Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Ιταλικά cibi και aperitivi στο "Dry Café & Spuntino"

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του στέκι στο Κολωνάκι για να γευτούμε τα μοναδικά Ιταλικά του πιάτα.

Dry Café & Spuntino

'Ενα από τα πιο μονάκριβα στέκια του Κολωνακίου, με ιστορία που μετρά μιάμιση δεκαετία, το "Dry – Café & Spuntino" είναι το αγαπημένο μας ραντεβού για ιταλικό φαγητό και aperitivo, με τον όμορφο, φινετσάτο χώρο του να μετατρέπεται σε γευστικό καταφύγιο στο κέντρο της πόλης κάθε φορά που οι ορέξεις μας μάς τραβούν προς τις γεύσεις της γειτονικής χώρας. Ο αυθεντικός χαρακτήρας του το έχει κάνει φαβορί στην crème de la crème του κολωνακιώτικου κοινού, που συγκεντρώνεται καθημερινά στα μικρά τραπεζάκια του πεζοδρομίου. Οι φίνες γεύσεις του, όμως, είναι ο πραγματικός λόγος που το spot αυτό έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας.

Dry Café & Spuntino στο Κολωνάκι

Σύνθημα για έναρξη δίνουν οι φινετσάτες μπρουσκέτες – σε συνδυασμό με πλούσια γκοργκοντζόλα με ντελικάτη μαρμελάδα σύκο και αέρινο προσούτο, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει δροσερές σαλάτες, όπως η κινόα με μαύρο ρύζι, φακές μπελούγκα, ντοματίνια και dressing ρόδι-τζίντζερ. Επίσης, στο επίκεντρο βρίσκονται οι ιταλικές πίτσες σαν την τρουφάτη με μανιτάρια, μασκαρπόνε και παρμεζάνα, αλλά και τα ζουμερά κρεατικά και ψαρικά, όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα με baby πατάτες, το ψητό κοτόπουλο με μαύρο ρύζι και ο σολομός σχάρας με ψητά λαχανικά και αγιολί.

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.