To Cirque Éloize επιστρέφει

Το Cirque Eloize είναι μία από τις ταλαντούχες διεθνείς καλλιτεχνικές ομάδες που αντιπροσωπεύουν αυτό που λέμε «τσίρκο νέα εποχής» και επιστρέφει στην Αθήνα 15-20/12.

To Cirque Éloize επιστρέφει

Το Cirque Eloize είναι μία από τις ταλαντούχες διεθνείς καλλιτεχνικές ομάδες που αντιπροσωπεύουν αυτό που λέμε «τσίρκο νέα εποχής» και επιστρέφει στην Αθήνα 15-20/12.

To Cirque Éloize επιστρέφει - εικόνα 1

Ο ρυθμός και η ένταση με την οποία εισβάλουν στη σκηνή σε ξεσηκώνει! Έχουμε προηγούμενη εμπειρία παραστάσεων («Excentricus» 2002, «Nomade» 2003, «Rain» 2008) της γαλλόφωνης καναδέζικης ομάδα Cirque Éloize, η οποία έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής με την παράσταση «iD». Τα θεάματα της είναι ανθρωποκεντρικά και συνδυάζουν τη μουσική, το χορό και τα ακροβατικά νούμερα. Η αρχή για τη δημιουργία της έγινε από μια ομάδα αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Τσίρκου του Μόντρεαλ, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, η οποία είχε τη διάθεση ν’ αναβαθμίσει την κλασική τέχνη εμπλουτίζοντάς τη με θεατρικά και κινηματογραφικά στοιχεία. Έτσι προέκυψε το Cirque Eloize, το Τσίρκο της Αστραπής. H λέξη Éloize χρησιμοποιείται στα καναδέζικα Magdalen Islands για να περιγράψει τις καλοκαιρινές καταιγίδες που συνοδεύονται από αστραπές, αλλά όχι από βροντές και συμβολίζει την ενέργεια και την έξαψη που τροφοδοτούν συνεχώς το πνεύµα αυτού του ιδιόμορφου γκρουπ.

To Cirque Éloize επιστρέφει - εικόνα 2

Η παράσταση «iD» μεταφέρει το κοινό στους δρόμους, στην καρδιά της πόλης, σε ένα δημόσιο χώρο, όπου οι άνθρωποι συναντιούνται για να βρουν την ταυτότητά τους και να απαρνηθούν την ανωνυμία τους, σ’ ένα περιβάλλον όπου η ατομικότητά τους εκφράζεται και μέσα από τη διεγερτική μουσική των JeanPhi Goncalves και Alex McMahon. Η σκηνή σείεται από την ανεξάντλητη ενέργεια των ακροβατών, των χορευτών και των breakdancers, με προβολές βίντεο σε τεράστιες οθόνες και ένα εντυπωσιακό φινάλε σε ένα trampowall. Πληροφορίες από το: 2107282333, www.megaron.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δυνατό το ξεκίνημα της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού με την "Τοπογραφία θανάτου ή Ας μην ξεχάσουμε"

Χαρά, λύπη, θυμό, ελπίδα…όλα όσα νιώσαμε στην περιπατητική παράσταση "Τοπογραφία θανάτου ή Ας μην ξεχάσουμε" της Μπρικένα Γκίστο, ωραίο δείγμα παράστασης-ντοκουμέντο, που αναψηλαφεί πληγές της πόλης με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
27/11/2022

Φίλιππος Σοφιανός: "Χρήσιμο είναι το θέατρο που μπαίνεις μέσα και δεν βγαίνεις ήσυχος"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης με σημαντική καριέρα στο χώρο του θεάτρου του σινεμά και της τηλεόρασης επιζητά ένα χρήσιμο θέατρο που δεν στοχεύει στη διασκέδαση, αλλά στην ψυχαγωγία και με αφορμή την "Ολεάννα" του Ντέιβιντ Μάμετ που ανεβαίνει για 2η χρονιά στο θέατρο Άνεσις, μιλά στο "α" για το αριστοτεχνικά γραμμένο έργο που αγγίζει το επίκαιρο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της έλλειψης επικοινωνίας.

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.