Πιο Μέγας δεν γίνεται: Σπάνιες φιάλες του Μεγάλου Οίνου από το ιστορικό κελάρι του Κτήματος Σκούρα

Γεμίζουμε τα ποτήρια μας με αισιοδοξία, γεμίζουμε τα ποτήρια μας με “Μέγα Οίνο”.

Megas Oenos Bottles all

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το κρασί των Χριστουγέννων θα ταιριάξει μοναδικά σε κάθε τραπέζι και κάθε παρέα. Ένα κρασί game-changer της εποχής από το 1986 έως και σήμερα είναι σήμα-κατατεθέν των γιορτινών στιγμών μας. Χαρμάνι δύο ποικιλιών από Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon, συνοδεύει τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, εντυπωσιάζει με τα κομψά αρώματα των ποικιλιών και την πολύπλοκη επίγευση από τη μακρά ωρίμανση του σε γαλλικά βαρέλια.

Ο "Μέγας Οίνος” όμως δεν περιορίζει τη φήμη του στην κλασική φιάλη 750ml αλλά έχει καταφέρει να αντανακλά τη δυναμικότητα της παλαίωσης του σε μεγαλύτερες φιάλες, που εντυπωσιάζουν όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και οινικά. Ένα κρασί που υποδηλώνει ότι μπορεί να κρατηθεί περήφανα για πάνω από δύο δεκαετίες στη φιάλη του. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι συνώνυμο των Χριστουγέννων - μπορεί να αποτελέσει ένα σοβαρό δώρο και μία έκπληξη για τους καλεσμένους σας.

Μέγας Οίνος κρασί φιάλες 2022 1

Σίγουρα οι λάτρεις του κρασιού στηρίζουν αυτή την επιλογή γιατί προσφέρει μεγαλύτερη αξία με το χρόνο και υψηλότερη απόλαυση. Είναι μία επιλογή ιδανική για την παλαίωση του κρασιού αλλά και για τραπέζια με μεγάλες παρέες.

Καλύπτει τις ανάγκες κάθε εορτής, για λίγους ή πολλούς, προσφέροντας μία αξέχαστη εμπειρία. Ποιος άλλωστε δεν έχει σκεφτεί να ανοίξει μία φιάλη 3 λίτρων και να τη σερβίρει την Παραμονή Χριστουγέννων; 

Μέγας Οίνος κρασί φιάλες 2022 2

Όλα τα μεγέθη φιαλών έχουν ένα μοναδικό όνομα και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, εμπνευσμένο από βιβλικούς χαρακτήρες.

  • Magnum (1,5 λίτρα): Μία φιάλη που ισούται με δύο. Έχει φανατικό κοινό για τραπέζια 8 ατόμων και για να την προσφέρετε ως ένα κομψό δώρο.
  • Jeroboam (3 λίτρα): Αντιστοιχεί σε 4 φιάλες, περίπου για 15 άτομα. Πήρε το όνομά της από τον βιβλικό ήρωα Ιεροβόα, που ήταν ο πρώτος βασιλιάς του Βόρειου Βασιλείου του Ισραήλ.
  • Methuselah (6 λίτρα): Εδώ μιλάμε για μεγάλα πάρτι και εορτές με 30 άτομα! Πήρε το όνομά της από τον Μαθουσάλα, τον μεγαλύτερο σε ηλικία άνθρωπο που αναφέρεται στη Βίβλο.
  • Salmanazar (9 λίτρα): Εντυπωσιάζει από την πρώτη εμφάνιση, αντιστοιχεί σε 12 φιάλες και πήρε το όνομα της από τον βασιλιά Σαλμανάζαρ της Συρίας. Θα την ανοίξετε στις πιο μοναδικές στιγμές σας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"