη φορά, με αφετηρία το ποίημα του Γουόλτ Γουίτμαν «The sleepers», μας καλεί σε μια κοινή εμπειρία: «Αν ανοίξεις τα μάτια σου στον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου, τότε τα οράματά του θα γίνουν και δικά σου. Είμαστε όλοι λίγο πολύ μια οντότητα». (20-23/4)

«Lasciatemi morire»

Πειραματιστείτε με τον έρωτα στο Εθνικό - εικόνα 3

«Τι στην ευχή να πεις για τον έρωτα στα χρόνια της κρίσης και, κυρίως, πώς να το κάνεις ενδιαφέρον σκηνικό γεγονός;» αναρωτήθηκαν η Βάσω Καμαράτου και ο Κώστας Κουτσολέλος και αποφάσισαν να δώσουν την απάντηση αναζητώντας, ως άντρας και ως γυναίκα αντίστοιχα, αυτό που μπορεί να τους χαρίσει τη μεγαλύτερη παρηγοριά στο δράμα μιας σχέσης. (27-30/4)

«Lolita reversed»

Πειραματιστείτε με τον έρωτα στο Εθνικό - εικόνα 4

Η προσωποποίηση του απαγορευμένου καρπού κατοικεί σε μια προκλητική ιστορία που λογοκρίθηκε και λατρεύτηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, τη «Λολίτα» του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Από αυτήν άντλησε έμπνευση ο Χρήστος Καρασαββίδης για την «ακραία σκηνική σύνθεσή» του, που αποτυπώνει έναν δυνατό έρωτα σε μια εποχή οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, δοκιμάζοντας τις αντοχές της ανθρώπινης επιθυμίας και τα όρια του σύγχρονου θεάτρου. (27-30/4)

Περισσότερες πληροφορίες

Το μεγάλο κρεβάτι

  • Performance

Χρησιμοποιώντας τη δομή και στοιχεία της επιθεώρησης, η παράσταση συνθέτει το τοπίο του έρωτα στη σύγχρονη Αθήνα. Παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου «7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων».

Όσοι κοιμούνται

  • Work In Progress

Με αφετηρία το ποίημα του Walt Whitman «The Sleepers» μας καλεί να σκύψουμε μπροστά στα κρεβάτια όσων «κοιμούνται» και να ανοίξουμε τα μάτια μας μπροστά στα κοινά οράματα μιας κοινωνίας. Παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου «7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων».

Lasciatemi morire

  • Performance
  • Διάρκεια: 45 '

Ένας άντρας και μια γυναίκα σε κρίση ή καλύτερα... ο έρωτας στα χρόνια της κρίσης.

Lolita reversed

  • Performance

Σε μια ακραία σκηνική σύνθεση, ξαναγράφεται ο μύθος του έρωτα ανάμεσα στη Λολίτα και στον καθηγητή, με πρόθεση την εξερεύνηση των ορίων της παιδικής σεξουαλικότητας και της εκμετάλλευσης ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα, ιδίως όταν οι ρόλοι είναι δυσδιάκριτοι. Παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου «7 χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.