Θα λάβετε μέρος στο In Progress Feedback Festival;

Ένα διαγωνιστικό φεστιβάλ για ομάδες χορού και θεάτρου διοργανώνει ο Κινητήρας και αναμένει συμμετοχές έως 10/1/2016.

Θα λάβετε μέρος στο In Progress Feedback Festival;

Για το 2016, το In Progress Feedback Festival, που συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα φεστιβάλ την Ευρώπης από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe, www.effe.eu) έχει θέμα τις "Αστικές Εκπλήξεις”/ “Urban Surprises”. Στόχος είναι να δημιουργηθούν σύντομα site-specific έργα σ΄εξωτερικούς χώρους τα οποία θα δράσουν ως μικρές εκπλήξεις στην καθημερινότητα του αστικού τοπίου. Το θετικό ξάφνιασμα που προξενεί η τέχνη σε σημεία που δεν την περιμένεις δίνει κέφι κι αισιοδοξία στους πολίτες μιας και λειτουργεί ως βάλσαμο στην καθημερινότητα. Όταν η τέχνη βγαίνει στο δρόμο, γίνεται τροφοδότης της κοινωνικής εξέλιξης ενώ παράλληλα απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα απο ηλικία, φυλή ή κοινωνικό υπόβαθρο. Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και απευθύνεται σε ομάδες χορού και θεάτρου τα έργα των οποίων πρέπει να βρίσκονται σε δημιουργική διαδικασία και να έχουν διάρκεια 15’-25’. Θα διεξαχθεί από 28/3/2016 έως 10/4/2016 και οι συμμετέχουσες ομάδες μπορούν να συνεργαστούν με 1 ή 2 καλλιτέχνες από το εξωτερικό τους οποίους θα προσκαλέσουν οι ίδιες. Ο Κινητήρας θα καλύψει τη διαμονή των καλλιτεχνών από το εξωτερικό κι ενδεχομένως κάποια περαιτέρω έξοδά τους στο πλαίσιο του προγράμματος residency. Η νικήτρια ομάδα* θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει 8 παραστάσεις τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου 2016 σε συμπαραγωγή του Κινητήρα. Επιπλέον, δύο από τα μέλη της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εσωτερικό residency και το σεμινάριο με τον Thomas Verstraeten από την ομάδα FC Bergman (2-9/5/2016).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση αντιγράφοντας σε ένα νέο παράθυρο ή μια νέα καρτέλα το λινκ: https://dl.dropboxusercontent.com/u/101627265/festival-application.doc Συμπληρώνεται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λεπτομέρεια και αποστέλλεται στο info@kinitiras.com έως τις 10/1/2016, 12.00μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.