Avli

Κάθε χρόνο κι ένα επίπεδο πιο πάνω

Όσα βραβεία κι αν έχει αποσπάσει για τα ρεστοράν της στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου, η Κατερίνα Ξεκάλου δεν επαφίεται στις δάφνες της. επιμένει για το καλύτερο, το πιο πλούσιο στη γεύση, πιστεύοντας ακράδαντα στη δύναμη της κρητικής κληρονομιάς, ειδικά όταν παντρεύεται με μοντέρνες τεχνικές και σύγχρονη ματιά. Η βάση όλων είναι η πρώτη ύλη, μαζί με τη διατροφική της αξία, γι’ αυτό στην «Avli» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2020) ξεκίνησε να λειτουργεί υπόγειο εργαστήριο για δικής τους παραγωγής καπνιστά, αλίπαστα και αλλαντικά, όπως λουκάνικα, παστουρμάς, απάκι και παστράμι, ενώ πλέον κάθε μέρα υπάρχει φρεσκοζυμωμένο βιολογικό ψωμί με προζύμι και χειροποίητα ζυμαρικά. Τα ίδια προϊόντα φτάνουν και στην πιο παραδοσιακή κουζίνα του «1600 Raki Baraki», οπότε κοινές απολαύσεις είναι τα σύζουμα (μακαρόνια βρασμένα σε ζωμό αρνιού) αλλά και το φρέσκο σκουμπρί καπνιστό με ρεβιθάδα. Με την παρουσία του Βασίλη Λεωνίδου, Best Olive Oil Chef 2017 για τον οδηγό ελαιολάδου Flos Olei, ανοίγει ενα νέο κεφάλαιο στο pairing. Εκτός απο το αγαπημένο τους κρασί ειδικεύονται πλέον και στο ελαιόλαδο. Σαράντα εξαιρετικές ποικιλίες από όλη την Ελλάδα προσφέρονται προς ταίριασμα και το food and olive oil paring συναρπάζει.


Tip: «Παλιότερα στους γάμους σέρβιραν τη δεύτερη ημέρα κρεατότουρτα, μια πίτα δηλαδή με διάφορα τυριά και το αρνί που είχε περισσέψει. Εμείς πήραμε αυτήν τη γεύση και την κάναμε γέμιση σε χειροποίητο ραβιόλι... Δοκιμάστε το».

Ο χάρτης

Avli

Ν. Ρεθύμνου - Ρέθυμνο

Ξανθουδίδου 22 & Ραδαμάνθυος

Τηλ. 28310/58250

Site: http://www.avli.gr/


Τα εστιατόρια