Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 2016-17 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, η συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος της μεταβατικής καλλιτεχνικής περιόδου 2016-17, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 2016-17 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link ΕΛΣ1_2016-17

Σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, η συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του προγράμματος της μεταβατικής καλλιτεχνικής περιόδου 2016-17, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 2016-17 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - εικόνα 1

Την συνέντευξη προλόγισε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος εξήρε την σημαντική προσπάθεια της ΕΛΣ, η οποία έχει κατορθώσει να κάνει την όπερα οικεία όχι μόνο στους ειδικούς, αλλά και στους νέους, εντός και εκτός Αθηνών. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΣ, κ. Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο, οι οποίοι "αποτελούν ένα από τα πιο αρμονικά ζεύγη Διευθυντή και Προέδρου στους Πολιτιστικούς φορείς", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Γραμματικάκης.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρων Μιχαηλίδης, έκανε τον απολογισμό της περασμένης σεζόν και την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος της περιόδου 2016-17, τονίζοντας τα εξής: Σήμερα ανακοινώνουμε το πρόγραμμα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2016-17. Είμαστε υπερήφανοι που μέσα σε μια τόσο δύσκολη μεταβατική χρονιά με τεράστιες προκλήσεις και δυσκολίες, όχι μόνο δεν θα αναστείλουμε και δεν θα περιορίσουμε τις δραστηριότητες μας, όπως έκαναν πολλά θέατρα στον κόσμο σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά θα προσφέρουμε στο κοινό μας ένα πρόγραμμα με όπερα, οπερέτα, μπαλέτο και ένα πλήθος εκπαιδευτικών και κοινωνικών προγραμμάτων, που στοχεύουν στη διάδοση και διάχυση της τέχνης στα παιδιά, στους νέους, και το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα.

Η μεγάλη προετοιμασία που έχει γίνει στον Οργανισμό μας για την μετάβαση, η οποία έχει ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς από το 2012 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μας επιτρέπει να ολοκληρώσουμε το γιγαντιαίο αυτό έργο, με υποδειγματικό τρόπο που δεν θα επηρεάσει την φετινή καλλιτεχνική μας παραγωγή και την προσφορά μας προς το κοινό. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας μετάβασης, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, για τα οποία επισήμως ενημερωθήκαμε στην κυβερνητική επιτροπή που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κύριο Πρωθυπουργό, η οριστική παραλαβή του έργου από το Ίδρυμα Νιάρχος αναμένεται έως το τέλος Οκτωβρίου 2016, η παραλαβή από το Ελληνικό Δημόσιο έως το τέλος Δεκεμβρίου 2016 και η έναρξη της μετακόμισης της ΕΛΣ στον ΚΠΙΣΝ, αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του 2017.

Αν τα δεδομένα αυτά δεν αλλάξουν, τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα σας ανακοινώσουμε την δοκιμαστική λειτουργία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, η οποία αναμένεται από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 2017. Επιπλέον τον Δεκέμβριο θα ανακοινώσουμε την πρώτη μας επίσημη σεζόν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που θα είναι το 2017-18, καθώς επίσης και τους βασικούς άξονες της σεζόν 2018-19. Είναι αυτονόητο ότι οι ανακοινώσεις θα αφορούν και την Κεντρική και την Εναλλακτική Σκηνή. Στόχος μας είναι από εδώ και στο εξής, το πρόγραμμα κάθε καλλιτεχνικής περιόδου, να ανακοινώνεται στο μέσο της προηγούμενης, πρακτική που είναι συνηθισμένη στα περισσότερα λυρικά θέατρα του κόσμου".

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link ΕΛΣ_2016-17

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.