Αυτό το φθινόπωρο κάντε δώρο τα γαστρονομικά κρασιά των Χρυσών Σκούφων

Το εκλεκτό Grande Reserve Naoussa Boutari, που πρώτο εισήγαγε την έννοια της ελεγχόμενης παραγωγής από επιλεγμένους αμπελώνες, είναι ένα οινικό κομψοτέχνημα που με τις εξαιρετικές σοδειές του 2011 και του 2013 θα δώσει premium λάμψη στα γιορτινά τραπέζια του φθινοπώρου.

GrandeReserveNaoussaBoutaris

Ο Ανάργυρος, ο Κοσμάς, η Αγγελική, η Νεκταρία, ο Χρυσόστομος, η Δέσποινα, η Κατερίνα κι ο Ανδρέας είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που έχουν την τιμητική τους το Νοέμβριο κι ένα ταξίδι στα μαγευτικά τοπία της Νάουσας, με όχημα ένα φίνο ποτήρι κρασιού, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να τους προσφέρετε. Αυτό ακριβώς είναι, άλλωστε, που συμπυκνώνει στη μεστή του γεύση το Grande Reserve Naoussa Boutari των Οινοποιείων Μπουτάρη, ένα από τα πρώτα και γνωστότερα κρασιά της περιοχής. 

Grande Reserve Naoussa 2013 Boutaris

Το Grande Reserve Naoussa Boutari έγραψε την πρώτη σημαντική σελίδα στην ιστορία του κρασιού με γράμματα κατακόκκινα σαν το ζωηρό χρώμα του Ξινόμαυρου, του οινικού πρεσβευτή του ναουσαίικου αμπελώνα. Είναι το κρασί με το οποίο η Boutari συνέδεσε το όνομά της με το Ξινόμαυρο, αλλά και το κρασί που πηγαίνει σταθερά τη Νάουσα ένα βήμα πιο μπροστά, συνδυάζοντας ένταση κι ευγένεια σε εξαιρετική τιμή.

Όχι απλά ένα παλαιωμένο Ξινόμαυρο, αλλά ένα κρασί – θρύλος, που κατακτά νέες κορυφές με κάθε του σοδειά, τα Grande Reserve Naoussa Boutari 2011 και Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 φυλακίζει στη φιάλη του τα χαρακτηριστικά του Ξινόμαυρου με τον καλύτερο τρόπο κάθε χρονιά, αποδεικνύοντας εύγλωττα στο ποτήρι μας τον τρόπο που οι εναλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες της Νάουσας προκαλούν διαφοροποιήσεις τόσο μεγάλες, ώστε να δίνουν συναρπαστική εναλλαγή από σοδειά σε σοδειά.

Grande Reserve Naoussa 2011 Boutaris

Όσο για τα Grande Reserve Naoussa Boutari που έδωσαν τη γεύση τους στο λαμπερό Diner de Gala των Χρυσών Σκούφων 2023; Το Grande Reserve Naoussa Boutari 2011 φέρνει στο ποτήρι μια από τις καλύτερες σοδειές της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και τη βαρύτητα που φέρουν διακρίσεις όπως το Χρυσό Μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles το 2023. Το δε Grande Reserve Naoussa Boutari 2013, που κυκλοφορεί ως τρέχουσα σοδειά με Χρυσό Βραβείο στον Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 2017, αναδεικνύει τις δυνατότητες του Ξινόμαυρου στην παλαίωση και εδραιώνει ακόμη περισσότερο την ταυτότητα της ετικέτας, ως ένα κορυφαίο κόκκινο ελληνικό κρασί παλαίωσης.

Τα κρασιά Grande Reserve Naoussa Boutari είναι κατάλληλα για το κελάρι, αλλά και το τραπέζι, παραμένοντας πιστά στην ποικιλία και την καταγωγή τους. Είναι δυο σοδειές που βγάζουν ασπροπρόσωπο όποιον επιλέξει να τα χαρίσει, να τα παλαιώσει ή να τα ανοίξει και να τα απολαύσει μόνος ή με παρέα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.