Γλυκάνισος

Στον αφρό της ψαροφαγίας

Το εστιατόριο της Πυλαίας, που τάραξε τα νερά της εστιατορικής Θεσσαλονίκης πριν από δώδεκα χρόνια, εξακολουθεί να διατηρεί κορυφαία θέση στο χώρο, να βραβεύεται (Top Notch 2020, στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων 2020) και να ανανεώνει την εικόνα του, με σταθερή αξία την εξαιρετική πρώτη ύλη, που καταφθάνει καθημερινά από τα συνεργαζόμενα καΐκια στη Χαλκιδική. Μοντέρνα λιτός και ζεστός, ο «Γλυκάνισος» καινοτόμησε πέρυσι δημιουργώντας ένα ιχθυοπωλείο, από το οποίο διαλέγεις το ψάρι σου για να μαγειρευτεί όπως θέλεις, κι ένα κομψό wine bar για ενδιαφέρουσες δοκιμές. Ο Δημήτρης Αγόρατζης στην κουζίνα κινείται άνετα μεταξύ κορυφαίων κλασικών, όπως το λαβράκι σε κρούστα αλατιού, το χριστόψαρο με σάλτσα βουτύρου ή ο ροφός φρικασέ, και σύνθετων πιάτων, όπως το φιλέτο τσιπούρας, το οποίο καπνίζει με τσάι του βουνού και σερβίρει με βινεγκρέτ μάνγκο, σπαράγγια και μαγιονέζα wasabi ή το σεβίτσε φαγκρί με ντομάτα, ξίδι από μάνγκο και τσιπς πατάτας. Στο ενδιάμεσο κινούνται νοστιμότατα πιάτα, βλ. νιόκι από φάβα με χταπόδι και κρέμα από καραμελωμένα κρεμμύδια, ριζότο με ψητό καλαμάρι και κρέμα από σπαράγγια, σιγομαγειρεμένη ρεβιθάδα στο πήλινο με σουπιές και κατίκι Δομοκού και μια σειρά από πάστες θαλασσινών που αρέσουν πολύ, όπως τα λινγκουίνι με γαρίδες και σάλτσα μπισκ. Οι προτάσεις σε καπνιστά, παστά, μαρινάτα, ωμά καθώς και το ζωντανό τηγάνι ταιριάζουν για αρχή με την πλούσια συλλογή από ούζα, τσίπουρα και άλλα αποστάγματα, προτού περάσουμε στα κυρίως πιάτα και στην ανανεωμένη λίστα κρασιών, με πάνω από 150 επιλεγμένες ετικέτες κυρίως του ελληνικού αμπελώνα. 


Tip: «Στα φετινά must η τηγανιά σουπιάς με κολοκυθάκια, ντομάτα και αλμύρα σε ζωμό ψαριού σβησμένη με κρασί, την οποία σερβίρουμε με λαδολέμονο, ένα πιάτο γεμάτο φρεσκάδα κι ελληνικά αρώματα».

Ο χάρτης

Γλυκάνισος

Περίχωρα Θεσσαλονίκης - Πυλαία

Μεγ. Αλεξάνδρου 46

Τηλ. 2310302882

Site: http://glikanisos.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/glikanisosskg/


Τα εστιατόρια