Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα «επιβιβάζουν» καθημερινά στα εστιατόρια «Ε/Γ Ταξιδεύοντας» στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και «Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια» στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

Ταξιδεύοντας

Τα δύο εμβληματικά ψαρο-φαγικά spot "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" σαλπάρουν και φέτος με γεύσεις καλοκαιρινές και άκρως ελληνικές καθώς ο consulting chef των εστιατορίων Ιορδάνης Ηλιάδης στο "ταξίδι" αυτό, μαζί με τον Έλληνα ψαρά, συνταξιδεύει και στηρίζει αδιάκοπα και τον Έλληνα παραγωγό, από τον οποίο παραλαμβάνουν απευθείας στην πόρτα τους, καθημερινά φρέσκα λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, φρούτα και αλάτι.  

​​Ταξιδεύοντας

Σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Ελλάδα, με κομψά τραπέζια σε λευκό και γαλάζιο και όλο το καλοκαίρι απλωμένο στα πιάτα μας, βάλτε ένα ποτήρι ούζο και ξεκινάμε... με αντζούγιες Καλλονής επάνω σε ψητές μπρουσκέτες από χαρουπόψωμο με τομάτα στον τρίφτη, ελαιόλαδο και ρίγανη. Πολύχρωμα τοματίνια από οροπέδιο Λασιθίου με αγχνιστές γαρίδες, βασιλικό και βινεγκρέτ αρωματισμένη με τσίπουρο από το Κτήμα Μουσών.

​​Ταξιδεύοντας

Από τα κυρίως εμπιστευτείτε τον ουρανίσκο σας στο παραδοσιακό κεμπάπ από σουπιά με πικάντικη σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες, χειροποίητες λαδόπιτες με γλυκιά πάπρικά και λευκό ταραμά ή σ’ ένα πιάτο με μπακαλιάρο Σαρωνικού ημέρας Μπιάνκο. Είναι μια πεντανόστιμη κερκυραϊκή παραδοσιακή συνταγή με πατάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμόνι. 

Ταξιδεύοντας

Σε κάθε περίπτωση, και στα δύο εστιατόρια σάς περιμένουν πάντα ολόφρεσκα ψάρια με ό,τι βγάλει ο ψαράς κάθε μέρα και με το μότο τους που είναι γραμμένο και στον τοίχο να εγγυάται τη φρεσκάδα: "Τα αμέσως πιο φρέσκα... κολυμπάνε στην θάλασσα".

Ταξιδεύοντας

Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 2106201572 
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 2104324368
Facebook: Taxidevontas/

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας...

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.