Mikrasia Restaurant

Η fine όψη της μικρασιατικής κουζίνας

Έναν γαστρονομικό άσο έχει στο μανίκι του το πανέμορφο ξενοδοχείο «Katikies» της Μυκόνου. Πρόκειται για το fine dining εστιατόριο «Mikrasia Restaurant», το οποίο διακρίθηκε φέτος με Top Notch από τους Χρυσούς Σκούφους του «αθηνοράματος», αναγνωρίζοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνει εδώ ο πολύ ταλαντούχος σεφ Άγγελος Μπακόπουλος. Βουτώντας κάθε χρόνο και πιο βαθιά στα συναρπαστικά νερά της μικρασιατικής κουζίνας, ο σεφ παρουσιάζει τη δική του οπτική για μια κουζίνα πολυπολιτισμική και σύγχρονη, με έντονα ελληνικά στοιχεία και την ίδια στιγμή πέρα από γεωγραφικές συντεταγμένες. Αυτή η γοητευτική περιπλάνηση ξεδιπλώνεται φέτος το καλοκαίρι μέσα από ένα πολύ ξεχωριστό menu dégustation, το οποίο επιφυλάσσει μοναδικά γαστρονομικά ενσταντανέ, όπως το μικρασιατικό πλακί με ψάρι ημέρας και σορμπέ μυρωδικών, ο αστακός αλά πολίτα αλλά και το εξαίσιο περιστέρι με κουμκουάτ. Κρυμμένο σε μια ρομαντική βεράντα με άμμο στο πιο ψηλό σημείο του ξενοδοχείου και με τη θέα να αγκαλιάζει τον μαγευτικό κόλπο του Αϊ-Γιάννη και τη Δήλο, το εστιατόριο προσφέρει το ιδανικό σκηνικό. Η εμπειρία, μάλιστα, μπορεί να γίνει ακόμη πιο πλούσια αν ακολουθήσετε την οδό του food & wine pairing, με σπέσιαλ προτάσεις που επιμελείται ο Γιάννης Καρακάσης (MW). 


Tip: «Στη μικρασιατική κουζίνα με γοητεύουν τα έντονα, βαθιά αρώματα και τα πολυπολιτισμικά της στοιχεία. Αυτά έχω για οδηγό όταν σχεδιάζω ένα καινούργιο πιάτο, προσπαθώντας πάντα να τα αναδεικνύω δημιουργικά και με μοντέρνο fine dining πνεύμα».

Ο χάρτης

Mikrasia Restaurant

Μύκονος - Άγιος Ιωάννης

Τηλ. 2289027890

Site: https://www.katikies.com/


Τα εστιατόρια