Ανανεωμένο «Κουρδιστό πορτοκάλι» με νέο καστ

Το «Κουρδιστό πορτοκάλι» σε avant premiere για το «α». Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού δείτε την ανανεωμένη σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, στο Κιβωτός.

Ανανεωμένο «Κουρδιστό πορτοκάλι» με νέο καστ

Όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού δείτε την ανανεωμένη σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα πάνω στο διάσημο δυστοπικό μυθιστόρημα του 20ού αιώνα, «Το κουρδιστό πορτοκάλι», που ανεβαίνει στο Κιβωτός.

Τα πρόσωπα

Ανανεωμένο «Κουρδιστό πορτοκάλι» με νέο καστ - εικόνα 1

Άντονι Μπέρτζες
Τρεις εβδομάδες ήταν αρκετές για τη συγγραφή του μυθιστορήματος, το 1962, που του χάρισε μια θέση ανάμεσα στους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα.

Ανανεωμένο «Κουρδιστό πορτοκάλι» με νέο καστ - εικόνα 2

Στάνλεϊ Κιούμπρικ
Έκανε το βιβλίο ταινία το 1971. Η προβολή της απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες λόγω θέματος^ στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 1999.

Ανανεωμένο «Κουρδιστό πορτοκάλι» με νέο καστ - εικόνα 3

Άλεξ ΝτεΛαρτζ
O κεντρικός ήρωας του έργου έχει στο μυαλό όλων τη μορφή του Μάλκολμ ΜακΝτάουελ. Πριν από δύο χρόνια, όμως, ο Άρης Σερβετάλης έδωσε μια καθηλωτική θεατρική ερμηνεία και βραβεύτηκε από το κοινό του «αθηνοράματος».

Η παράσταση

Ανανεωμένο «Κουρδιστό πορτοκάλι» με νέο καστ - εικόνα 4

Ο σκηνοθέτης
Ο Γιάννης Κακλέας διακρίθηκε, δικαίως, με το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «αθηνοραμάτος» 2013-2014. «Διάβασε» θεατρικά το μυθιστόρημα ως ένα «ζωντανό κόμικς» και μέσα από την έντονη κινησιολογία και το γκροτέσκο ύφος βοήθησε τους ηθοποιούς να υποστηρίξουν προσωπικά ερμηνευτικά ρεσιτάλ. Το ίδιο αναμένουμε και στη φετινή, ανανεωμένη σκηνοθεσία του.

Ανανεωμένο «Κουρδιστό πορτοκάλι» με νέο καστ - εικόνα 5

Ο πρωταγωνιστής
Οι ακραίες περσόνες τού πάνε πολύ! Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης κατέπληξε πέρυσι με τη ροκ ερμηνεία του στο «Rocky Horror Show» και τώρα μεταμορφώνεται στον παρανοϊκό Άλεξ που επιδίδεται σε πράξεις βίας χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, συλλαμβάνεται και υποβάλλεται σε μια «θεραπεία» που δεν είναι τίποτε άλλο από πλύση εγκεφάλου.

Ανανεωμένο «Κουρδιστό πορτοκάλι» με νέο καστ - εικόνα 6

Η βία
Ένα «κουρδιστό παιχνίδι στα χέρια του θεού» είναι τα οκτώ πρόσωπα του έργου. Ο ωμός ρεαλισμός με τον οποίο περιγράφονται οι πράξεις τους μας κάνει να προβληματιστούμε για το φαύλο κύκλο της βίας. Η μετάφραση είναι του Θοδωρή Πετρόπουλου, το σκηνικό του Μανόλη Παντελιδάκη και η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 15/10.

Λεπτομέρειες για να κερδίσετε προσκλήσεις στο http://www.athinorama.gr/contests/kourdisto_portokali/

Περισσότερες πληροφορίες

Το κουρδιστό πορτοκάλι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Με ανανεωμένη σκηνοθεσία και καστ ανεβαίνει και πάλι η ιστορία ενός νεαρού αρχηγού συμμορίας, ο οποίος φυλακίζεται και, για να αφεθεί ελεύθερος, δέχεται να συμμετάσχει σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σωφρονισμού

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.