Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Pizza κομψοτέχνημα στο Prascitele

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του στέκι στο Κέντρο για Ιταλική pizza και φινετσάτα ζυμαρικά.

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας © Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

"Veni Vidi Amavi" γράφει η πινακίδα που έχει στην είσοδο του Prascitele κι αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν αντικρίζεις την ιδιαίτερη διακόσμηση του: "έρχεσαι, βλέπεις, ερωτεύεσαι"! Ανοιχτά χρώματα, τραπέζια από μάρμαρο κι ένας όμορφος "κήπος" γύρω από τις κολόνες και τους τοίχους, δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό. Αντίστοιχα, το ταιριαστό μουσικό χαλί, στη σωστή ένταση, ντύνει με funky ατμόσφαιρα μια εμπειρία μοντέρνας ιταλικής φινέτσας κι απλότητας.

Εδώ η pasta ακολουθεί κλασικές κατευθύνσεις. Διατηρώντας τα διαχρονικά σουξέ, όπως τα linguini caccio e pepe και τα bucatini carbonara με αυγό και guanciale να φιγουράρουν στα best seller, ενώ το ριζότο με μανιτάρια και φρέσκια τρούφα, αλλά και το κριθαρότο με καλαμάρι και ντομάτα κονφί μας παρασέρνουν σε comfort απολαύσεις.

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας 2
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η πίτσα, όμως, κριτσανιστή και κυψελωτή, είναι η πραγματική σταρ του τραπεζιού, αποτελεί έργο τέχνης σε 5 ακαταμάχητες εκδοχές. Must taste είναι, βέβαια, η Burratina (με mortadella al pistacchio, πέστο φιστίκι Αιγίνης και βαλεριάνα) και η San Daniele (ντομάτα San Marzano, μοτσαρέλα fior di latte, προσούτο San Daniele 24μηνης ωρίμανσης). Λίγοι, όμως, μπορούν να αντισταθούν και σε μια Muffata, με πικάντικη γκοργκοντζόλα, με κόπα και βαλσάμικο - ιδίως αν τη συνοδεύσει κάποια απ’ τις επιλογές της προσεγμένης λίστας κρασιών με ελληνικές και ιταλικές ετικέτες, ή κάτι από την cocktail list, που κινείται στα μοτίβα του aperitivo.

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί  να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Prac•sitele

Πραξιτέλους 7, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.