Χριστούγεννα στην Αθήνα

Οι καλύτερες ιδέες για γιορτές στην πόλη από τη συντακτική ομάδα του athinorama.gr

Θέμα

9 ιδιαίτερα εστιατόρια για γιορτές με γευστική πολυτέλεια

Από -

Πολυτελείς χώροι, άψογο σέρβις, γεύσεις στο πνεύμα της αφθονίας που ζητούν οι γιορτές. Ξεχωριστά εστιατόρια της Αθήνας μας περιμένουν για να γιορτάσουμε με λάμψη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Aleria
Aleria

Aleria Είναι από μόνο του πανέμορφο αυτό το νεοκλασικό αρχοντικό στο Μεταξουργείο, αλλά το έχουν μετατρέψει και σ’ ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια της πόλης. κάπως σαν μεταμοντέρνα Laura Ashley μου μοιάζει, με μοναδική αίσθηση στο αίθριο με τη γυάλινη οροφή και την ταπετσαρία Fornaseti. Η δημιουργική ελληνική κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη διαμορφώνει μια σοφιστικέ όψη της ελληνικής παράδοσης γεμάτη ερεθιστικές λεπτομέρειες. Δοκιμάστε τα κεφτεδάκια από μπραντάδα μπακαλιάρου με σπανακόρυζο και spicy μαγιονέζα από σπιτικό πελτέ και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Ελαίας Γη Μετά το δαίδαλο των πέτρινων διαδρόμων και την υποβλητική είσοδο με το κέρασμα του τσίπουρου, φτάνεις στην ατμοσφαιρική σάλα όπου η παράδοση συνυπάρχει με την πολυτέλεια. Θα δεις ένα μανάβικο απ’ όπου η κουζίνα παίρνει τα λαχανικά και τα φρούτα που χρησιμοποιεί στο μαγείρεμα, έναν όμορφο ξυλόφουρνο να δεσπόζει, δυο ελιές καταμεσίς και πέτρινες καμάρες να οδηγούν στη βεράντα, και κομψά τραπέζια με κολλαριστά τραπεζομάντιλα να δίνουν στο ρεστοράν αέρα πολυτέλειας. Πολύ φιλόξενη και η γευστική του πρόταση, που συνοψίζεται σε δύο ελληνικότατα μενού 14 και 24 διαφορετικών πιάτων.

Ledra Kai
Ledra Kai

Ledra Kai Ο ήχος του νερού που κυλάει σαν καταρράκτης στο τζάμι, οι εντυπωσιακές εξωτικές Εμμανουέλλες, τα τοτέμ και τα αγάλματα των θεών της Πολυνησίας, το ταβάνι από καθρέφτη, οι cult γιγαντοφωτογραφίες αρχετυπικών εξωτικών τοπίων. Όλα αυτά μαζί με τις ακροβατικές ασκήσεις γεύσης στα καυτά σιδερένια πλατό του τεπανγιάκι δημιουργούν σκηνικό αντάξιο ταινίας του James Bond. Το «Kona Kai» μετονομάστηκε, αλλά η κληρονομιά του παραμένει μοναδική και αναλλοίωτη, όπως και η ασιατική και πολυνησιακή κουζίνα του.

Luna Rossa Ανάμεσα σε τραπεζαρίες του 1960 με σκαλισμένα στο χέρι πόδια λιονταριού, ασημένια κηροπήγια, σερβάν και μια γωνιακή βιτρίνα γεμάτη ποτήρια και σκεύη, νιώθεις σαν να είσαι καλεσμένος για δείπνο σε περιποιημένο αστικό σπίτι. Αυτή η οικειότητα σε συνδυασμό με την οικογενειακή περιποίηση της φαμίλιας του Ντανίλο Πετρίνι υπογράφουν την ατμόσφαιρα αυτού του ιταλικού ρεστοράν, όπου η πολυτέλεια έχει το άρωμα της λευκής και της μαύρης τρούφας και συνοδεύεται από μερικά από τα καλύτερα ιταλικά και γαλλικά κρασιά.

Milos Estiatorio
Milos Estiatorio

Milos Estiatorio Ψηλοτάβανο και κομψό, είναι το αθηναϊκό εστιατόριο που έχει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νεοϋορκέζικη αύρα. Καταφέρνει να συνδυάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο τη στιλάτη ιταλική επίπλωση και τις γκράντε συνθέσεις κλαδιών σαν νεκρή φύση στο βάζο με το tableau vivant του πάγκου των ψαριών όπου κυκλοφορούν εξαιρετικά πράγματα και τη γήινη ταπεινότητα των λαχανικών, των τυριών και των κρεάτων που σου δίνουν το μήνυμα ότι εδώ λάμπουν οι πρώτες ύλες. Τέτοια ψαρόσουπα από κεφαλή ροφού δύσκολα τρως αλλού, όπως και εξαιρετικά ελληνικά sashimi και άπαιχτο καπνιστό σολομό του Έξαρχου και πολλά άλλα.

Ορίζοντες Λυκαβηττού Ελληνότροπα λουσάτη η σάλα του, με δάφνινα στεφάνια και ελιές ως διακοσμητικά μοτίβα, πολυτελή ριντό και διαχρονικά κλασικό ύφος. Όμως αυτό το δημοφιλές εστιατόριο είναι σκαρφαλωμένο στο πιο ψηλό σημείο της Αθήνας, οπότε το θερμό του σημείο είναι ένα: το κλεισμένο με τζάμι μπαλκόνι απ’ όπου χαζεύεις τη συγκλονιστική θέα της φωτισμένης πόλης. Η κουζίνα, ελληνική και μεσογειακή, έχει ωραίες προτάσεις όπως η μαριναρισμένη τσιπούρα, το βραγχιοκάλυμμα από μυλοκόπι αβγολέμονο με άγρια χόρτα φρικασέ και το κότσι αγριογούρουνου στη γάστρα με μελωμένα λαχανικά.

Σπονδή
Σπονδή

La Suite Lounge Το «ρετιρέ» του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» έχει αποκτήσει νέο design και σύγχρονο look με επίπλωσή σε παστέλ χρωματισμούς και απαλές καμπύλες που το κάνουν πιο φιλικό, προτρέποντάς σε να χαλαρώσεις. Η πανοραμική θέα σε κάνει να νιώθεις σχεδόν σαν να ίπτασαι πάνω από την πόλη. Η κουζίνα ελληνομεσογειακή, με σπεσιαλιτέ όπως ο μαριναρισμένος γαύρος με άρωμα μαστίχας ή το πολύ καλό ριζότο με λεμόνι και κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας.

Σπονδή
Η αύρα του μοντέρνου grand restaurant είναι διάχυτη με πανέμορφες χρυσαφί μπορντούρες στα πιάτα και γενικώς με πολύ προσεγμένα όλα τα σκεύη της art de la table, σε μια ατμόσφαιρα που παντρεύει την πέτρα και το τούβλο με μπουντουάρ απλίκες. Τα τραπέζια είναι στρωμένα με διπλά τραπεζομάντιλα και το σέρβις αποπνέει πολυτέλεια. Από τη σύγχρονη γαλλική κουζίνα της δεν λείπει ποτέ το φουαγκρά, που αυτές τις ημέρες το σερβίρουν με παιχνιδιάρικο ποπ-κορν ρυζιού και εξαιρετικό χουρμά σε μια εκδοχή επιπέδου.

Tudor Hall
Tudor Hall

Tudor Hall Το ιστορικό εστιατόριο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα ιδανικά μέρη για να χαρούν ξένοι και Έλληνες χρυσοσκουφάτη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μαζί με την εμβληματική θέα της Ακρόπολης. Απαλά μπεζ χρώματα, εντυπωσιακός πολυέλαιος, κλασικοί πίνακες, ασημένια μαχαιροπίρουνα, αντικέ πολυθρόνες, βαρύτιμα χαλιά πάνω στο εξαιρετικό ξύλινο πάτωμα. με δυο λόγια κλασάτη, ανάλαφρη αρχοντιά. Εδώ λοιπόν τρως το καλύτερο μπριάμ της Ελλάδας σινιέ Σωτήρης Ευαγγέλου, αναφωνείς «κάτσε καλά» για το μαριναρισμένο σε γιαούρτι κοτόπουλο και δοκιμάζεις γλυκά από τα καλύτερα και πιο δημιουργικά της πόλης.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό

Christmas Spirit

αθηνόραμα Χριστούγεννα 2014

Ξεχωριστά events, εμπειρίες, ρεβεγιόν, γιορτινά spots, family θεάματα για να μπείτε στο mood της γιορτής και να ζήσετε τη γιορτινή Αθήνα στα καλύτερά της.

Διαβάστε ακόμα

Χριστούγεννα στην Αθήνα