Οι καλύτερες θεατρικές κωμωδίες για κάθε στιλ

Περίπου εξήντα κωμωδίες παίζονται αυτήν την περίοδο. Για να κάνουμε την αναζήτησή σας ευκολότερη, ξεχωρίζουμε ορισμένες από τις πιο αστείες παραστάσεις της σεζόν.

Οι καλύτερες θεατρικές κωμωδίες για κάθε στιλ

Περίπου εξήντα κωμωδίες παίζονται αυτήν την περίοδο. Για να κάνουμε την αναζήτησή σας ευκολότερη, ξεχωρίζουμε ορισμένες από τις πιο αστείες παραστάσεις της σεζόν.

Με σινεφίλ χιούμορ

Οι καλύτερες θεατρικές κωμωδίες για κάθε στιλ - εικόνα 1

«Άνδρες έτοιμοι για όλα»
Δεν ξέρω αν εσείς είστε έτοιμοι για όλα, πάντως οι Κώστας Κόκλας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης και Μάνος Ιωάννου αποδεικνύονται «Άντρες έτοιμοι για όλα», βγάζοντας –στην κυριολεξία– τα ρούχα τους στη σκηνή του Θεάτρου Λαμπέτη και παρουσιάζοντάς μας τις κωμικοτραγικές περιπέτειες μιας παρέας αντρών που αποφασίζουν, εν μέσω κρίσης, να εργαστούν ως στρίπερ. Το «Άντρες έτοιμοι για όλα» βασίζεται (όπως και το παρεμφερές κινηματογραφικό «Full Monty») στη θεατρική κωμωδία «Ladies Night», την οποία οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας μετέφεραν στα ελληνικά δεδομένα και σκηνοθέτησαν.

«Μια τρελή τρελή σαραντάρα»
Η Βίκυ Σταυροπούλου πρωταγωνιστεί στην αθάνατη ταινία του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (παίζεται ήδη στο Μικρό Παλλάς), κρατώντας το ρόλο της «παρδαλής και νεάζουσας χήρας», με τον οποίο άφησε εποχή η Ρένα Βλαχοπούλου. Η χαρισματική Βίκυ Σταυροπούλου προσδίδει τη δική της προσωπικότητα στο ρόλο: χυμώδης και ειλικρινής, αποδεικνύει πως είναι μια φύσει και θέσει κωμική ηθοποιός, με μπριόζα φωνή κι εντυπωσιακή χάρη σε μια παράσταση σωστά κουρδισμένη, με ζωηρούς ρυθμούς κι έξυπνα ευρήματα.

«Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος»
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος πέφτει στα δίχτυα της Κατερίνας Παπουτσάκη, όπως προβλέπει το στόρι στο «Κοροϊδάκι της δεσποινίδος», την πασίγνωστη κωμωδία παρεξηγήσεων των Ν. Τσιφόρου-Π. Βασιλειάδη, η οποία μεταφέρθηκε το 1960 στο σινεμά με τους Ντίνο Ηλιόπουλο και Τζένη Καρέζη στους ρόλους του ντροπαλού λογιστή και της κόρης του μεγαλοβιομηχάνου/πρώην εργοδότη του αντίστοιχα. «Αθάνατες» χιουμοριστικές ατάκες, ίντριγκες και φλερτ, πολύ φλερτ μάς υπόσχεται η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Πέτρος Ζούλιας, αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα της δεκαετίας ’60 και διατηρώντας τα μαγικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Χιουμορίστες συγγραφείς made in Greece

Οι καλύτερες θεατρικές κωμωδίες για κάθε στιλ - εικόνα 2

«Όθων και Ποθούλα»
Η ολοκαίνουργια σουρεάλ ελληνική κωμωδία του Άκη Δήμου, το «Όθων και Ποθούλα», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή παίζεται στο «Δημήτρης Χορν» και υπόσχεται να μας διακτινίσει σε ένα θεότρελο θεατρικό σύμπαν, όπου συμβιώνουν ένας χρεοκοπημένος βιοτέχνης του 2012 και η σύζυγός του, μια κυρία των τιμών της βασίλισσας Αμαλίας, ένας ορκισμένος εχθρός της βαυαροκρατίας κι ένας νεαρός ΕΑΜίτης! Πρωταγωνιστούν οι Σταμάτης Φασουλής, Σοφία Φιλιππίδου, Θανάσης Αλευράς και σε ρόλο-έκπληξη η Βέρα Κρούσκα.

«Άγρια Δύση»
Ο Θοδωρής Αθερίδης μας ταξιδεύει μέχρι …τα Σφακιά, καθώς εκεί διαδραματίζεται η κωμωδία του «Άγρια Δύση», ένα κρητικό γουέστερν με πολύ πιστολίδι, κρητική λεβεντιά και υπερηφάνεια. Η υπόθεση αφορά μια οικογενειακή επιχείρηση που ρημάζει λόγω της οικονομικής κρίσης, δοκιμάζοντας έτσι τη σχέση μιας μάνας με τα δίδυμα παιδιά της και τον πρώην εραστή της. Η πρωταγωνιστική τετράδα αυτής της τρελαμένης κωμωδίας που παίζεται στο Θέατρο Αποθήκη απαρτίζεται από τους Θοδωρή Αθερίδη, Ρένια Λουιζίδου, Λευτέρη Ελευθερίου και Τζένη Θεωνά.

«Βάλ’ τον υπουργό στην πρίζα»
Το Θέατρο Πειραιώς 131 εγκαινιάστηκε το 1998 με το «Βγάλε τον υπουργό από την πρίζα» των Ρέππα-Παπαθανασίου. Εκεί φέτος παίζεται η νέα θεότρελη πολιτικο-κοινωνική κωμωδία του γνωστού συγγραφικού διδύμου με τον παραλλαγμένο τίτλο «Βάλ’ τον υπουργό στην πρίζα» και πρωταγωνιστές τους Χρυσούλα Διαβάτη, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Σοφία Μουτίδου και τον ίδιο τον Μιχάλη Ρέππα ως Ινδό υπηρέτη!

«Η Γιαγιά»

Η αλληγορική κωμωδία του Ντίνου Σπυρόπουλου ξεκίνησε τη διαδρομή της από το Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης και συνεχίζει στο αθηναϊκό Διάνα, σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και ο Νίκος Ορφανός, δύο ηθοποιοί που κινούνται με άνεση στην κωμωδία, μπλέκονται σε μια περιπέτεια με κεντρικό πρόσωπο μια γιαγιά που πρέπει πάση θυσία να μείνει ζωντανή για να συνεχίσουν κάποιοι να επωφελούνται από τη σύνταξή της…

Βουκολικά και καυστικά

Οι καλύτερες θεατρικές κωμωδίες για κάθε στιλ - εικόνα 3

«Γκόλφω forever»
Αντλώντας έμπνευση από το περίφημο βουκολικό ειδύλλιο «Γκόλφω» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, ο Ντίνος Σπυρόπουλος έγραψε την παρωδία του βουνού και της στάνης «Γκόλφω forever» που παίζεται στο θέατρο Βεάκη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Η βασική υπόθεση –ο έρωτας της Γκόλφως και του Τάσου- διατηρείται αλλά μπολιάζεται με άφθονα επίκαιρα κωμικά ενσταντανέ: η Γκόλφω είναι πάμφτωχη και καθαρίζει σκάλες, το αρχοντόπουλο της περιοχής αναζητά τη σεξουαλική του ταυτότητα κ.ο.κ. Δύο νέοι ηθοποιοί επωμίζονται τους ρόλους των ερωτοχτυπημένων ηρώων: την εκρηκτική Γκόλφω ερμηνεύει ο Πάνος Σταθακόπουλος, ενώ τον ορμητικό Τάσο ο Χρήστος Γιάνναρης. Σημειώστε πως το τέλος το τέλος το διαμορφώνει το κοινό γιατί …ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!

«Μια απ’ τα γίδια»
Συνδυάζοντας την επιθεώρηση με το stand up comedy και την παρλάτα με το βαριετέ, ο Αντώνης Κρόμπας και η παρέα του εφορμούν ωσάν άλλοι …βουκόλοι με άγριες διαθέσεις στη σκηνή του θεάτρου Ήβη, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Δήμητρας Παπαδοπούλου. Η σάτιρα χτυπάει κόκαλο, η επικαιρότητα συναντά την παράδοση και τα ζητήματα των σχέσεων, των εμμονών και των παθών μας διακωμωδούνται και απαλύνονται χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχαναλυτή!

Επιθεώρηση για πάντα

Οι καλύτερες θεατρικές κωμωδίες για κάθε στιλ - εικόνα 4

«Όσα παίρνει ο άνεργος»
Η Άννα Βαγενά ερμηνεύει ξανά τη θρυλική Βαγγελίτσα από τη Ραχούλα, επιστρέφοντας στο αγαπημένο της είδος θεάτρου μετά από είκοσι χρόνια και ηγείται ενός επταμελούς θιάσου στην πολιτική και άκρως επίκαιρη επιθεώρηση των Λάκη Μπέλλου και Γιώργου Γαλίτη «Όσα παίρνει ο άνεργος». Σημειώστε πως, μετά την παράσταση, μπορείτε να δειπνήσετε παραδοσιακά –με τραχανά, σουβλάκια κι άλλα ελληνικά εδέσματα- στο εστιατόριο της «Άννας» που συστεγάζεται στο θέατρο Μεταξουργείο.

«Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή»
Το καλοκαίρι που μας πέρασε «όργωσε» με περιοδεία όλη την Ελλάδα και τώρα ξεχειμωνιάζει στο θέατρο Ζίνα η επιθεώρηση «Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή» με τον σούπερ-θίασο Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Παύλο Κοντογιαννίδη, Τάσο Χαλκιά, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Παντελή Καναράκη, Γιώργο Γαλίτη. Όλοι τους δηλώνουν το ίδιο αγανακτισμένοι όσο και το καλοκαίρι κι αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν τους θεατές με γέλια, μπρίο και τρελό κέφι.

Πικρούτσικα κωμικά

Οι καλύτερες θεατρικές κωμωδίες για κάθε στιλ - εικόνα 5

«La nonna»
Δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη της παρουσίαση, ο Δ. Πιατάς επανέρχεται στη σπαραξικάρδια μαύρη κωμωδία του αργεντίνου Ρομπέρτο Κόσα «La Nonna», ερμηνεύοντας στο θέατρο Ακάδημος τη φοβερή γιαγιά που τρώει τα πάντα και τους πάντες. Το έργο αφηγείται το χρονικό της εξόντωσης μιας οικογένειας Ιταλών μεταναστών στην Αργεντινή εξαιτίας της ακόρεστης πείνας μιας εκατονταετούς γιαγιάς. Εννοείται πως αυτή η φοβερή και τρομερή πείνα αποδεικνύεται εξαιρετικά ανοιχτή σε παραλληλισμούς με το αδηφάγο παρόν της κρίσης…

«Αχ, αυτά τα φαντάσματα»
Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε για τα στοιχειωμένα σπίτια, αλλά ο Πασκουάλε (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) δεν πολυπιστεύει σε τέτοια πράγματα. Αντιθέτως, εγκαθίσταται μετά της συζύγου του (Φαίη Ξυλά) σε ένα διαμέρισμα για το οποίο ακούγονται πολλά περίεργα. Εκεί, μάλιστα, συναντά ένα γενναιόδωρο… φάντασμα το οποίο τυγχάνει να είναι ο εραστής της γυναίκας του (Άρης Σερβετάλης)! Ο Εντουάρντο ντε Φιλίπο σατιρίζει σε αυτήν την κλασική του κωμωδία τη ματαιοδοξία του χρήματος και ο Γιάννης Κακλέας που το σκηνοθετεί στο θέατρο Βρετάνια προσθέτει χτυπητές γκόθικ πινελιές.

«Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά»
Στο περιβάλλον της ιταλικής μαφίας του ’50 και του ’60 μεταφέρεται η δράση της κλασικής κωμωδίας παρεξηγήσεων του Κάρλο Γκοντόνι «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», με τον Πέτρο Φιλιππίδη να τη σκηνοθετεί στο θέατρο Μουσούρη κρατώντας το ρόλο του πανούργου υπηρέτη πλάι στους Τάκη Παπαματθαίου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Χρήστο Σιμαρδάνη, Άννα Μονογιού κ.α. Με «όπλο» το γέλιο, η παράσταση θέλει να αποτελέσει ένα μάθημα ζωής, με μηνύματα για την ίδια την ύπαρξή μας, την αγάπη, τον έρωτα και φυσικά την εξουσία. Στο επίκεντρο παραμένει ο παμπόνηρος υπηρέτης που δουλεύει για δύο αφεντικά και περιστοιχίζεται από ένα κορίτσι μεταμφιεσμένο στο δίδυμο αδελφό του, ένα νεαρό που προσβλέπει σε μια καριέρα στην όπερα για να ξεφύγει από τη μαφιόζικη φαμίλια του, έναν αρχιμαφιόζο πατέρα και διάφορες άλλες τρελές προσωπικότητες…

«Γυναίκα από σύμπτωση-Ελισάβετ»
Απαλλαγμένη από το βάρος των ετών, με μια ζωηράδα ταιριαστή σε ενζενί, η Μάρω Κοντού ερμηνεύει σε όλο της το μεγαλείο και τη φθορά την –κατά Ντάριο Φο– γηραιά και ξεμωραμένη, νυμφομανή και παράφορα ερωτευμένη με τον Κόμη του Έσεξ, βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας. Φορώντας ένα λευκό Τ-shirt με τη στάμπα «Ι love Essex», αλώνιζε στη σκηνή, βρίζοντας τους υποτακτικούς και παρατρεχάμενούς της, αλλάζοντας περούκες και σκαρφαλώνοντας με χάρη στα «βασιλικά» σκαμπό και τους κοθόρνους της. Όλα αυτά στη σπανίως παιζόμενη αντιεξουσιαστική σάτιρα του Νομπελίστα κωμωδιογράφου που παίζεται στο Αγγέλων Βήμα σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου.

Celebrity comedy

Οι καλύτερες θεατρικές κωμωδίες για κάθε στιλ - εικόνα 6

«Τα βαφτίσια»
Τα «Βαφτίσια» που παίζονται στο θέατρο Κιβωτός δεν είναι ακριβώς θέατρο αλλά μια ξεχωριστή κατηγορία θεάματος από μόνο του. Πείτε το «celebrity comedy», πείτε το «lifestyle parody», το σίγουρο είναι πως εδώ θα δείτε τους Νίκο Μουτσινά και Ζέτα Μακρυπούλια να παίζουν τους παντρεμένους και να περνούν …των παθών τους τον τάραχο από το τρελαμένο τους σόι! Όλα αυτά σε μια παρωδία της «αγίας ελληνικής οικογενείας» που ανακατεύει στο μίξερ τις κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, το αμερικάνικο «Παντρεμένοι με παιδιά», τα σόκιν σεξουαλικά υπονοούμενα του Μπένυ Χιλ και τα ντίσκο χορευτικά!

One-man (comedy) show

Οι καλύτερες θεατρικές κωμωδίες για κάθε στιλ - εικόνα 7

«Ι am what I am»
Μάρλεν Ντίτριχ, Έντιθ Πιάφ, Μελίνα Μερκούρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ρένα Βλαχοπούλου…Όλες αυτές οι σταρ (και πολλές ακόμη) ζωντανεύουν στη σκηνή του θεάτρου Αλίκη σε ένα ρεσιτάλ μεταμορφώσεων του Τάκη Ζαχαράτου. Ο γνωστός μίμος και κωμικός τις ενσαρκώνει με το μοναδικό δικό του τρόπο στο λαμπερό μουσικοχορευτικό one-man-show «I am what I am», εκπλήσσοντάς μας με τις αλλεπάλληλες μιμήσεις του, τα χορευτικά και τα τραγούδια του, ενώνοντας το μιούζικαλ με το λαϊκό τραγούδι όπως εκείνος μόνο ξέρει.

Εναλλακτικές και συναρπαστικές

Οι καλύτερες θεατρικές κωμωδίες για κάθε στιλ - εικόνα 8

«Μistero Buffo»
Η Ανάσταση του Λαζάρου γίνεται show, οι μπαγαμπόντηδες βάζουν στοιχήματα για το αν ο Ιησούς θα κάνει το θαύμα του κι οι ζητιάνοι τρέμουν μην τους λυτρώσει απ’ τις αναπηρίες τους γιατί τότε θα αναγκαστούν να εργαστούν και πάλι! Τέτοια ευτράπελα περιστατικά συμβαίνουν στο «Mistero Buffo» (1969) που ανεβαίνει στο Θησείον από τη νεοσύστατη ομάδα Επτάρχεια του Θωμά Μοσχόπουλου, ουσιαστικά το πιστό κι εκλεκτό επιτελείο του γνωστού σκηνοθέτη από την εποχή του Αμόρε: Άννα Καλαϊτζίδου, Άννα Μάσχα, Κώστας Μπερικόπουλος, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης και Γιώργος Χρυσοστόμου. Κι όλοι τους δίνουν ρεσιτάλ στο σπονδυλωτό αυτό σατιρικό αυτό που διακωμωδεί με οίστρο τα θρησκευτικά δράματα του μεσαίωνα με τον τρόπο των γελωτοποιών και των πλανόδιων μπουφόνων.

«Σέρλοκ Χολμς -ο σκύλος των Μπάσκερβιλ»
Είναι αστυνομικό, είναι νουάρ και είναι και κωμωδία! Συνδυάζει τα ασυνδύαστα το έργο των Στήβεν Κάννυ και Τζών Νίκολσον «Σέρλοκ Χολμς – Ο σκύλος των Μπάσκερβιλ», που δεν είναι παρά η άκρως κωμική διασκευή του διασημότερου μυθιστορήματος του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ “The hound of the Baskervilles”. Ο Γιώργος Οικονόμου το σκηνοθετεί και οι τρεις νέοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί Νικόλας Αγγελής, Αργύρης Γκαγκάνης και Ζήσης Ρούμπος ερμηνεύουν και τους 18 ρόλους του έργου, παρασύροντας τους θεατές σε δυσεπίλυτους γρίφους και μεγάλα γέλια.

«Η ρομαντική μου ιστορία»
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μας συστήνει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου τον νεότατο Σκοτσέζο συγγραφέα Ντ.Σ. Τζάκσον και την ευφυή ερωτική κωμωδία του «Η ρομαντική μου ιστορία», που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 2010. Με θέμα τη δυσκολία της επικοινωνίας, την αγάπη, την πάλη των δύο φύλων, τη μοναξιά και τους αναγκαίους, πολλές φορές, συμβιβασμούς, το έργο με τον ειρωνικό τίτλο έχει κοινωνιολογικό και ψυχαναλυτικό ενδιαφέρον αλλά κι ένα σαγηνευτικό και πέρα για πέρα λυτρωτικό χιούμορ. Παίζουν οι Μάκης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου και Σύρμω Κεκέ.

+ Επαναλαμβάνονται και …μας χαμογελούν

Αυτές είναι οι επτά καλύτερες κωμωδίες της προηγούμενης σεζόν κι αν δεν τις είδατε πέρυσι, …όπως σπεύσατε: «Κατάδικός μου» (Διάνα), «Να ζει κανείς ή να μη ζει;» («Κάτια Δανδουλάκη»), «Η κατάρα της Ίρμα Βεπ» («Θέατρον»), «Κατσαρίδα» (Αθηνών), «Ο παππούς έχει πίεση» (Ήβη), «Φαύστα» (Στοά), «Χοντροί άντρες με φούστες» (104).

Περισσότερες πληροφορίες

Να ζει κανείς ή να μη ζει;

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Πολωνία, 1941. Μια ομάδα θεατρίνων ξεγελά με τις αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις της τους συνταγματάρχες των SS σε μια λαμπερή παραγωγή, με τους Π. Χαϊκάλη και Κ. Δανδουλάκη ιδανικούς στους ρόλους τους

Φαύστα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Θ. Παπαγεωργίου και η Λ. Πρωτοψάλτη ανεβαίνουν και πάλι μαζί στο θεατρικό σανίδι για να πρωταγωνιστήσουν σε μια παλιότερη επιτυχία τους, ολοκληρώντας έτσι τον εορτασμό των 40 χρόνων του Θεάτρου Στοά.

Κατσαρίδα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Αυτή η «Κατσαρίδα» έχει πετάξει πολλές φορές από τότε που ξεμύτησε από τη φωλιά της φέρνοντας έναν νεανικό αέρα στο θέατρο.

Ο παππούς έχει πίεση

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 140 '

Αν αντέχετε το ελευθερόστομό της πνεύμα, τότε μπορεί να γελάσετε μέχρι δακρύων με τις εξωφρενικές περιπέτειες μιας τρελαμένης οικογένειας που έχει για παππού-guest star τον Κ. Βουτσά

Τα βαφτίσια

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Μυστικά και ψέματα αποκαλύπτονται με αφορμή μια βάφτιση, σε μια παράσταση που θυμίζει παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Επαναλαμβάνεται με ανανεωμένο καστ

Η ρομαντική μου ιστορία

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Τρεις ηθοποιοί ερμηνεύουν 21 ρόλους σε ένα έργο που, με όπλο το χιούμορ, καταπιάνεται με τις δύσκολες ερωτικές σχέσεις της εποχής μας

Χοντροί άντρες με φούστες

  • Μαύρη Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ξέφρενη παρωδία της «αγίας αμερικανικής οικογένειας», με την ομοφυλοφιλία, την αιμομιξία και τον κανιβαλισμό σε πρώτο πλάνο

Κατάδικός μου

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 150 '

Ένας αλλοδαπός διαρρήκτης, μια προσφάτως χωρισμένη φιλόλογος, ένας ηλικιωμένος καθηγητής με Αλτσχάιμερ κι ένας βαλκανιονίκης συναντιούνται σε αυτήν τη ρομαντική κωμωδία ανατροπών

Γιαγιά

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Κάποιοι εποφθαλμιούν τη σύνταξη της γιαγιάς και πασχίζουν να την κρατήσουν στη ζωή βιώνοντας απίστευτες καταστάσεις

Άντρες έτοιμοι για όλα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Τόσο έτοιμοι και απελπισμένοι που τα βγάζουν όλα στη φόρα, ακολουθώντας το παράδειγμα των άνεργων ηρώων της ταινίας «Full Monty»

Μια τρελή τρελή σαραντάρα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η πασίγνωστη κωμωδία του ’70, με τη συναρπαστική Ρένα Βλαχοπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ανεβαίνει αυτήν τη φορά με την ταλαντούχα Βίκυ Σταυροπούλου ως εκρηκτική χήρα

Γυναίκα από σύμπτωση - Ελισάβετ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 75 '

Η Μάρω Κοντού ερμηνεύει με μπρίο την Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας στην αντιεξουσιαστική σάτιρα του νομπελίστα συγγραφέα

I am what I am

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Σάτιρα, τραγούδι και μιμήσεις σε ένα λαμπερό one-man show

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο σκύλος των Μπάσκερβιλ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Φάρσα με άφθονα gags, η οποία παίζει με το αρχέτυπο της αγγλικής λογοτεχνίας, τον Σέρλοκ Χολμς

Όσα παίρνει ο άνεργος

  • Επιθεώρηση
  • Διάρκεια: 135 '

Επιθεωρησιακά νούμερα σκηνοθετημένα με σύγχρονη ματιά, εμπλουτισμένη με χιουμοριστικά σχόλια για την πολιτική και την κοινωνία

Mistero Buffo

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Το έργο του βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας συγγραφέα διακωμωδεί τα μεσαιωνικά θρησκευτικά δράματα (τα λεγόμενα Μυστήρια) με τον τρόπο των γελωτοποιών και των πλανόδιων μπουφόνων

Όθων και Ποθούλα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Σε ένα θεότρελο θεατρικό σύμπαν συμβιώνουν ένας χρεοκοπημένος βιοτέχνης και η σύζυγός του, μια κυρία των τιμών της βασίλισσας Αμαλίας, ένας ορκισμένος εχθρός της βαυαροκρατίας κι ένας νεαρός ΕΑΜίτης

Γκόλφω forever

  • Παρωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Παρωδία του γνωστού δραματικού ειδυλλίου του 19ου αιώνα

Άγρια Δύση

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα... κρητικό γουέστερν: μια οικογενειακή επιχείρηση στα Σφακιά ρημάζει λόγω της κρίσης κι έτσι δοκιμάζεται η σχέση μιας μάνας με τα δίδυμα παιδιά της.

Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 140 '

Στο περιβάλλον της ιταλικής μαφίας του '50 και του '60 εκτυλίσσεται η διασκευή της κλασικής κωμωδίας παρεξηγήσεων, πάντα με επίκεντρο έναν πανούργο υπηρέτη

Η κατάρα της Ίρμα Βεπ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Οι δύο ηθοποιοί αλλάζουν διαρκώς κοστούμια και ρόλους σε αυτήν την ξέφρενη παρωδία των ταινιών τρόμου, που άφησε εποχή όταν πρωτοανέβηκε το 1999 με τους Αντ. Καφετζόπουλο και Άκη Σακελλαρίου

Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή;

  • Επιθεώρηση
  • Διάρκεια: 120 '

Παρουσιάζεται με ανανεωμένο καστ και με σατιρικά νούμερα, τραγούδια και χορευτικά σχολιάζει τα κακώς κείμενα της εποχής

La nonna

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της σουρεάλ κωμωδίας, ο Δ. Πιατάς επανέρχεται ερμηνεύοντας τη φοβερή γιαγιά που τρώει τα πάντα αλλά και... τους πάντες

Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Θεατρική μεταφορά της πασίγνωστης ταινίας με πρωταγωνιστές τους Ντ. Ηλιόπουλο και Τζ. Καρέζη

Αχ, αυτά τα φαντάσματα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας χρεοκωπημένος άντρας, η γυναίκα του, ο εραστής της και άλλοι... σαλεμένοι ήρωες συναντιούνται σε ένα «στοιχειωμένο» ναπολιτάνικο μέγαρο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.