Χριστούγεννα στην Αθήνα

Οι καλύτερες ιδέες για γιορτές στην πόλη από τη συντακτική ομάδα του athinorama.gr

Check it out

120.000 τουβλάκια Lego για την Ακρόπολη

Από -

Χρειάστηκαν 120.000 τουβλάκια Lego και περίπου 300 ώρες δουλειάς για να «χτίσει» ο Ryan McNaugh, ο μοναδικός πιστοποιημένος από την εταιρεία παιχνιδιών επαγγελματίας στο νότιο ημισφαίριο, τα μνημεία της Ακρόπολης. Απ’ ότι φαίνεται ωστόσο άξιζε τον κόπο, αφού στον ένα χρόνο που η εν λόγω μακέτα παρουσιαζόταν στο Σύδνεϋ έφερε πάνω από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson. Και μη φανταστείτε ότι περιλαμβάνει μόνο τα… αναμενόμενα: τον Παρθενώνα –ακέραιο–, τον ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια. Οι Αυστραλοί έδωσαν τη δική τους νότα στη σκηνογραφία του Βράχου εντάσσοντας στη δράση μορφές από τη σύγχρονη ζωή και την αρχαιότητα. Έτσι ενώ ο Έλτον Τζον δίνει συναυλία στο Ηρώδειο, ο λόρδος Έλγιν αρπάζει τα γλυπτά του Παρθενώνα με τον περίφημο ψυχαναλυτή Ζίγκμουντ Φρόιντ (ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ακρόπολη το 1904) να παρακολουθεί.


Από τις 11/12 η μακέτα από Lego θα φιγουράρει στον δεύτερο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης, στο Εργαστήρι Τεχνών, ακριβώς έξω από το εστιατόριο και ο καθένας θα μπορεί να την επισκεφθεί δωρεάν. Έχοντας κατά νου τους νεαρούς επισκέπτες, το μουσείο τη ζήτησε ως δάνειο από το αυστραλιανό ίδρυμα αλλά εκείνοι στάθηκαν ακόμα πιο γενναιόδωροι, τη δώρισαν. «Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στα πιο τρελά μου όνειρα» είχε σχολιάσει ο ανώτερος επιμελητής του Μουσείου Nicholson Μάικλ Τέρνερ μιλώντας για το e-mail που έφτασε εντελώς αναπάντεχα από την Αθήνα. «Μετά από μια άγρυπνη νύχτα, επέστρεψα στο μουσείο και είπα όχι, δεν θα τη δανειστούν… θα τους τη δώσουμε».


Να λοιπόν μια καλή ευκαιρία για να περάσετε ξανά με τα μικρά σας από το Μουσείο Ακρόπολης. Κι αν ζηλέψουν και θελήσουν κι αυτά να μπουν στο παιχνίδι των κατασκευών, σημειώστε ότι ετοιμάζουν ειδικά προγράμματα για το νέο χρόνο που θα δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες να πειραματιστούν κι εκείνοι με παρόμοια τουβλάκια. Μέχρι τότε πάντως, τα Σαββατοκύριακα 20-21 και 27-28/12, στο πλαίσιο των γιορτινών εκδηλώσεων του μουσείου τα παιδιά θα μπορούν να στολίσουν το ξόανο (το ξύλινο άγαλμα) της θεάς Αθηνάς, να στολίσουν ένα κλαδί ελιάς –την Ειρεσιώνη- όπως έκαναν στην αρχαία Αθήνα για καλή τύχη, να φτιάξουν δώρα και γούρια.

Christmas Spirit

αθηνόραμα Χριστούγεννα 2014

Ξεχωριστά events, εμπειρίες, ρεβεγιόν, γιορτινά spots, family θεάματα για να μπείτε στο mood της γιορτής και να ζήσετε τη γιορτινή Αθήνα στα καλύτερά της.

Διαβάστε ακόμα

Χριστούγεννα στην Αθήνα