Το "Σymposio" στη Βαρβάκειο επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ

Το viral event που ενώνει τέχνη, γεύση, γαστρονομία και χορό σε ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό διασκέδασης στην Κεντρική Αγορά της πόλης, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, με ένα δεύτερο μουσικό stage και νέες street food επιλογές για το ραντεβού μας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Symposio Βαρβάκειος

Το πιο viral event της Αθήνας επιστρέφει για άλλο ένα ραντεβού με τους food, music & art lovers της πόλης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, για ένα πανδαισιακό, πολυαισθητηριακό happening, που θα μεταμορφώσει ξανά τη Βαρβάκειο σε σκηνικό αστικής γιορτής, χρησιμοποιώντας τη γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος ως background ενός μεγάλου πάρτι, όπου τενόροι συναντούν techno DJs, αρπίστριες διαδέχονται aerial ακροβάτες και ροκ όπερες πλαισιώνουν εκθέσεις ζωγραφικής.

Symposio

Με άλλα λόγια, το "Σymposio Festival" είναι και πάλι εδώ! Αυτή τη φορά, όμως, επιστρέφει… πιο δυνατό από ποτέ. Κι αυτό όχι μόνο επειδή η ιστορική Κεντρική Αγορά της Αθήνας θα μεταμορφωθεί για άλλη μια φορά στο πιο hot meeting και partying spot της πόλης, αλλά επειδή θα το κάνει με καινούρια μουσικά stages και ακόμη περισσότερες street food επιλογές από κάθε άλλη φορά.

Symposio Βαρβάκειος

Πλέον, μαζί με τη οδό Αριστογείτονος, κομμάτι του φεστιβάλ γίνεται και η οδός Φιλοποίμονος με το δικό της stage, αποκλειστικούς DJs και live performances καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, το εκρηκτικό ψηφιδωτό που απολαμβάνουμε σε κάθε "Σymposio", με DJs όπως ο Ρουμάνος Mihai Popoviciu από τα clubs του Βερολίνου, με κορυφαίους τενόρους όπως ο Δημήτρης Πακσόγλου, αλλά και τραγουδιστές, performers και χορευτές σε συνεχείς εναλλαγές, στο "Σymposio" της ερχόμενης Κυριακής 12 Φεβρουαρίου θα είναι ακόμη πιο πλούσιο: τα βινύλια θα πάρουν φωτιά στο discohouse stage της Φιλοποίμονος, ενώ βραβευμένοι Αργεντινοί χορευτές θα δώσουν ρυθμό σε λατινοαμερικάνικο σόου με αληθινές φωτιές να φωτίζουν όλη τη στοά!

Symposio

Παράλληλα, ακόμη πιο πλούσιο επιστρέφει και το food κομμάτι του φεστιβάλ: Στο περασμένο "Σymposio", 7000 άτομα πέρασαν και δοκίμασαν από χαβιάρι με σαμπάνια στο δρόμο, ceviche με μαργαρίτα, και ροζέ Miraval με φρέσκια pasta, μέχρι γαμοπίλαφο με τσίπουρο, sushi rolls, bao buns και χειροποίητο hot dog. Στο ερχόμενο, όμως, αυτήν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, τα 10 διαφορετικά food kiosks που σερβίρουν φαγητό από τις 12μιση και μετά, εκτός από λιχουδιές όπως το μαρινάτο χταπόδι σε καλαμάκι, ή τα στρείδια συνδυασμένα με vodka, συμπληρώνονται τώρα από ένα ολοκαίνουριο noodles kiosk, αλλά και το diavola kiosk με φρέσκια καυτερή πίτσα, που φτιάχνεται μπροστά μας κι επί τόπου.

Symposio

Μια εμπειρία σύγχρονης Διονυσιακής γιορτής που παρασύρει σφαιρικά τις αισθήσεις και προσεγγίζει πολύπλευρα την διασκέδαση, το "Σymposio Festival" είναι κάτι που δεν έχεις ξαναζήσει ποτέ – εκτός κι αν είχες έρθει στα προηγούμενα… Ακόμη κι έτσι, όμως, το επόμενο θα είναι πιο θεαματικό από κάθε άλλη φορά. Ραντεβού εκεί στις 12 Φεβουαρίου και… δεν θα δείτε ποτέ ξανά το Κέντρο της πόλης με το ίδιο μάτι!

Symposio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"