Πολιτικα... και Απλά

Σ’ αυτό το νέο μαγαζί τα κεμπάπ και οι πίτες έχουν ουσία. Θερμός μεταμοντερνισμός και ωραία σάλα.

Πολιτικα... και Απλά

Σ’ αυτό το νέο μαγαζί τα κεμπάπ και οι πίτες έχουν ουσία. Θερμός μεταμοντερνισμός και ωραία σάλα.

Πολιτικα... και Απλά - εικόνα 1

Στην Ανατολή αρέσουν γενικώς τα πλούσια και τα φορτωμένα. στο «Πολίτικα και απλά» όμως έχουν καταφέρει να συνδυάσουν το αφαιρετικό και το πληθωρικό με μια λογική μεταμοντέρνου. Αν εξαιρέσεις το μεγάλο καθρέφτη, στους τοίχους δεν υπάρχουν άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Οι ψηλοί καναπέδες είναι ιδιαίτερα άνετοι και τα τραπέζια του –αντιπαράθεση του ρουστίκ ξύλου με τα στολισμένα δυτικά πόδια– είναι όμορφα και σπάνια. Ωραίος ο σχεδιασμός της ανοιχτής κουζίνας, όπου τα παραδοσιακά στοιχεία του κεμπαπτζίδικου (σχάρα, φούρνος) μεταφράζονται με όμορφο μοντερνισμό. Εντυπωσιακά και τα εδέσματα που φτιάχνουν οι Τούρκοι μάστορες. Το κιοφτέ κεμπάπ είναι νοστιμότατο, χοντρόκοκκο και ζουμερό. Σας προτείνω, μάλιστα, να προτιμήσετε την καυτερή εκδοχή του (Άδανα), γιατί η μετρημένη κάψα υπογραμμίζει τ’ αρώματά του. Το ντονέρ κεμπάπ, ο χαρακτηριστικός ανατολίτικος γύρος, είναι άκρως ερεθιστικό. ο μοσχαρίσιος κιμάς «καρυκεύεται» με αρνίσιο κρέας και αποκτάει γευστικό βάθος και γοητευτική τρυφερότητα. Μπορείτε να τα γευτείτε και τα δύο είτε στην κλασική εκδοχή τους, με κρεμμύδι και σουμάκ, είτε σε γιαουρτλού και μπαμπαγανούζ (με κρέμα μελιτζάνας) βερσιόν.

Αμαρτίες που τους παραδίνεσαι αμαχητί τα ψωμάκια και οι πίτες. Ζυμωτά, χειροποίητα, ψημένα τη στιγμή της παραγγελίας, θέλουν προσοχή για να μη σε χορτάσουν πριν της ώρας σου. Το «καραντενίζ» είναι μια παραλλαγή του λαχματζούν – θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς και ανατολίτικη πίτσα έτσι όπως ενώνει σε μυρωδάτο, έντονα καρυκευμένο συνδυασμό σουτζούκι και χαλούμι. Εντόνως ορεκτικά είναι επίσης το παστουρμά ματζούν (σαν κλειστό πεϊνιρλί), το κιουλ κεμπάπ (χωριάτικο λουκάνικο, ντομάτα και πιπεριά ψημένα στη χόβολη), οι μαριναρισμένες σε σκορδάτο λάδι και ξίδι πιπεριές «φλεφλί», η ελαφριά, πικάντικη μους χαμάρα (κρέμα πιπεριάς-καρυδιού), ενώ όλη την προσοχή σας αξίζουν το αρνάκι σασλίκ και το κοτόπουλο σις κεμπάπ.

Φινάλε με εξαιρετική homemade μπουγάτσα, η οποία νικάει στα σημεία τον κάπως βαρύ κιουνεφέ.

Up: Ακόμη κι αν δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα παραγγείλεις, οι φρέσκες τηγανητές πατάτες αξίζουν. Down: Δίπλα σ’ ένα τόσο ωραίο κεμπάπ, οι ψητές ντομάτες δεν πρέπει να είναι ξενέρωτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.