S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Το Μαγαζάκι που λέγαμε"

Το Μαγαζάκι που Λέγαμε

Σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, απέναντι από τα τείχη του κάστρου, τιμάει την ελληνική κουζίνα όπως της αρμόζει ένα καλοστημένο εστιατόριο με το πιο περιπαικτικό όνομα. Ο λόγος για το περίφημο "Το Μαγαζάκι που λέγαμε". 

Μια μονοκατοικία του 1920 ανακαινίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο vp architectural studio σε μίνιμαλ διακόσμηση, ώστε να κινείται με άνεση ανάμεσα στην σπιτική ατμόσφαιρα και την αύρα σύγχρονης πόλης χωρίς ταυτόχρονα να χάνει τον cosy χαρακτήρα του.

Το Μαγαζάκι που λέγαμε

Στο μεταίχμιο μεταξύ των δύο παραδόσεων, γνήσια ηπειρώτικα προϊόντα δένουν με υλικά μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και αποκαλύπτουν τον γερό δεσμό τους με την βαθιά νοστιμιά, από την πρώτη πιρουνιά. Απαραίτητη στάση, λοιπόν, για τους καλοφαγάδες επισκέπτες της Ηπείρου, που συρρέουν για τα λαχταριστά του πιάτα, όπως το ταπεραμεντόζο δικό τους "παστίτσιο" με παραδοσιακές μακαρούνες, κιμά προβατίνας, σάλτσα μορνέ και γραβιέρα αλλά και την ανοιχτή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο λαδιού, φέτα Δωδώνης, πεκορίνο Αμφιλοχίας, κρέμα από ρεικόμελο και παπαρουνόσπορο.

Το Μαγαζάκι που λέγαμε

Τα σημαντικά δείγματα γαστρονομικής εξέλιξης του μενού της chef patron Μαρίας Κλήμη έρχεται να εμπλουτίσει ο γνωστός chef Αλέξανδρος  Χαραλαμπόπουλος με τέσσερα πιάτα σε μια ειδική κάρτα. Τέλος, οι περίπου 30 ετικέτες κρασιών του ελληνικού αμπελώνα, όλες από τον ΣΜΟΕ (Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδας αναδεικνύουν τις γεύσεις, ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Εθ. Αντιστάσεως 44, Ιωάννινα, 694 818 7769, tomagazakipoulegameioannina.gr, FB: Το μαγαζάκι που λέγαμε Boutique Restaurant


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.