Χριστούγεννα στην Αθήνα

Οι καλύτερες ιδέες για γιορτές στην πόλη από τη συντακτική ομάδα του athinorama.gr

Θέμα

4 family γιορτινά θεάματα

Από -

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι η γιορτή των παιδιών, όμως τη συγκίνηση και τη μαγεία τις αναζητούν όλοι αυτές τις ημέρες. Τέσσερα θεάματα υπόσχονται μια μοναδική γιορτινή εμπειρία για όλη την οικογένεια.

  • Ο Καραγκιόζης και το θαύμα των Χριστουγέννων

    Στο μουσικοθεατρικό θέαμα του Ηλία Καρελλά ο θίασος σκιών του θα αναμετρηθεί με τον γερο-τσιφούτη Σκρουτζ από τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ντίκενς. Μαζί με τα Ημισκούμπρια και την Kompanía φέρνουν τα πάνω κάτω και προτείνουν ένα ξεσηκωτικό θέαμα. (Μέγαρο Μουσικής, από 20/12).

  • Καρυοθραύστης

    Κάπου μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας μας μεταφέρει η χορογραφημένη εκδοχή του απόλυτου παραμυθιού των γιορτών, σε μουσική Τσαϊκόφσκι. Η παράσταση του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη ιστορία με την εισαγωγή «Φαντασία» από το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (Λυρική Σκηνή, από 20/12).

  • Σταχτοπούτα

    Οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου αιωρούνται με χάρη και προσγειώνονται για να γλιστρήσουν στη σκηνή με τρόπο παραμυθένιο, στη «Σταχτοπούτα» του Σ. Προκόφιεφ που παρουσιάζεται στη δραματουργική επεξεργασία του Ν. Βολκόφ και σε χορογραφία του Β. Λιτβίνοφ. Είναι ευκαιρία να μυηθούν τα παιδιά στον κόσμο του μπαλέτου, γι’ αυτό σημειώστε ότι εκτός από τις βραδινές θα δοθούν και απογευματινές παραστάσεις (Μέγαρο Μουσικής, από 19/12).

  • «Δώδεκα παρά Δώδεκα»

    Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, δεινόσαυροι, αμετανόητοι ηγεμόνες, πανικόβλητοι πιγκουΐνοι κι άλλοι χαρακτήρες παρελαύνουν από τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά, η οποία διαδραματίζεται στις πύλες του χρόνου με πρωταγωνιστές τον Παλιό Χρόνο - Γρηγόρη Βαλτινό και τον Νέο Χρόνο - Πάνο Μουζουράκη (Μέγαρο Μουσικής, από 18/12).

Christmas Spirit

αθηνόραμα Χριστούγεννα 2014

Ξεχωριστά events, εμπειρίες, ρεβεγιόν, γιορτινά spots, family θεάματα για να μπείτε στο mood της γιορτής και να ζήσετε τη γιορτινή Αθήνα στα καλύτερά της.

Διαβάστε ακόμα

Χριστούγεννα στην Αθήνα