Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 2016-17 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, η συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος της μεταβατικής καλλιτεχνικής περιόδου 2016-17, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 2016-17 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link ΕΛΣ1_2016-17

Σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, η συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος της μεταβατικής καλλιτεχνικής περιόδου 2016-17, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 2016-17 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - εικόνα 1

Την συνέντευξη προλόγισε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος εξήρε την σημαντική προσπάθεια της ΕΛΣ, η οποία έχει κατορθώσει να κάνει την όπερα οικεία όχι μόνο στους ειδικούς, αλλά και στους νέους, εντός και εκτός Αθηνών. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΣ, κ. Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο, οι οποίοι "αποτελούν ένα από τα πιο αρμονικά ζεύγη Διευθυντή και Προέδρου στους Πολιτιστικούς φορείς", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Γραμματικάκης.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρων Μιχαηλίδης, έκανε τον απολογισμό της περασμένης σεζόν και την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος της περιόδου 2016-17, τονίζοντας τα εξής: Σήμερα ανακοινώνουμε το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2016-17. Είμαστε υπερήφανοι που μέσα σε μια τόσο δύσκολη μεταβατική χρονιά με τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες, όχι μόνο δεν θα αναστείλουμε και δεν θα περιορίσουμε τις δραστηριότητες μας, όπως έκαναν πολλά θέατρα στον κόσμο σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά θα προσφέρουμε στο κοινό μας ένα πρόγραμμα με όπερα, οπερέτα, μπαλέτο και ένα πλήθος εκπαιδευτικών και κοινωνικών προγραμμάτων, που στοχεύουν στη διάδοση και διάχυση της τέχνης στα παιδιά, στους νέους, και το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα.

Η μεγάλη προετοιμασία που έχει γίνει στον Οργανισμό μας για την μετάβαση, η οποία έχει ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς από το 2012 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μας επιτρέπει να ολοκληρώσουμε το γιγαντιαίο αυτό έργο, με υποδειγματικό τρόπο που δεν θα επηρεάσει την φετινή καλλιτεχνική μας παραγωγή και την προσφορά μας προς το κοινό. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας μετάβασης, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, για τα οποία επισήμως ενημερωθήκαμε στην κυβερνητική επιτροπή που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κύριο Πρωθυπουργό, η οριστική παραλαβή του έργου από το Ίδρυμα Νιάρχος αναμένεται έως το τέλος Οκτωβρίου 2016, η παραλαβή από το Ελληνικό Δημόσιο έως το τέλος Δεκεμβρίου 2016 και η έναρξη της μετακόμισης της ΕΛΣ στον ΚΠΙΣΝ, αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του 2017.

Αν τα δεδομένα αυτά δεν αλλάξουν, τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα σας ανακοινώσουμε την δοκιμαστική λειτουργία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, η οποία αναμένεται από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2017. Επιπλέον τον Δεκέμβριο θα ανακοινώσουμε την πρώτη μας επίσημη σεζόν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που θα είναι το 2017-18, καθώς επίσης και τους βασικούς άξονες της σεζόν 2018-19. Είναι αυτονόητο ότι οι ανακοινώσεις θα αφορούν και την Κεντρική και την Εναλλακτική Σκηνή. Στόχος μας είναι από εδώ και στο εξής, το πρόγραμμα κάθε καλλιτεχνικής περιόδου, να ανακοινώνεται στο μέσο της προηγούμενης, πρακτική που είναι συνηθισμένη στα περισσότερα λυρικά θέατρα του κόσμου".

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link ΕΛΣ_2016-17

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.