Χριστούγεννα στην Αθήνα

Οι καλύτερες ιδέες για γιορτές στην πόλη από τη συντακτική ομάδα του athinorama.gr

Critic’s Choice

Η TV βάζει τα γιορτινά της: Οι καλύτερες εκπομπές

Από -

Γιορτές χωρίς τηλεόραση δεν γίνονται! Αυτά είναι τα καλύτερα μουσικά προγράμματα, special επεισόδια σειρών, κινηματογραφικά αφιερώματα και ντοκιμαντέρ... για να αποφύγετε τις γνωστές εορταστικές «παγίδες».

Nova Christmas
Σάββατο 20/1-Κυριακή 4/1, από 21:00

Γεμάτη animation, υπερηρωικούς και κωμικούς χαρακτήρες είναι η καθιερωμένη εορταστική κινηματογραφική ζώνη της Nova, η οποία προβάλλει καθημερινά δύο ταινίες – στις 21:00 μία παιδική σε μεταγλώττιση και στη συνέχεια ένα blockbuster. Ξεχωρίζουμε τα «Ψυχρά κι Ανάποδα», «Τζακ ο Κυνηγός Γιγάντων», «Βρέχει Κεφτέδες 2», «Η Τίνκερμπελ και οι Πειρατές», «Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ»… βασικά, Χριστούγεννα είναι, οπότε δώσε μας κινούμενα σχέδια και υπερπαραγωγές!

Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μουσικών Συνόλων ΝΕΡΙΤ
Τρίτη 23/12, 21:00, ΝΕΡΙΤ/ΝΕΡΙΤ HD/WebTV της ΝΕΡΙΤ

Πολύ Johann Strauss (πατέρα και υιό), Bernstein, Bizet αλλά και «Άγια νύχτα» θα ακούσουμε από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Θέατρο Badminton. Τραγουδούν οι λυρικοί καλλιτέχνες Μαρία Κόκκα, Δέσποινα Σκαρλάτου, Μαριάννα Μανσόλα, Αντώνης Κορωναίος και Διονύσης Σούρμπης, ενώ συμμετέχουν η παιδική χορωδία Rosarte υπό τη διδασκαλία της Ρόζης Μαστροσάββα και το οικογενειακό καλλιτεχνικό σχήμα Family Voices.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα
Τρίτη 23/12, 21:00, ALPHA

Η ετοιμόγεννη ξαδέρφη της Βάσως η Μάνια (Άννα Μενενάκου) καταφτάνει στο σπίτι, γι’ αυτό ο Χάρης κρατάει μούτρα. Καλεσμένους έχουν και ο Ηλίας και η Μαρίνα τη μητέρα του πρώτου Ελπινίκη (Ελένη Γερασιμίδου) με τον καινούργιο της σύντροφο Μίμη (Θέμης Μάνεσης), ενώ η Βούλα και ο Μηνάς βρίσκονται μπλεγμένοι στον καβγά των γειτόνων τους Βασίλη και Φρόσως (Κώστας Ευριπιώτης και Κωνσταντία Χριστοφορίδου). Γίνονται Χριστούγεννα χωρίς μουρμούρα;

Στην υγειά μας, ρε παιδιά
Τετάρτη 24/12, 22:00, ALPHA

Κεντρικοί καλεσμένοι ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Μελίνα Ασλανίδου, οι οποίοι αυτοί την περίοδο ζουν μια «Μοιραία συνάντηση» στο «Διογένης Studio». Στα διπλανά τραπέζια κάθονται οι Κώστας Βουτσάς, Ελένη Καστάνη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ζέτα Δούκα, Φάνης Μουρατίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ντορέτα Παπαδημητρίου, Πέτρος Λαγούτης, Κωσταντίνος Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Μουρούτσος, Αντώνης Καρπετόπουλος, Νίκος Φιλίππου, Παύλος Παπαδημητρίου, Σοφία Τσίπα, Μιχάλης Άνθης, Νικολέτα Ράλλη, Αντωνία Καλλιμούκου, Λάουρα Νάργες, Σωκράτης Πατσίκας, Μαρία Τσαγκαράκη, Στεφανία Ρίζου και Δημήτρης Καμπόλης. Συμμετέχουν επίσης τα παιδιά της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αμφιλοχίας, o Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων και fans του Αντώνη Ρέμου που θα σκίζουν τον αέρα με το χέρι σε κάθε ερωτοχτυπημένο hit του τραγουδιστή.

Michael Bublé’s Christmas in New York
Τετάρτη 24/12, 23:00, OTE Cinema1HD/OTE TV

Ο πολυπλατινένιος και βραβευμένος με Grammys crooner συναντά την Barbra Streisand, την Ariana Grande, την υπέροχη Miss Piggy και τις Rockettes για να τραγουδήσουν όλα εκείνα τα άσματα που συνθέτουν το κλασικό soundtrack των γιορτών. Αφήστε μόνο τα φωτάκια του δέντρου αναμμένα και απολαύστε το «It’s beginning to look a lot like Christmas», το «All I want for Christmas is you» και ένα unplugged set με τραγούδια που επέλεξαν μέσα από τα social media οι fans του γοητευτικού (φωνητικά και εμφανισιακά) τραγουδιστή.

Στην κουζίνα της Έφης, ό,τι καλύτερο
Τετάρτη 24/12, 18:00, Action24

Τα γλυκά της Έφης Γιαλούση είναι φανταστικά (όσοι τα έχετε δοκιμάσει στα δύο ζαχαροπλαστεία της ή στο φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα γιορτή Γεύσεις» σίγουρα συμμερίζεστε τον ενθουσιασμό μας), οπότε αφήστε στα χέρια της και το εορταστικό τραπέζι για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Hot Seat
Τετάρτη 24/12, 22:00, ΣΚΑΪ

Το εορταστικό επεισόδιο του τηλεπαιχνιδιού που παρουσιάζει ο Γιάννης Ζουγανέλης έχει ένα μουσικό multiple choice από τους Βαγγέλη Βαζαίο, Γιώργο Μπίλιο, Βασιλική Πετρίδου, Γρηγόρη Μουνδρέας, Βίκυ Καρατζόγλου και Παντελή Αμπατζή.

Family Guy/The Simpsons/Bob’s Burgers
Πέμπτη 25/12, από τις 21:30, FOX

Για όσους έχουν δει εκατό φορές τα animation μεγάλου μήκους που προβάλλουν τα κανάλια, η καλύτερη επιλογή είναι τα τρία εορταστικά επεισόδια των ενήλικων animation σειρών που έτσι κι αλλιώς δεν χάνουμε με τίποτα στο FOX.

Η δύναμή σου, δύναμή μου
Πέμπτη 25/12, 00:15, ALPHA

Οι δύο συναυλίες της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής έγιναν τρεις – κι αν υπήρχαν διαθέσιμες ημερομηνίες θα γίνονταν ακόμη περισσότερες λόγω ζήτησης! Η αναμφισβήτητη σταρ του 2014 («Η επιμονή σου» ακουγόταν παντού και σε όλες τις πιθανές εκδοχές) αποχαιρέτησε ένα θριαμβευτικό sold out καλοκαίρι (με περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα και μια εμφάνιση στο Ηρώδειο με τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη) εκπλήσσοντάς μας για μία ακόμη φορά με τις φωνητικές της ικανότητες και το εύρος των μουσικών ειδών στο οποίο κινείται με ευκολία. Μέχρι να τη δούμε ως Edith Piaf στο Εθνικό, αυτά τα μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από τις εμφανίσεις της στον Κήπο είναι το καλύτερο soundtrack της χρονιάς που τελειώνει.

Μελίνα Ασλανίδου: Συναυλία στην «Τεχνόπολη»
Πέμπτη 25/12, 00:15, ΑΝΤ1

Αν και δείχνει μια σαφή προτίμηση στις πίστες για το μεταμεσονύχτιο εορταστικό του πρόγραμμα, ο ΑΝΤ1 προβάλλει και τη φθινοπωρινή συναυλία της coach του «The Voice» Μελίνας Ασλανίδου. Ένας καλός λόγος για να την παρακολουθήσετε είναι για να ανακαλύψετε τον πολύ ενδιαφέροντα καινούργιο δίσκο της («Μελίνα») – στις 02:15 σε μαγνητοσκόπηση επίσης, ο άλλος coach του «The Voice», ο Αντώνης Ρέμος, κάνει μια special εμφάνιση στη μουσική σκηνή «Αντ-Art».

Downton Abbey
Παρασκευή 26/12, 21:00, OTE Cinema1HD/OTE TV

Το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του δημοφιλούς costume drama με το οποίο κλείνει ο 5ος κύκλος θα είναι πιο… χριστουγεννιάτικο από τα προηγούμενα. Ευτυχώς! Αν πιστέψουμε τις υποσχέσεις των συντελεστών της σειράς, σ’ αυτό το επεισόδιο μάλλον δεν θα έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, όπως ο θάνατος του Matthew τα Χριστούγεννα του 2012 – όχι όμως κι ότι όλα θα είναι ευχάριστα. Οι Crawleys θα πάνε διακοπές σ’ έναν πύργο που οι παρατηρητικοί θα αναγνωρίσουν ότι είναι το χαριποτερικό Hogwarts, ενώ όσοι περίμεναν μια guest εμφάνιση του George Clooney, ας αναζητήσουν το κωμικό σκετς στο οποίο συμμετείχε τελικά ο γοητευτικός σταρ. Το special επεισόδιο του «Downton Abbey» προβάλλεται από τη συνδρομητική πλατφόρμα ένα 24ωρο μετά την πρώτη προβολή του στην Αγγλία.

Ποιος είναι ο Άι-Βασίλης
Σάββατο 27/12, 15:45, ΣΚΑΪ

Αυτό το ντοκιμαντέρ ξεκινάει από τη σύγχρονη εικόνα του πιο αγαπημένου αγίου των παιδιών και αναζητά τις παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο που την έχουν διαμορφώσει – δεν γνωρίζουμε αν γίνεται αναφορά και σε συγκεκριμένο αναψυκτικό.

Γλυκές αλχημείες
Σάββατο 27/12, 19:00, ΣΚΑΪ

Γιορτές χωρίς γλυκά δεν γίνονται και γλυκά χωρίς Στέλιο Παρλιάρο δεν γίνονται. Ο γνωστός ζαχαροπλάστης υποδέχεται στην κουζίνα του την ηθοποιό Κατρίνα Μισιχρόνη και μαζί φτιάχνουν κορμό (συμβολίζει, λέει την παραγωγικότητα της νέας χρονιάς) και μια βασιλόπιτα που αρωματίζεται με σιρόπι σφενδάμου.

Στην υγειά μας, ρε παιδιά
Τετάρτη 31/12, 22:30, ALPHA

Χωρίς κεντρικούς καλεσμένους, αλλά με πολλά πρόσωπα του ALPHA θα αποχαιρετήσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος τον παλιό χρόνο και θα καλωσορίσει τον νέο. Τραγούδια και ευχές θα ακούσουμε από τους: Κώστα Μακεδόνα, Δημήτρη Μπάση, Χρήστο Φερεντίνο, Αντώνη Αντωνίου, Μπέσυ Μάλφα, Τζέσυ Παπουτσή, Μπέτυ Μαγγίρα, Γιώργο Λιανό, Αλέκα Καμηλά, Κατερίνα Καινούργιου, Μαρία Παπαπέτρος, Παύλο Ορκόπουλο, Ευθύμη Ζησάκη, Θανάση Βισκαδουράκη, Κώστας Αποστολάκη, Σπύρο Πούλη, Ραλλία Χρηστίδου, Μάνο Πυροβολάκη, Γιώργο Παράσχο, Σπύρο Σπαντίδα, Παρθένα Χοροζίδου, Σοφία Μανωλάκου, Εύη Σέμπρου, Μαρία Εγγλέζου, Μαίρη Δούτση.

700 Sundays
Τετάρτη 31/12, 23:00, Novacinema 1 & Novacinema 1 HD/Nova

Τόσες είναι οι Κυριακές που πέρασε ο Billy Crystal με τον πατέρα του προτού εκείνος πεθάνει όταν ο κωμικός ηθοποιός έγινε 15. Ο Crystal συγκέντρωσε τις αναμνήσεις του σε μια ανάλαφρη αυτοβιογραφία, που ανέβηκε στο θέατρο το 2004 και βραβεύτηκε με Tony. Η αναβίωση αυτής της παράστασης μαγνητοσκοπήθηκε από το HBO και είναι ίσως η καλύτερη πρόταση για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Ο ανεπανάληπτος παρουσιαστής των Όσκαρ (έχει βραβευτεί με τρία Emmys, δύο ως παρουσιαστής και ένα ως κειμενογράφος) ξετυλίγει εδώ την παιδική ηλικία του μέσα από αναφορές στην pop κουλτούρα της εποχής του και μια εύθυμη performance, που θα σας αφήσουν ένα γλυκό συναίσθημα.

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης
Πέμπτη 1/1, 12:15, ΝΕΡΙΤ & ΝΕΡΙΤ HD

Ο Zubin Mehta διευθύνει τη διάσημη ορχήστρα στη συναυλία με την οποία ανοίγουμε τα μάτια μας το πρώτο πρωινό του χρόνου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Strauss (όσους Strauss της οικογένειας έχουν γράψει μουσική), Sibelius, Suppé, Lumbye και τα καθιερωμένα εμβατηριακά ανκόρ. Χειροκρότημα!

Christmas Spirit

αθηνόραμα Χριστούγεννα 2014

Ξεχωριστά events, εμπειρίες, ρεβεγιόν, γιορτινά spots, family θεάματα για να μπείτε στο mood της γιορτής και να ζήσετε τη γιορτινή Αθήνα στα καλύτερά της.

Διαβάστε ακόμα

Χριστούγεννα στην Αθήνα