Lobby: Για πεντανόστιμα δημιουργικά mini burgers και δροσερά cocktails στο funky burger lounge της Αθήνας

Lobby

Εδώ και μερικά χρόνια η οδός Βουλής έχει αναδειχθεί στον πιο γαστρονομικό δρόμο του αθηναϊκού κέντρου. Μπορεί να μη χρειάζεσαι πάνω από 5 λεπτά για να διασχίσεις την πιο "νόστιμη" γειτονιά της Αθήνας από άκρη σε άκρη, όμως σίγουρα θα βρεις στο δρόμο σου πολλά σημεία που αξίζει να σταματήσεις, να γευτείς και σίγουρα να επιστρέψεις ξανά. 

Ανάμεσα σε αυτά είναι σίγουρα και το Lobby Athens, ένα fresh & funky burger lounge, ιδανικό για φαγητό και δροσερά cocktails, είτε μετά το γραφείο και τα ψώνια, είτε για τις all-day ξέγνοιαστες βόλτες μας, είτε για τα καθημερινά μας νυχτοπερπατήματα στο κέντρο. Παρόλο που βρίσκεται λίγα λεπτά από το Σύνταγμα και κάθετα της Ερμού, θα κάτσεις με ηρεμία, είτε επιλέξεις τα τραπεζάκια που έχουν στηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο, ώστε να χαζεύεις την περατζάδα, είτε το εσωτερικό του, έναν καλαίσθητο χώρο βασισμένο στο Σκανδιναβικό 70s decor, που βρίσκεται "κρυμμένο" ένα επίπεδο κάτω από τον δρόμο και τα μάτια των περαστικών.

Lobby
Στο Lobby έχουν στήσει το τέλειο σκηνικό για τις βόλτες μας στο κέντρο. Βρες το στον χάρτη εδώ

Sliders με γαστρονομική "άποψη"

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει το burger να είναι junk και γεμάτο λίπη και σίγουρα να το τρώμε μόνοι μας, αλλά το Lobby μαζί με τον εξαιρετικό σεφ του, Χάρη Ζευγούλη, αναδιατύπωσαν τα πιάτα του αμερικανικού diner, δίνοντας στο burger δημιουργικό αέρα και μετατρέποντάς το από "βρώμικο" streetfood σε γαστρονομικό πιάτο. Όλα είναι χειροποίητα, με υλικά επιλεγμένα ύστερα από ψάξιμο και νοιάξιμο.

Lobby
Ο Χάρης Ζευγούλης, σεφ του Lobby. Για να κλείσεις τραπέζι πάτα εδώ

Το μενού του έχει ως πρωταγωνιστή τα sliders, τα mini burgers δηλαδή, γεμισμένα με patties που δε συναντάμε συχνά σε μπεργκεράδικα, τα οποία σερβίρονται σε δυάδες και τριάδες για να μοιραστούμε με την παρέα μας. Και αυτό για πολλούς λόγους: γιατί έτσι μπορείς να δοκιμάσεις περισσότερες συνταγές από μόνο μια, γιατί μπορεί απλώς να θες να τσιμπήσεις κάτι μαζί με το cocktail σου μετά το γραφείο και τα ψώνια και όχι να σκάσεις, ή απλώς γιατί είναι ωραίο να μοιράζεσαι στιγμές και γεύσεις.

Lobby
Το Lobby δημιουργήθηκε για να ενώσει τις δύο μας αγάπες: creative burgers και κοκτεϊλάρες. Βρες το στον χάρτη εδώ

Στο Lobby περάσαμε μερικές από τις πιο νόστιμες στιγμές μας. Πρώτες στο τραπέζι μας ήρθαν οι σαλάτες. Μια δροσερή ελληνική βουβαλίσια μπουράτα με πολύχρωμα τοματίνια και ημίλιαστες ντομάτες και μια Ceasar’s, μια σαλάτα που έχουν επιχειρήσει πολλοί να εκτελέσουν, αλλά λίγοι καταφέρνουν να πετύχουν. Στο Lobby σερβίρεται στην καλύτερη εκδοχή της: με μπόλικο νόστιμο και τραγανό κοτόπουλο ή γαρίδες, τις τρυφερές καρδιές του μαρουλιού, χειροποίητο κρουτόν με σκόρδο και Parmigiano Reggiano 24μηνης ωρίμανσης.

Lobby
Το Lobby δημιουργεί τη δική του εκδοχή της μπουράτα, με πολύχρωμα σαντορινιά φρέσκα και ημίλιαστα τοματίνια, ελληνική βουβαλίσια μπουράτα, χειροποίητα προζυμένια κρουτόν και φρέσκο βασιλικό. Βρες το στον χάρτη εδώ

Από τα sliders, τα δοκιμάσαμε λίγο, πολύ όλα. Για τους πιο "κλασικούς" προτείνουμε σίγουρα εκείνα με το μπιφτέκι από Black Angus που συνδυάζεται με κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα ντομάτα και chili και μαγιονέζα με πίκλα αγγουριού, αλλά και εκείνα με το μπιφτέκι προβατίνας και τη σάλτσα από καπνιστή ντομάτα, chutney με αγγούρι και σέλερι, πιπεριές και μυρωδικά. 

Lobby
Πέρα από τα slider θα βρείτε και δύο burger σε big size, ένα με smash Wagyu μπιφτέκια και ένα με vegan μπιφτέκι από φακές, κινόα και ρεβύθια. Κλείσε τραπέζι εδώ

Όμως, αυτό που θα μας έφερνε ξανά και ξανά στα τραπέζια του Lobby είναι τα sliders με τον φρέσκο μπακαλιάρο, που ήταν αναπάντεχα νόστιμα. Ο μπακαλιάρος τέλεια ψημένος τοποθετείται ανάμεσα στα αφράτα ψωμάκια του Lobby και συνοδεύεται tartar sauce, ντομάτα και μαρούλι. Μια επιλογή δροσερή, ελαφριά και σίγουρα πολύ διαφορετική. Μια ακόμα νόστιμη και πολύ διαφορετική πρόταση του Lobby είναι το bao bun αλά burger. Τα ολόλευκα και απαλά ψωμάκια του bao bun σχηματίζονται έτσι ώστε να θυμίζουν burger και "κλείνουν" μέσα τους crispy σολομό, μια ιαπωνική BBQ, αβοκάντο και μια μαγιονέζα kimchi. Χορταστικό, εξωτικό, τέλειο.

Lobby
Για το slider με μπακαλιάρο παίρνουν τον μπακαλιάρο με προσοχή για να μη χάσει τα υγρά του και το ανακατεύουν με άνηθο, μάραθο και μαϊντανό, ώστε να δημιουργηθεί ένα υγιεινό, νόστιμο ψαρομπιφτέκι. Βρες το στον χάρτη εδώ

Στο Lobby επίσης, φάγαμε τις πιο νόστιμες τηγανητές γλυκοπατάτες της Αθήνας. Η γλυκοπατάτα δε "φέρεται" σαν την κανονική πατάτα. Θέλει δεξιοτεχνία για να την πετύχεις και να μη σου διαλυθεί στο τηγάνι. Και στο Lobby έχουν βρει τη "μυστική" τεχνική για να τους δώσουν την ιδανική crispy υφή και τέλεια γεύση, αφού πριν να τις τηγανίσουν τις μαρινάρουν σε ένα special blend από καπνιστές πάπρικες. Ένα ακόμα φαινομενικά κλασικό πιάτο που απογειώθηκε στο Lobby και αξίζει να δοκιμάσετε είναι οι πατάτες με αυγό. Τραγανές baby πατάτες με μια κρέμα custard από γραβιέρα και τρούφα "κολυμπούν” μέσα σε μια εθιστικά νόστιμη κόκκινη σάλτσα από πιπεριές, ενώ από πάνω ακουμπάει  ένα αυγό τηγανισμένο όπως πρέπει. 

Lobby
Τις πατάτες του Lobby να τις φάτε με το χέρι. Τίποτα δεν πρέπει να μπει ανάμεσά σας, ούτε καν το πιρούνι. Βρες το στον χάρτη εδώ

Δροσερά Cocktails που ευχαριστιέσαι & μπύρες από Ελληνικές μικροζυθοποιίες

Η φιλοσοφία του Lobby βασίστηκε στο "the Athens spot for good burgers & killin’ cocktails". Έτσι, πέρα από ένα καλοδουλεμένο μενού με sliders με εμπνευσμένες συνταγές, δημιούργησαν και μια εξαιρετική λίστα με signature cocktails που υπογράφει ο Θοδωρής Φίκιος. Δοκιμάσαμε το δροσιστικό Hugo Flower με βότκα, αγγούρι, μέντα και πράσινο μήλο, αλλά και το exotic Sexy Colada, μια "ερωτεύσιμη" εκδοχή της Pina Colada, με ρούμι που έχει αρωματιστεί με ανανά, Cazcabel λικέρ καρύδας, Passion fruit coconut cream και σμέουρα.

Lobby
Κοκτέιλς και μπέργκερς. Μπορείς να πάει καλύτερα η βόλτα σου στο κέντρο;
Βρες το Lobby στον χάρτη εδώ

Για όσους προτιμούν τις μπύρες, στο Lobby μπορούν να δοκιμάσουν ετικέτες από μικρούς ντόπιους ζυθοποιούς από όλη την Ελλάδα, όπως η Ικαριώτισσα, η Πειραιώτισσα Kirki, η Sknipa από τη Θεσσαλονίκη και η Katsika από τη Φολέγανδρο. 

Lobby
Για αυτά τα "γεια μας" με την παρέα ζούμε. Για να κλείσεις τραπέζι ή να το βρεις στον χάρτη πάτα εδώ

Το μενού του Lobby είναι απόδειξη ότι το street food μπορεί να είναι λαχταριστό και ποιοτικό ταυτόχρονα. Ενσωματώνοντας δημιουργικές συνταγές, υψηλής ποιότητας συστατικά και έναν πρωτοποριακό τρόπο παρουσίασης, το Lobby μας προσκαλεί να επανεκτιμήσουμε και να δούμε τα αγαπημένα μας burgers μέσα από μια εντελώς νέα διάσταση που είναι πιο γαστρονομική, αλλά εξίσου ικανοποιητική. Και ομολογούμε μας αρέσει πολύ!

More Info: 
Βουλής 30 Αθήνα
Ωράριο:
Δευτέρα - Κυριακή: 13:00- 1:00
Για να το βρείτε στον χάρτη και να κλείσετε τραπέζι πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.