Οι «Τρεις Αδελφές» ταξιδεύουν στην πατρίδα τους…

Το αριστούργημα του Τσέχοφ σκηνοθετημένο από το Δημήτρη Μυλωνά μετά την μεγάλη αθηναϊκή του επιτυχία ταξιδεύει στη Ρωσία.

Οι «Τρεις Αδελφές» ταξιδεύουν στην πατρίδα τους…

Το αριστούργημα του Τσέχοφ σκηνοθετημένο από το Δημήτρη Μυλωνά μετά την μεγάλη αθηναϊκή του επιτυχία ταξιδεύει στη Ρωσία.

Οι «Τρεις Αδελφές» ταξιδεύουν στην πατρίδα τους… - εικόνα 1

Το όραμα για ένα καλύτερο αύριο, η φυγή και η ανεξάντλητη ελπίδα παρά την πνιγηρή καθημερινότητα διατρέχουν το αριστουργηματικό έργο του Τσέχοφ και ο Δημήτρης Μυλωνάς το παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Tempus Verum - Εν Αθήναις. Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, όπως είπε σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «α», ξεκίνησε τις «Τρεις αδελφές» με το όραμα να φτιαχτεί μία ομάδα ηθοποιών ηλικίας 25 με 45 ετών, με την οποία θα αποκτήσει ένα κοινό κώδικα, μια κοινή γλώσσα που θα δείχνει το πώς βλέπουν το θέατρο. Ο 12μελής του θίασος κέρδισε το στοίχημα και η παράστασή τους, έπειτα από απανωτά sold-out, συνεχίζει να παίζεται μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Το ταξίδι των «Τριών Αδελφών» του Δημήτρη Μυλωνά όμως ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και φτάνει στο Μελίχοβο της Ρωσίας, όπου η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο του Melikhovskaya Vesna (Spring in Melikhovo) International Theatre Festival. Το διεθνές φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος στις 22-27 Μαΐου και για 10ο χρόνο έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο παραστάσεις που βασίζονται στα θεατρικά έργα του Ρώσου δραματουργού Άντον Τσέχοφ. Η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει είναι ο πρώτος θίασος από την Ελλάδα που δέχεται πρόσκληση από το φεστιβάλ για να παρουσιάσει τη δουλειά της και έτσι θα ταξιδέψει στο Μελίχοβο, μια μικρή πόλη λίγο έξω από τη ρωσική πρωτεύουσα όπου ο Τσέχοφ έζησε και έγραψε πολλά από τα αριστουργήματά του, και θα παραμείνει και τις 5 μέρες που διεξάγεται το Φεστιβάλ προκειμένου, εκτός από την παράσταση που θα δώσει, να παρακολουθήσει τις παραγωγές των υπόλοιπων συμμετοχών, καθώς επίσης να λάβει μέρος στα σεμινάρια και τα εργαστήρια που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Το Μελίχοβο αποτελεί πλέον μια πόλη - αφιέρωμα στον Τσέχοφ, καθώς εκεί λειτουργεί η σχολή Chekhov International Theatre School, ενώ η κατοικία του Άντον Τσέχωφ έχει μετατραπεί από το Ρωσικό κράτος στο AICMR "State Literary-Memorial Museum-Reserve of A. P. Chekhov "Melikhovo", έναν ιδιαίτερα δραστήριο φορέα στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί το θέατρο Chekhov Studio, το Melikhovskaya Vesna (Spring in Melikhovo) International Theatre Festival ενώ 2 από τα σχολεία που είχαν χτιστεί με την αρωγή του Ρώσου δραματουργού, διατίθενται ως εκθεσιακοί χώροι με αντικείμενο πάντα το έργο του.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρεις αδελφές

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 180 '

Το όραμα για ένα καλύτερο αύριο, η φυγή και η ανεξάντλητη ελπίδα παρά την πνιγηρή καθημερινότητα διατρέχουν το αριστουργηματικό έργο του Τσέχοφ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.