Ferryman

Το κρητικό terroir σε πρώτο πλάνο

Στρωμένα σε μια προβλήτα πάνω στη θάλασσα της Ελούντας, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό να δίνει πατίνα κινηματογραφική, τα τραπέζια του «Ferryman» είναι από εκείνα που δεν ξεχνιούνται εύκολα. Και αυτό όχι μόνο χάρη στη ζεστή ατμόσφαιρα που ενορχηστρώνει ο Άκης Σφυρογιαννάκης, ως γνήσιο δείγμα αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας, αλλά και χάρη στη βαθιά νοστιμάδα με την οποία προικίζει τα πιάτα του, καθώς παντρεύει την αφοσίωση στην εξαιρετική πρώτη ύλη με το απαλό άγγιγμα του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, ο οποίος έχει αναλάβει φέτος την επιμέλεια της θεαματικής open air κουζίνας. Και λέμε «θεαματική», διότι, βλέποντας την ομάδα να κινείται μέσα της, νιώθεις να παρακολουθείς μια καλοκουρδισμένη παράσταση. Ξυλόφουρνοι, μαρμίτες και πυρωσιές κρατούν ρόλο πρωταγωνιστικό σε μια υπερπαραγωγή, όπου η κρητική μαγειρική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γαστρονομική αντίληψη. Το αποτέλεσμα είναι πιάτα σπάνιας γευστικής εκφραστικότητας, όπως η βελούδινη κακαβιά με πετρόψαρα ημέρας και θαλασσινό νερό, που αποτελεί δια­χρονικό φαβορί του μενού, αλλά και νέες δημιουργίες, όπως οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί με γαρίδες σε αγκινάρες αβγολέμονο με μάραθο και το χταπόδι σε πουρέ ρεβιθάδας απευθείας από τον ξυλόφουρνο. 


Tip: «Μη σηκωθείτε από το τραπέζι χωρίς να δοκιμάσετε το γαλακτομπούρεκο, φτιαγμένο από πρόβειο γάλα, ή το αρωματικό παγωτό λουίζα, με το βότανο μαζεμένο από τα χέρια μας».

Ο χάρτης

Ferryman

Ν. Λασιθίου - Ελούντα

Τηλ. 2841041230


Τα εστιατόρια