Χριστούγεννα στην Αθήνα

Οι καλύτερες ιδέες για γιορτές στην πόλη από τη συντακτική ομάδα του athinorama.gr

Θέμα

8 θεαματικά family θεάματα με άρωμα γιορτής

Από -

Τέρμα οι αρνητικές σκέψεις για φέτος! Θα αφήσουμε το feelgood κλίμα να μας παρασύρει και το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας βγάλει από το σπίτι μαζί με τα παιδιά­. Σίγουρα το «Magical Ice Festival» (φωτό­), που φέρνει η ομάδα Disney on Ice στο ΟΑΚΑ­ (από 6/12), είναι από τις πρώτες­ επιλογές στη λίστα. Ωστόσο, αν αναζητάτε­ θεάματα που θα απολαύσουν ταυτόχρονα και οι ενήλικοι, ιδανική λύση είναι η ακροβατική φαντασμαγορία «China Dream» της Εθνικής Ομάδας Ακροβατών της Κίνας­ στο Μπάντ­μιντον (από 26/12). Τους νόμους­ της βαρύτητας αψηφά και το στοχαστικό «Azimut» του πρωτοεμφανιζόμενου στη χώρα μας Ορελιάν Μπορί που θα δούμε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (28-30/12): «Ανάμεσα στη γη και τον ουρανό, ο ακροβάτης υιοθετεί πότε το ρόλο του παρατηρητή και πότε του ουράνιου σώματος».Στο Δημοτικό θέατρο Πειραία απλώνει το πέπλο του το Μαύρου Θεάτρου της Πράγας του Jiri Srnec με την σπονδυλωτή «Ανθολογία».Η διάσημη ομάδα χρησιμοποιώντας τα τρικ του μαύρου θεάτρου δημιουργεί ένα φουτουριστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζωντανεύουν οι ιστορίες της «Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων», του «Ιπτάμενου Ποδήλατου», του «Πήτερ Πάν» και άλλων. Είναι ένα θέαμα που πάντα εντυπωσιάζει τα παιδιά και γοητεύει τους ενήλικες (19-28/12). Δύσκολο εγχείρημα ο «Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Η Τατιάνα Λύγαρη πάντως θα τον επιχειρήσει, στήνοντας στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής (από 6/12) ένα περιπετειώδες θεατρικό ταξίδι με ζωντανή μουσική και διαδραστικές βιντεοπροβολές με αφετηρία το θρυλικό έργο του Ιουλίου Βερν. Στο Μέγαρο επέλεξε να διηγηθεί το «Θαύμα των Χριστουγέννων» και ο Καραγκιόζης με το Θίασο Σκιών του Ηλία Καρελλά, τα Ημισκούμπρια και τους Kompanía (20-30/12), ενώ μόλις σημάνει «Δώδεκα παρά δώδεκα» η αυλαία της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» θα ανοίξει για την πρώτη παρουσίαση του νέου έργου του Ευγένιου Τριβιζά σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού (από 18/12). Πρωταγωνιστές είναι ο Νέος Χρόνος - Πάνος Μουζουράκης και ο Παλιός Χρόνος - Γρηγόρης Βαλτινός, οι οποίοι συναντιούνται μια βραδιά Πρωτοχρονιάς στο μυθικό προθάλαμο του χωροχρόνου…

Σχετικά Θέματα

Christmas Athens: Έλα στη γιορτή!

15/12/2014

Christmas Athens: Έλα στη γιορτή!

H Αθήνα το παλεύει δυνατά να μπει στο χάρτη και ως γιορτινός προορισμός. Σας δίνουμε πολλούς λόγους για να μπείτε πιο πολύ στο παιχνίδι της γιορτής και μιλάμε με σημαντικούς φορείς για το πώς η Αθήνα μπορεί να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός.

Χριστούγεννα στο Νότιο Πόλο στη Μαρίνα Φλοίσβου

12/12/2014

Χριστούγεννα στο Νότιο Πόλο στη Μαρίνα Φλοίσβου

Πάντα… θαλασσόλυκος ο Αη-Βασίλης στη Μαρίνα Φλοίσβου, φέτος έρχεται από τον Νότιο Πόλο με… παγόβουνο και παρέα πιγκουίνους. Η γιορτή, για μικρούς και μεγάλους, υπόσχεται κάλαντα, βεγγαλικά και παιχνίδια.
 

Η κούκλα και οι μαμάδες της φορούν τα γιορτινά τους

10/12/2014

Η κούκλα και οι μαμάδες της φορούν τα γιορτινά τους

Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα θα συνοδεύει έως και τις 4 Ιανουαρίου την θεατρική παράσταση «Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες», που ανεβαίνει στο θέατρο Βικτώρια, σε σκηνοθεσία Ακίνδυνου Γκίκα.

Φτιάχνω στολίδι βυζαντινό

10/12/2014

Φτιάχνω στολίδι βυζαντινό

Το σαββατοκύριακο 13-14/12 και την Κυρ. 21/12  έχουμε πολλούς λόγους για να δώσουμε ραντεβού οικογενειακώς στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Τα Χριστούγεννα συναντούν την… αρχαιότητα

09/12/2014

Τα Χριστούγεννα συναντούν την… αρχαιότητα

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια  έρχονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Κυριακή 14/12.

Χριστούγεννα στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

08/12/2014

Χριστούγεννα στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης του Δήμου Αθηναίων «Αγγελική Χατζημιχάλη» βάζει τα γιορτινά του και μας προσκαλεί να δούμε τα Χριστούγεννα… παραδοσιακά από τις 9/12 με τραγούδια, παραμύθια, ομιλίες και άλλα πολλά.

Το παραμύθι του Καρυοθραύστη ζωντανεύει στο AVENUE!

05/12/2014

Το παραμύθι του Καρυοθραύστη ζωντανεύει στο AVENUE!

Η Κλάρα θα τους ανοίξει το σαλόνι της, θα τους διαβάσει παραμύθια και μία από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες των Χριστουγέννων θα ξεκινήσει. Πού; Από τις 8/12 έως τις 31/12 τα παιδιά γίνονται πρωταγωνιστές στον κόσμο του Καρυοθραύστη στο εμπορικό κέντρο AVENUE. 

«Δώδεκα παρά δώδεκα»: Γιορτινό μουσικόραμα δια χειρός Τριβιζά

03/12/2014

«Δώδεκα παρά δώδεκα»: Γιορτινό μουσικόραμα δια χειρός Τριβιζά

Ένας δεινόσαυρος, ένας βεδουίνος, ένας πειρατής και ένας συμπαντικός ταχυδρόμος συναντιόνται επί σκηνής στην απόλυτη γιορτινή παράσταση στο Μέγαρο, ενώ ο ΟΤΕ προσφέρει 50% έκπτωση στους συνδρομητές του σε μια έξτρα παράσταση.

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στα μουσεία

28/11/2014

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στα μουσεία

Φέτος θα το γιορτάσουμε φτιάχνοντας μόνοι μας το περιτύλιγμα του δώρου μας, θα δούμε καλικατζαράκια να πετάγονται από τις ζωγραφιές μας, θα ταξιδέψουμε στο χρόνο ως διανομείς τηλεγραφημάτων του ΟΤΕ και θα στολίσουμε το σπίτι μας με 2015 ευχές!

4 «χωριά» στο ρυθμό των Χριστουγέννων

25/11/2014

4 «χωριά» στο ρυθμό των Χριστουγέννων

Ανυπομονείτε να μπείτε οικογενειακώς στο κλίμα της γιορτής; Άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα γιορτινά χωριά σερβίροντας σκηνικό από λευκά –έως και «χιονοδρομικά»- Χριστούγεννα.

Το Φωτεινό Αστέρι δείχνει το δρόμο για το… Πλανητάριο.

24/11/2014

Το Φωτεινό Αστέρι δείχνει το δρόμο για το… Πλανητάριο.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ακριβώς ισχύει για το Άστρο που οδήγησε τους τρείς μάγους στη φάτνη του νεογέννητου Χριστού;  Φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα δείξει το δρόμο για τη Βηθλεέμ αλλά για το ίδρυμα Ευγενίδου.

Christmas Spirit

αθηνόραμα Χριστούγεννα 2014

Ξεχωριστά events, εμπειρίες, ρεβεγιόν, γιορτινά spots, family θεάματα για να μπείτε στο mood της γιορτής και να ζήσετε τη γιορτινή Αθήνα στα καλύτερά της.

Διαβάστε ακόμα

Χριστούγεννα στην Αθήνα