Πασάδες στο... Μικρολίμανο

Το πάλαι ποτέ τουριστικό Πασαλιμάνι ανανέωσε την εικόνα του αποκτώντας μαγαζιά με άποψη. Ανακαλύψτε τα!

Πασάδες στο... Μικρολίμανο

Το πάλαι ποτέ τουριστικό Πασαλιμάνι ανανέωσε την εικόνα του αποκτώντας μαγαζιά με άποψη. Ανακαλύψτε τα!

Πασάδες στο... Μικρολίμανο - εικόνα 1

Το εστιατόριο Artisti Macaroni Ακτή Κουμουνδούρου 18-20, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 2104224874. Το Στίγμα

Αυτό που έλειπε από το Μικρολίμανο. Ένα εστιατόριο με πάστα. Μοντέρνο, καλόγουστο, με μια τεράστια open kitchen, νεανική ατμόσφαιρα και μουσική.

Το Πρόσωπο

Μια «αθλητικοπαρέα». Ο ιδιοκτήτης του «Βόσπορος» μαζί με τον Γιώργο Χελάκη και τον Μπάμπη Χριστόγλου συνεταιρίστηκαν με κοινή αγάπη τον αθλητισμό.

Η Κουζίνα

Από ιταλική πάστα μέχρι... ελληνική μακαρονάδα. Έτσι, αν σας πιάσει νοσταλγία για τη μαγειρική της μαμάς σας, μπορείτε να φάτε παστίτσιο αντί για καρμπονάρα.

Μη χάσετε

Αναμφίβολα το πιο «happy» μαγαζί του Μικρολίμανου. Ωραία ατμόσφαιρα, πολύς κόσμος και... τιραμισού περιχυμένο με εσπρέσο.

Το Ατού

Εδώ συχνάζουν... αθλητικές παρέες. Κρυφακούστε συζητήσεις για insiders και θα έχετε πληροφορίες από πρώτο χέρι.

Πασάδες στο... Μικρολίμανο - εικόνα 2

Το εστιατόριο

Jimmy & The Fish Ακτή Κουμουνδούρου 46, Μικρολίμανο, 2104124417. Το Στίγμα

Ήταν το πρώτο εστιατόριο με στυλ που άνοιξε στο Μικρολίμανο και τράβηξε κόσμο διαφορετικό από αυτόν της κλασικής ψαροταβέρνας.

Το Πρόσωπο

Ο Τζίμης με τον Μιχάλη και την παρέα τους, με εστιατόρια που έχουν πάντα στυλ, αισθητική άποψη και ωραία μουσική όπως τα «Cafe Waichhart», «Cosa Nostra» κ.ά.

Η Κουζίνα

Κάποτε φημιζόταν για την αστακομακαρονάδα του. Οι τελευταίες εμπειρίες μου δεν με έπεισαν. Γενικά θα βρείτε θαλασσινούς μεζέδες, ψάρι, πάστες και ριζότι.

Μη χάσετε

Ακολουθήστε τη διαίσθηση της στιγμής για να αποφύγετε τις παγίδες μιας ενίοτε άνισης κουζίνας. Η εύκολη λύση είναι πάστα, όχι πάντα made in Italy, γενικά όμως νόστιμη.

Το Ατού

Είναι το μαγαζί που, ακόμα και αν όλο το Μικρολίμανο είναι άδειο, συγκεντρώνει πάντα στυλάτο κόσμο και σε ζεστή ατμόσφαιρα.

Πασάδες στο... Μικρολίμανο - εικόνα 3

Το εστιατόριο

Πλους Ποδηλάτου Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, 2104137910, 2104137790. Το Στίγμα

Λευκή αίθουσα με στήσιμο που παραπέμπει σε αστικό εστιατόριο, μακριά από το αναμενόμενο ύφος της περιοχής.

Το Πρόσωπο

Ο Κώστας Βακιρτζής, παλιός Πειραιώτης

και ιδιοκτήτης

του «Moorings»

και του «Κίτρινο

Ποδήλατο».

Η Κουζίνα

Μεσογειακές γεύσεις στα πρώτα και στα κύρια, πρωτότυπα πιάτα και φυσικά ψάρι, με την έμφαση να δίνεται στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Μη χάσετε

Φυσικά, την αστακομακαρονάδα (όταν υπάρχει) με το άψογο ζουμερό al dente του αστακού και τη σάλτσα ντομάτας που αφήνει τον αστακό να αναπνέει.

Το Ατού

Η καλή λίστα κρασιών σε συνδυασμό με πρωτότυπες ιδέες πρώτων πιάτων που δύσκολα τα βρίσκεις στη «γειτονιά».

Πασάδες στο... Μικρολίμανο - εικόνα 4

Το εστιατόριο

Delfino Ακτή Κουμουνδούρου 60, Μικρολίμανο, 2104120388. Το Στίγμα

Ξύλινο deck με καρέκλες σκηνοθέτη πάνω στη θάλασσα και ζεστό περιβάλλον με πολλές ναυτικές αναφορές που θυμίζει εστιατόριο στο St Malo. Όταν πιάσετε τον εαυτό σας να ονειρεύεται Πορτοφίνο, είναι η στιγμή να πάτε.

Το Πρόσωπο

Θυμάστε τους «Δώδεκα Αποστόλους» στο Κολωνάκι; Ο ιδιοκτήτης Μανόλης Χοχλάκης, άνθρωπος με γούστο, ποιότητα και τρέλα με την ιστιοπλοΐα, μετέφερε το «Delfino» από το Πορτοφίνο στην Αθήνα.

Η Κουζίνα

Ψάρι και πολλές ιταλικές συνταγές. Καλαμαράκι σε σάλτσα με σκόρδο, άνηθο, κρεμμυδάκι και παρμεζάνα, πολύ καλό ριζότο με λαχανικά και γαρίδες. Φρεσκοψημένο ψωμί.

Μη χάσετε

Αστακομακαρονάδα με λινγκουίνι. Μπορεί ο αστακός να μην είναι πάντα πολύ γευστικός, αλλά η pasta είναι εξαιρετική. Al dente και πεντανόστιμη.

Το Ατού

Ο συνδυασμός λογικές τιμές, ωραίο περιβάλλον και καλό φαγητό δεν είναι πάντα άκρως δελεαστικός;

Πασάδες στο... Μικρολίμανο - εικόνα 5

Το εστιατόριο

Βόσπορος Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 2104127324, 2104131377. Το Στίγμα

Κι ενώ περπατάμε ανάμεσα στις κουτσομούρες και τα μπαρμπούνια των ψαρομάγαζων του Μικρολίμανου, σκοντάφτουμε σε γύρους. Ο Βόσπορος σερβίρει πολίτικες σπεσιαλιτέ, αλλά μοιάζει και με ψησταριά.

Το Πρόσωπο

Ο Αλέξης Κατσιαμπούρης με το αθλητικό του background και την cafe κυριαρχία στην περιοχή.

Η Κουζίνα

Γύρος, κεμπάπ και πολίτικες σπεσιαλιτέ με λιβανέζικο touch: πολίτικο σαγανάκι με χαλούμι, παστουρμά, σουτζούκι αλλά και κους κους με λαχανικά.

Μη χάσετε

Την ευκαιρία να νιώσετε το μαύρο πρόβατο, τρώγοντας κεμπάπ και άλλα παρόμοια σε μια γειτονιά όπου βασιλεύουν το ψάρι και η κουλτούρα του καφέ και του ποτού!

Το Ατού

Ιδανικό για after cinema βόλτες, καθώς αργεί να... πάει για ύπνο. Προτιμήστε το, όμως, και για τη μοναδική του πρωτοτυπία: κεμπάπ μπροστά στη θάλασσα.

Ντένη Καλλιβωκά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.