Παπαγεωργίου, Κιμούλης, Φιλιππίδης, Δαδακαρίδης και μια παρτίδα πρέφας

Με «Δάφνες και Πικροδάφνες» στέφεται η συνεργασία βετεράνων του θεάτρου.

Παπαγεωργίου, Κιμούλης, Φιλιππίδης, Δαδακαρίδης και μια παρτίδα πρέφας

Ο Θανάση Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης προετοιμάζονται… να παίξουν τα χαρτιά της εξουσίας σε μια μικροπολιτική παρτίδα πρέφας κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Με αυτή την ωραία τετράδα θ’ ανέβει, στις 9 Οκτωβρίου, στο Μουσούρη το διαχρονικό και ποτισμένο με πικρό χιούμορ έργο «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά.

Και οι τέσσερις πρωταγωνιστές είναι παθιασμένοι με την τέχνη τους κι έχουν δώσει το δικό τους, ξεχωριστό, καλλιτεχνικό στίγμα στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο. Είναι η πρώτη φορά που μέσα στη μακρά, δραστήρια καριέρα του ο Γιώργος Κιμούλης και ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεργάζονται σε μια θεατρική παραγωγή. Αυτή τη συνεργασία-έκπληξη σφραγίζει καταλυτικά με την παρουσία του, ο παλαίμαχος του ελληνικού θεάτρου Θανάση Παπαγεωργίου, ενώ το τέταρτο μέλος της θεατρικής παρέας, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, φέρνει μαζί του τη φρεσκάδα της νεότερης γενιάς.

Η πολιτική σάτιρα, που γράφτηκε από τους συγγραφείς για το «Θέατρο Τέχνης» ανέβηκε για πρώτη φορά το 1979 και παραμένει ένα από τα σημαντικότερα της νεοελληνικής δραματουργίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"F-X": Η μοναξιά μέσα από την κουλτούρα του Instagram στο θεατρικό του Νίκου Νικολαΐδη

Στο Θέατρο 104 ανεβαίνει η θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Michael Stampe.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

Δημήτρη Αγιοπετρίτη -Μπογδάνο, γιατί να δούμε το "Μπιλ και Λου" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου;

Ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της παράστασης "Μπιλ και Λου" μάς δίνει πέντε λόγους για να μην τη χάσουμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τo Αθηνόραμα προκηρύσσει διαγωνισμό Ανεύρεσης Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου

Δείτε τους όρους, την κριτική επιτροπή, το έπαθλο και τις προθεσμίες για τη συμμετοχή σας.

"Συνομιλώντας με συνεργάτες" για τον Κάφκα στο Θέατρο Άττις

Ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος υποδέχεται συνεργάτες του και μελετητές του Καφκικού έργου "Αναφορά για μια Ακαδημία", για μία ανοιχτή στο κοινό συζήτηση, με αφορμή το κείμενο του μεγάλου Τσέχου συγγραφέα και τις διαστάσεις του.

"Δυσαρμονίες": Επίκαιρο έργο που ασκεί κριτική στην κοινωνία ανεβάζει ο Αντώνης Αντωνίου

Η Θεατρική του Αντώνη Αντωνίου συνεχίζει να αναζητεί έργα που καθρεφτίζουν οικεία κακά. Μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε την πρεμιέρα του έργου "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, με τους Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη.

Ποια η σχέση των θεατρικών "Free Freaks" με τον διαδικτυακό ήρωα Mr. Freeman;

Ο ανατρεπτικός διαδικτυακός ήρωα, Mr. Freeman, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο παγκόσμιο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τα βίντεό του να μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες μόλις κυκλοφορούν, ενέπνευσε τον Κώστα Δελακούρα για τη δημιουργία παράστασης. Διαβάστε όσα μας είπε.

"+1": Μια βραδιά γεμάτη τέχνη στο Bios

Εκδηλώσεις με χορό, περφόρμανς, προβολές και μουσική από τη Mophradat.