Μαθαίνουμε… Ιταλικά με το Lurisia: Αυθεντικά κλασικά στο Vittoria Gatti

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στη Γλυφάδα, για αυθεντική bolognese και Ιταλική κουζίνα με προσωπικότητα.

Vittoria Gatti

Με τη μακρά οικογενειακή παράδοση σε επιτυχημένα εστιατόρια να πηγαίνει αρκετά πίσω, στη δεκαετία του '90 (τότε που ο πατέρας, Γιάννης Παπακώστας, είχε "αναστατώσει" το Κολωνάκι των ‘90s με το θρυλικό "Casa di Pasta), ο Γιώργος Παπακώστας και τα αδέρφια του, Φάνης και Θανάσης, έχουν αφήσει στίγμα στην αθηναϊκή εστίαση με σειρά επιτυχημένων γευστικών projects σε όλη την πόλη. Ναυαρχίδα τους, όμως, παραμένει το "Vittoria Gatti", μια σύγχρονη ιταλική brasserie στο κέντρο της Γλυφάδας, όπου ο Γιώργος μοιράζεται την κουζίνα με τον Σάββα Λαζαρίδη.

Vittoria Gatti Vitello Tonnato

Οι δυο τους συνυπογράφουν ένα μενού που αντλεί έμπνευση από αυθεντικά ιταλικά στοιχεία, για να προτείνει πιάτα που φέρνουν τη γεύση της ιταλικής φινέτσας στο σύγχρονο μεσογειακό σκηνικό. Για παράδειγμα, το Vitello Tonnato, αλλά και τα Arancini al Pomodoro έχουν πια αμέτρητους φανατικούς θαυμαστές. Αντίστοιχο αριθμό θαυμαστών έχουν αποκτήσει και τα gniochi ala norma με καπνιστή μελιτζάνα και χταπόδι, που φτιάχνονται επί τόπου και δίνουν έμφαση στη μεσογειακή φρεσκάδα. Επίσης, μεγάλη επιτυχία αποτελούν τα agnolotti, γεμιστά με μοσχάρι, ricotta και οι papardele Bolognese με την αυθεντική μπολονέζικη συνταγή του ραγού. Ήξερες, όμως, ότι το αλεύρι που φτάνει στη Γλυφάδα αποκλειστικά για το "Vittoria Gatti", προέρχεται από παραδοσιακό μύλο στα περίχωρα της Νάπολης; Το μοναδικό αυτό ζυμάρι γίνεται η βάση για τις φρέσκες πίτσες που ψήνονται σε ξυλόφουρνο με ελιά και σκεπάζονται με εκλεκτά toppings, όπως η caprese με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια κονφί, μοτσαρέλα και στρατσιατέλα. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, αποτελεί επίσης, η Mortadella με κρέμα παρμεζάνας, πέστο φυστικιού, μορταδέλα και η Bianca Nera με πάστα μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα fior di latte και φρέσκια τριμμένη τρούφα. 

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.