Το ξενοδοχείο President σε λαμπερά γαστρο-γιορτινά μονοπάτια

president

Τα φώτα στο ιστορικό ξενοδοχείο- κόσμημα της Αθήνας έχουν ήδη ανάψει προμηνύοντας μαγικές γιορτές στο εμβληματικό President στην καρδιά της πόλης. Μετρώντας ιστορία σχεδόν μισού αιώνα, το κτίριο- αρχιτεκτονικό ορόσημο που φέρει την υπογραφή του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα θεωρείται από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες στο αθηναϊκό skyline. Από αυτό ακριβώς το ύψος που το αστικό τοπίο γίνεται ένα με τον ουρανό, το ψηλότερο roof garden ξενοδοχείου στην Ελλάδα, το "Penthouse 21" χαρίζει απλόχερα θεαματική πανοραμική θέα, ορίζοντας την έννοια του grand hotel στο κέντρο της πόλης. Ο ίδιος χώρος για τις φετινές γιορτές, έχει βάλει τα καλά του και μας καλεί να απολαύσουμε εμπνευσμένα εορταστικά μενού και κοκτέιλ αλλά και ωραίες μουσικές από Dj την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κάτω από τον αττικό ουρανό. 

president

Σημείο αιχμής πέρα από την εντυπωσιακή θέα, αποτελούν τα κομψά δωμάτια που αποπνέουν διακριτική πολυτέλεια με τον πιο φινετσάτο τρόπο, δίνοντας μας την αφορμή για να απολαύσουμε ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες, εντός αστικού ιστού. Στον εορταστικό ρυθμό μας συντονίζει εξίσου το ατμοσφαιρικό Avenue Bistro, που έχει προετοιμάσει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία βασισμένη στην δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, υπό την εποπτεία του βραβευμένου με 3* Michelin Jerome Serres. Πιστός σε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό στιλ που ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στην κορυφαία πρώτη ύλη και την σωστή διαχείρισή της, ο βραβευμένος σεφ έχει επιμεληθεί ειδικά για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ένα άκρως εντυπωσιακό menu dégustation 5 πιάτων με μοντέρνα ανάγνωση των γιορτινών πιάτων. 

president

Μάλιστα για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γιορτινές μελωδίες θα κατακλύσουν την σάλα του Avenue Bistro, από τον Κώστα Γιαξόγλου στο πιάνο και Γιάννη Παπαναστασίου στο σαξόφωνο που θα ολοκληρώσουν την γκράντε ατμόσφαιρα. 

president

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"