Ρωμανάκια

Δύο Κρητικοί μάγειρες, μερικές μαντινάδες, σπιτική κουζίνα της Μεγαλονήσου και πολλή μουσική. Όλα αυτά μαζί μας κάνουν τα «Ρωμανάκια».

Ρωμανάκια

Δύο Κρητικοί μάγειρες, μερικές μαντινάδες, σπιτική κουζίνα της Μεγαλονήσου και πολλή μουσική. Όλα αυτά μαζί μας κάνουν τα «Ρωμανάκια».

Ρωμανάκια - εικόνα 1

Βέρος Κρητικός, με κρητική θωριά, ο Μανόλης Ρωμανάκης – άγριο γένι, αρρενωπό πρόσωπο, προφορά... Καλοί μάγειρες, εκείνος και ο δίδυ­μος αδερφός του, είχαν περάσει από αρκετά εστιατόρια – μεταξύ αυτών και το «Μοναστήρι». Τελικά όμως, αποφάσισαν να φτιάξουν έναν δικό τους χώρο ο οποίος τους επιτρέπει να σερβίρουν την κρητική κουζίνα και τη… θετική ενέργεια που ήθελαν στους πελάτες τους. Κάπως έτσι προέκυψαν τα «Ρωμανάκια» στην Αγία Παρασκευή. Το εστιατόριο άνοιξε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, είναι μικρό και ιδιαίτερα απλό, με αρκετά πυκνά τραπέζια – απ’ ό,τι φαίνεται η γειτονιά αγκάλιασε πολύ καλά από την πρώτη στιγμή την κίνηση των δύο αδερφών. Πήγαμε Παρασκευή βράδυ και μέχρι τις δέκα το εστιατόριο είχε γεμίσει.

Δοκιμάσαμε μια εξαιρετική στάκα με αβγό, χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες, νόστιμες και ωραία τηγανισμένες, και γευστικά καλτσούνια με τυρί και χόρτα. Τα μικρά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και μάραθο με γιαούρτι, αν και αρκετά στεγνά, ήταν νόστιμα. Πετυχημένος συνδυασμός γεύσεων και η σαλάτα με φακές, απάκι, φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκια ντομάτα και αγκινάρα. Από τα κυρίως δοκιμάσαμε ένα αυθεντικότατο γαμοπίλαφο με μπόλικο ζυγούρι και νόστιμο αρνί οφτό με πατάτες – το κρέας είχε παραψηθεί χάνοντας σε ζουμεράδα, κερδίζοντας όμως μια τραγανή κρούστα. Μετά τις δέκα και μισή (εκτός από την Παρασκευή και το Σάββατο) σε μια άκρη του εστιατορίου δύο μουσικοί ξεκίνησαν το τραγούδι. Έντεχνο λαϊκό, κρητικά και νησιώτι­κα: ποιοτική μουσική, που όμως –λόγω έντασης– θ’ απολαύσουν μόνο όσοι επιλέγουν αυτόν τον τύπο εξόδου σε εστιατόριο. Γλυκαθήκαμε με ωραιότατη σφιακιανόπιτα και καλτσούνια με πολύ καλής ποιότητας μέλι. Αξίζει να πούμε ότι οι τιμές είναι πολύ λογικές.

Up: Η προσωπική φροντίδα των ιδιοκτητών για τους πελάτες και η σπιτική χροιά της κουζίνας. Down: Οι ατέλειες μιας απροσποίητης σπιτικής κουζίνας: π.χ. τα ντολμαδάκια που «στέγνωσαν» εκείνη την ημέρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμανάκια (Τα)

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.