Στο "Λατομείο" γινόμαστε όλοι μια παρέα

Το μεζεδοπωλείο που στεγάζεται στο ισόγειο του "Terra Petra" στην Πετρούπολη αγαπά τη ζωντανή μουσική, το τσίπουρο και τους καλοφτιαγμένους μεζέδες.

Λατομείο

Ο πολυχώρος "Terra Petra" είναι σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή διασκέδαση για την αισθητική και την πολυεπίπεδη προσφορά εμπειρίας εξόδου για κάθε ώρα της μέρας. Το μεζεδοπωλείο που λειτουργεί ξανά από τον Ιούνιο του 2020 στο ισόγειο είναι στέκι για χαλαρά τσιμπολογήματα και ωραίες μουσικές που συνοδεύουν τις τσιπουροποσίες της παρέας. 

Λατομείο

Λατομείο

Με όνομα εμπνευσμένο από το παρελθόν της τοποθεσίας, το "Λατομείο", διατηρεί μεν τα κλασικά χαρακτηριστικά της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του, έχει διαμορφωθεί όμως στη λογική του concept που φιλοξενεί με στυλ που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ταβέρνα στην εξοχή. Κρατήστε θέση στα λευκά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, παραγγείλετε νόστιμους μεζέδες και τσουγκρίστε τα ποτήρια σιγομουρμουρίζοντας σουξέ της εποχής που παίζουν στα ηχεία ή συχνά και ζωντανά σε ειδικές μουσικές βραδιές  που συχνά-πυκνά διοργανώνουν. Τι άλλο θέλεις για να περάσεις όμορφα; 

Λατομείο

Τι τρώμε όμως εδώ; Οι κλασικές αξίες των εθνικών μας γεύσεων έχουν την τιμητική τους οπότε θα ξεκινήσετε με μαστιχωτό ψητό ταλαγάνι με καρέ μαριναρισμένης ντομάτας και φυσικά από το τραπέζι δεν θα λείψει μια τηγανιά τραγανές πατάτες και τζατζίκι. Θα συνεχίσετε με παστρουρμαδοπιτάκια και σκιουφιχτά με πορτσίνι, γραβιέρα και προσούτο, τα οποία θα δώσουν εξαιρετική πάσα σε κρεατοφαγικά πιάτα όπως η ζουμερή χοιρινή τηγανιά και ο μεζές για τους… μπεκρήδες της παρέας. Το mix κοντοσούβλι ή μια πληθωρική ποικιλία κρεατικών θα καλύψουν όλα τα γούστα και ταιριάζουν πολύ με μπύρα και αποστάγματα όπως ούζο ή τσίπουρο. 

terrapetra.gr, 2163000777

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"