Χριστούγεννα στην Αθήνα

Οι καλύτερες ιδέες για γιορτές στην πόλη από τη συντακτική ομάδα του athinorama.gr

xmas

Χριστουγεννιάτικα πάρτι στο δρόμο

Από -

Στη Χάρητος κλασικά με DJ και γλυκά, στη Νίκης φυσικά με live, γιόγκα και γευσιγνωσίες, αλλά από φέτος και στην Ερμού. Οι καταστηματάρχες του κέντρου μπαίνουν στο πνεύμα των γιορτών, κι εμείς σε κέρασμα και χαρά δεν θα πούμε όχι!
 
Κόκκινα μπαλόνια παντού, ένα δέντρο-εγκατάσταση στολισμένο με την αισθητική των επαγγελματιών της γειτονιάς, τζαζ και χριστουγεννιάτικες μουσικές από την DJ Αγγελίνα Γρηγοράτου: δεν θέλει και πολύ σκέψη, αυτό το Σάββατο 13/12 (στις 10 π.μ.-6 μ.μ.) η Χάρητος έχει το πάρτι της. Για μια ακόμα χρονιά, ο κολωνακιώτικος δρόμος φορά τα γιορτινά του και οι καταστηματάρχες θα σε υποδεχτούν με γούρια και κεράσματα.
Στις 17/12 όμως (στις 6-9 μ.μ.), στο κλίμα μπαίνουν για πρώτη φορά φέτος και οι συνάδελφοί τους στην Ερμού, μεταξύ Αιόλου και Καπνικαρέας. Εκεί λοιπόν που θα σεργιανίζεις χαλαρά στο πιο... άραξε κομμάτι του κεντρικού πεζόδρομου, οι Mosaic και οι Percussion for one θα σε υποδεχτούν με ανεβασμένες νότες, ενώ από το  Meliartos θα βγαίνουν γλυκά και αλμυρά κεράσματα (πίτες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες). Κι αν έρθεις με διάθεση για κυνήγι θησαυρού και ξετρυπώσεις στα γύρω μαγαζιά τα… καλικαντζαράκια, σε περιμένουν προσφορές 10-20/% αλλά και δώρα (φαγώσιμα, φορέσιμα, ίσως και… ταξιδιάρικα).
Για τρίτη χρονιά όμως «χτυπά» γιορταστικά και πολυσυλλεκτικά και η οδός Νίκης. Στις 18/12 (4-10 μ.μ.), η μουσική, από DJs αλλά και τους κρουστούς Batala, θα δίνει τον τόνο και κάθε επιχείρηση της γειτονιάς το δικό της λιθαράκι στο πνεύμα της γιορτής με γευγιγνωσίες κρασιών και εδεσμάτων, λαχταριστά κεράσματα, ειδικό vegetarian και vegan μενού στο Avocado, ανοιχτά μαθήματα γιόγκα στο NYSY Studios ενώ δεν θα λείψουν οι δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Σήκωσε λοιπόν το ποτήρι κι ανταπόδωσε την ευχή τους: «Άντε και με τα φτερά της Νίκης».

Σχετικά Θέματα

Χριστούγεννα στην Αθήνα: όλες οι εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων

22/12/2014

Χριστούγεννα στην Αθήνα: όλες οι εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων

Τα φώτα της γιορτής ανάβουν, το κέντρο γεμίζει με παιδικές φωνές και μουσικές, ενώ η Φιλαρμονική σκορπά νότες από κάλαντα και χαρούμενες μελωδίες στις γειτονιές. Να πώς θα μας βάλει φέτος στον ρυθμό των Χριστουγέννων ο Δήμος Αθηναίων.

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 16 must-do

18/12/2014

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 16 must-do

Θεάματα, family έξοδοι, live, Χριστουγεννιάτικα χωριά, παγοδρόμια και spots για γιορτινό fun. Να που θα πιάσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Christmas Athens: Έλα στη γιορτή!

15/12/2014

Christmas Athens: Έλα στη γιορτή!

H Αθήνα το παλεύει δυνατά να μπει στο χάρτη και ως γιορτινός προορισμός. Σας δίνουμε πολλούς λόγους για να μπείτε πιο πολύ στο παιχνίδι της γιορτής και μιλάμε με σημαντικούς φορείς για το πώς η Αθήνα μπορεί να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός.

Χριστούγεννα στο Νότιο Πόλο στη Μαρίνα Φλοίσβου

12/12/2014

Χριστούγεννα στο Νότιο Πόλο στη Μαρίνα Φλοίσβου

Πάντα… θαλασσόλυκος ο Αη-Βασίλης στη Μαρίνα Φλοίσβου, φέτος έρχεται από τον Νότιο Πόλο με… παγόβουνο και παρέα πιγκουίνους. Η γιορτή, για μικρούς και μεγάλους, υπόσχεται κάλαντα, βεγγαλικά και παιχνίδια.
 

Το Μαρούσι σε κλίμα γιορτών

11/12/2014

Το Μαρούσι σε κλίμα γιορτών

Χριστουγεννιάτικο σκηνικό έχει  στηθεί στο Μαρούσι, και μέχρι τις 4/1 μας περιμένει όλους να υποδεχθούμε τη πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου με δρώμενα και εκδηλώσεις.

Εδώ τα καλά μπαζάρ

11/12/2014

Εδώ τα καλά μπαζάρ

Δεν τα τιμούμε μόνο ψάχνοντας ευκαιρίες. Είναι που μας αρέσει το γιορτινό κλίμα στα μπαζάρ των ημερών.

Το Περιστέρι σε ρυθμούς Χριστουγέννων

10/12/2014

Το Περιστέρι σε ρυθμούς Χριστουγέννων

Η πλατεία Δημαρχείου φορά τα γιορτινά της και μέχρι τις 6/01 περιμένει μικρούς και μεγάλους να υποδεχθούν τα Χριστούγεννα με δωρεάν εκδηλώσεις και δρώμενα.

Όλες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης

09/12/2014

Όλες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης

Τσεκάρετε την πιο γιορτινή ατζέντα της πόλης με μπαζάρ, εκδηλώσεις και θεματικά πάρκα για να μπείτε σε Xmas mood.

4 «χωριά» στο ρυθμό των Χριστουγέννων

25/11/2014

4 «χωριά» στο ρυθμό των Χριστουγέννων

Ανυπομονείτε να μπείτε οικογενειακώς στο κλίμα της γιορτής; Άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα γιορτινά χωριά σερβίροντας σκηνικό από λευκά –έως και «χιονοδρομικά»- Χριστούγεννα.

Το Φωτεινό Αστέρι δείχνει το δρόμο για το… Πλανητάριο.

24/11/2014

Το Φωτεινό Αστέρι δείχνει το δρόμο για το… Πλανητάριο.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ακριβώς ισχύει για το Άστρο που οδήγησε τους τρείς μάγους στη φάτνη του νεογέννητου Χριστού;  Φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα δείξει το δρόμο για τη Βηθλεέμ αλλά για το ίδρυμα Ευγενίδου.

Christmas Spirit

αθηνόραμα Χριστούγεννα 2014

Ξεχωριστά events, εμπειρίες, ρεβεγιόν, γιορτινά spots, family θεάματα για να μπείτε στο mood της γιορτής και να ζήσετε τη γιορτινή Αθήνα στα καλύτερά της.

Διαβάστε ακόμα

Χριστούγεννα στην Αθήνα