«Τρεις αδερφές»: έρχονται στο Πορεία

Ενώ η «Μεγάλη Χίμαιρα» παρατείνεται και η «Μιράντα» συνεχίζεται, με τον Λιθουανό δημιουργό της να συζητά με το κοινό αυτήν την Κυριακή 20/12, μόλις ξεκίνησαν οι προπωλήσεις για τη μεγάλη τσεχοφική παραγωγή του θεάτρου Πορεία.

«Τρεις αδερφές»: έρχονται στο Πορεία

Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννα Παππά: τις νέες superstar του ελληνικού θεάτρου επέλεξε ο Δημήτρης Τάρλοου ως πρωταγωνίστριες στην επόμενη παράστασή του, τις «Τρεις αδερφές» του Τσέχωφ (από 17/2). Όπως μας λέει, όμως, φαντάζεται την Όλγα, την Μάσα και την Ιρένε εξίσου Ρωσίδες όσο και ...Θεσσαλές, να ταξιδεύουν στο χωροχρόνο επάνω σε ένα σπίτι-αερόπλοιο, μικραίνοντας την απόσταση μεταξύ Μόσχας-Ιθάκης και κάνοντας τη ρωσικότητα συνώνυμη της ελληνικότητας. Γιατί, όπως επισημαίνει «σ' αυτή τη σπουδή για το πέρασμα του χρόνου οι χαρακτήρες βρίσκονται να ζουν την δικιά τους δυστοπία αναζητώντας την ουτοπία μιας Ιθάκης.» Ας σημειωθεί πως μόλις ξεκίνησε η προπώληση, με εισιτήρια να διατίθενται ήδη με προσφορά προπώλησης Α/Β ζώνης στα 15€ έως την ημέρα της πρεμιέρας.

Ήδη, όμως, στο θέατρο Πορεία παίζεται μια νέα παραγωγή από τον διακεκριμένο διεθνώς Λιθουανό σκηνοθέτη Όσκαρας Κορσουνόβας, η «Μιράντα», ένα πολυβραβευμένο έργο για δύο μόνο ηθοποιούς, βασισμένο στην «Τρικυμία» του Σαίξπηρ. Έντονα σωματικό, σαν ένα ατέρμονο παιχνίδι μεταμορφώσεων, απαιτεί από τους Ιωάννα Παππά και Λαέρτη Μαλκότση να παίξουν όλους τους ρόλους του σαιξπηρικού έργου. Η δράση, αντί για ένα μυθικό νησί , λαμβάνει χώρα στο διαμέρισμα ενός Έλληνα διανοούμενου, αυτοεξόριστου του χουντικού καθεστώτος… Η παράσταση, αν και έκανε μόλις πρόσφατα πρεμιέρα, έχει ήδη βρει το κοινό της και ο καταξιωμένος Λιθουανός δημιουργός της θα βρίσκεται αυτήν την Κυριακή 20/12, στο θέατρο Πορεία για μια συζήτηση με τους θεατές, μετά το τέλος της παράστασης.

«Η Μεγάλη Χίμαιρα», η πολυβραβευμένη από εσάς, το κοινό του «α», παράσταση, ύστερα από τα αδιάκοπα sold-out, δεν μπορεί παρά να παραταθεί. Εννοείται πως την περίοδο των γιορτών είναι μάλλον απίθανο να βρείτε εισιτήρια, όμως, μην απογοητεύεστε, καθώς από τις 7/1 θα υπάρχουν ξανά κάποια διαθέσιμα εισιτήρια ενώ, από το τέλος Φεβρουαρίου, αντί να κατέβει, όπως προγραμματιζόταν, τελικά θα εξακολουθήσει να παίζεται, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με τις «Τρεις Αδερφές» και την «Μιράντα».

Τέλος, ο μονόλογος του Στ. Τσβάιχ «Σκακιστική Νουβέλα» που επίσης παρουσιάζεται στο Θέατρο Πορεία με ερμηνευτή τον Γιάννη Νταλιάνη σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου συνεχίζει να παίζεται μέχρι τις 11/1, με την προσθήκη μιας επιπλέον παράστασης τη Δευτέρα 28/12 στις 9.00 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες από το θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, 2108210991, 2108210082.

Προπώληση από www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ianos, Reload.

Περισσότερες πληροφορίες

Μιράντα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης αντλεί από την προσωπική του εμπειρία ως «υπηκόου» της Σοβιετικής Ένωσης και χρησιμοποιεί την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ για να μιλήσει για την εξουσία και τις παράλογες μάχες για την κατάκτησή της

Η Μεγάλη Χίμαιρα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Το ερωτικό μελόδραμα της Γαλλίδας Μαρίνα Μπαρέ συνεχίζει για τρίτη σεζόν, σε μια επική πλέον παράσταση που μεταφέρει στη σκηνή τη μεγάλη συγκίνηση του βιβλίου.

Σκακιστική νουβέλα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Η κλασική νουβέλα, διασκευασμένη για το θέατρο, εξερευνά τα όρια του ανθρώπινου μυαλού και την ελευθερία έξω αλλά και μέσα μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.