Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού

Σε ένα τραπέζι όπου κυριαρχεί το μοσχαρίσιο κρέας, μια DARK σοκολάτα μπορεί να δώσει ως επιδόρπιο ένα απίθανο γευστικό προφίλ στην εμπειρία.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού

Σε ένα τραπέζι όπου κυριαρχεί το μοσχαρίσιο κρέας, μια DARK σοκολάτα μπορεί να δώσει ως επιδόρπιο ένα απίθανο γευστικό προφίλ στην εμπειρία.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού - εικόνα 1

Η DARK σοκολάτα είναι αυταξία. Απόλυτη απόλαυση για κάθε στιγμή και σε κάθε διάθεση. Aν όμως βρεθεί σαν μοναδικό επιδόρπιο σε ένα τραπέζι όπου κυριαρχεί το μοσχαρίσιο κρέας, στα κάρβουνα, στη σχάρα, στο μαντέμι, του χαρίζει όλη της τη λάμψη και την ένταση και δίνει στην εμπειρία ένα απίθανο γευστικό προφίλ.

«Ιερό τέρας» της γεύσης το μοσχαρίσιο κρέας, είναι μια περίπτωση που χρειάζεται δυνατούς συντρόφους για να φτιάξει pairings που δεν θα αδικηθεί καμία από τις δυο πλευρές. Η DARK σοκολάτα, είναι μια τέτοια περίπτωση, αφού η δύναμη της γεύσης της, της δίνει και την αναγκαία γενναιοδωρία για τέτοιες τολμηρές συνευρέσεις.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού - εικόνα 2

Μια καλή υπόθεση εργασίας, είναι τα spare ribs με bbq sauce στο ύφος του Κάνσας. Εδώ, μια DARK με αλμυρή καραμέλα, θα κοντράρει στα ίσια τη δύναμη των αρτυμάτων, τσίλι, σκόρδο, ξύδι, ζάχαρη, πάπρικα, που συμμετέχουν στην πυκνή, χρυσοκάστανη σάλτσα που ντύνει τα θρυλικά παϊδάκια. Ένα άλλο σενάριο είναι τα burgers με συνοδεία onion rings. Η δωρική, σκέτη DARK, θα μιλήσει στην καρδιά της επίγευσης αυτού του κλασσικού -και κατά μουσική αναλογία heavy metal εδέσματος- απλά ένα τέλειο ζουμερό μπιφτέκι που αναδύει ηδονική τσίκνα και η γλύκα των κρεμμυδιών να ακουμπάει υπαινικτικά στη γλυκόπικρη γεύση της σοκολάτας.

Η απολαυστική dark πλευρά του ζουμερού μοσχαριού - εικόνα 3

Ας δούμε τώρα μια κλασσική macho περίπτωση με soft αποχρώσεις, την steak au poivre. Τα αιθέρια έλαια του εσπεριδοειδούς της DARK πορτοκάλι, φρέσκα και πικάντικα, κουμπώνουν ιδανικά με την επιθετικότητα του πιπεριού, τα αρώματα των λουλουδιών και τις πικάντικες νότες του cognac. Αν, υποτεθεί πως η κρέμα γάλακτος στη σος έχει αφήσει -που δεν πρέπει-, τα ίχνη της στην επίγευση, η DARK πορτοκάλι ως επιδόρπιο θα τα σβήσει γλυκά. Αν μάλιστα βρίσκεται δίπλα της και το cognac που συμμετείχε στη δημιουργία του steak au poivre, τότε μιλάμε για την επιτομή της γευστικής ευτυχίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.