Οι «Τρεις Αδελφές» ταξιδεύουν στην πατρίδα τους…

Το αριστούργημα του Τσέχοφ σκηνοθετημένο από το Δημήτρη Μυλωνά μετά την μεγάλη αθηναϊκή του επιτυχία ταξιδεύει στη Ρωσία.

Οι «Τρεις Αδελφές» ταξιδεύουν στην πατρίδα τους…

Το αριστούργημα του Τσέχοφ σκηνοθετημένο από το Δημήτρη Μυλωνά μετά την μεγάλη αθηναϊκή του επιτυχία ταξιδεύει στη Ρωσία.

Οι «Τρεις Αδελφές» ταξιδεύουν στην πατρίδα τους… - εικόνα 1

Το όραμα για ένα καλύτερο αύριο, η φυγή και η ανεξάντλητη ελπίδα παρά την πνιγηρή καθημερινότητα διατρέχουν το αριστουργηματικό έργο του Τσέχοφ και ο Δημήτρης Μυλωνάς το παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Tempus Verum - Εν Αθήναις. Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, όπως είπε σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «α», ξεκίνησε τις «Τρεις αδελφές» με το όραμα να φτιαχτεί μία ομάδα ηθοποιών ηλικίας 25 με 45 ετών, με την οποία θα αποκτήσει ένα κοινό κώδικα, μια κοινή γλώσσα που θα δείχνει το πώς βλέπουν το θέατρο. Ο 12μελής του θίασος κέρδισε το στοίχημα και η παράστασή τους, έπειτα από απανωτά sold-out, συνεχίζει να παίζεται μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Το ταξίδι των «Τριών Αδελφών» του Δημήτρη Μυλωνά όμως ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και φτάνει στο Μελίχοβο της Ρωσίας, όπου η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο του Melikhovskaya Vesna (Spring in Melikhovo) International Theatre Festival. Το διεθνές φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος στις 22-27 Μαΐου και για 10ο χρόνο έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο παραστάσεις που βασίζονται στα θεατρικά έργα του Ρώσου δραματουργού Άντον Τσέχοφ. Η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει είναι ο πρώτος θίασος από την Ελλάδα που δέχεται πρόσκληση από το φεστιβάλ για να παρουσιάσει τη δουλειά της και έτσι θα ταξιδέψει στο Μελίχοβο, μια μικρή πόλη λίγο έξω από τη ρωσική πρωτεύουσα όπου ο Τσέχοφ έζησε και έγραψε πολλά από τα αριστουργήματά του, και θα παραμείνει και τις 5 μέρες που διεξάγεται το Φεστιβάλ προκειμένου, εκτός από την παράσταση που θα δώσει, να παρακολουθήσει τις παραγωγές των υπόλοιπων συμμετοχών, καθώς επίσης να λάβει μέρος στα σεμινάρια και τα εργαστήρια που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Το Μελίχοβο αποτελεί πλέον μια πόλη - αφιέρωμα στον Τσέχοφ, καθώς εκεί λειτουργεί η σχολή Chekhov International Theatre School, ενώ η κατοικία του Άντον Τσέχωφ έχει μετατραπεί από το Ρωσικό κράτος στο AICMR "State Literary-Memorial Museum-Reserve of A. P. Chekhov "Melikhovo", έναν ιδιαίτερα δραστήριο φορέα στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί το θέατρο Chekhov Studio, το Melikhovskaya Vesna (Spring in Melikhovo) International Theatre Festival ενώ 2 από τα σχολεία που είχαν χτιστεί με την αρωγή του Ρώσου δραματουργού, διατίθενται ως εκθεσιακοί χώροι με αντικείμενο πάντα το έργο του.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρεις αδελφές

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 180 '

Το όραμα για ένα καλύτερο αύριο, η φυγή και η ανεξάντλητη ελπίδα παρά την πνιγηρή καθημερινότητα διατρέχουν το αριστουργηματικό έργο του Τσέχοφ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
11/08/2022

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.

Σε ποιο έργο θα δούμε τον Liam Ireland;

Τον ηθοποιό της νέας γενιάς, Liam Ireland, που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική "Γη της ελιάς", θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Βουρνάς σε έργο του Ντένις Κέλι.

Ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Σοπέν

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας με σολίστ την πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου συντροφεύουν τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο στην παράσταση-συναυλία που θα δούμε στο Ηρώδειο.

Πού θα δούμε την sold out "Αντιγόνη";

Πάνω από 18.000 θεατές παρακολούθησαν στην Επίδαυρο την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Μάθετε πού αλλού θα παιχτεί η πολυσυζητημένη παράσταση.