Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο!

Το «Dos Hermanos» της Κηφισιάς γιορ­τάζει τα 25 του χρόνια με χάπενινγκ και ωραία νέα πιάτα σε ένα σκηνικό στιλάτης πολυχρωμίας.

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο!

Το «Dos Hermanos» της Κηφισιάς γιορ­τάζει τα 25 του χρόνια με χάπενινγκ και ωραία νέα πιάτα σε ένα σκηνικό στιλάτης πολυχρωμίας.

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο! - εικόνα 1

Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα στο «Dos Hermanos», όταν άνοιξε το πολύχρωμο σκηνικό του στον όροφο τότε: μου είχε κάνει εντύπωση το προσεγμένο φαγητό, κάτι που επιβεβαίωνα διαρκώς σε επόμενες επισκέψεις μου. Μέσα στα χρόνια, βέβαια, το δημοφιλές μεξικάνικο εστιατόριο έχει εξελιχτεί και μεγαλώσει. Εκτός από την πάνω αίθουσα, έχει επεκταθεί και στο ισόγειο και στο βάθος έχει δημιουργηθεί ένας μικρός εντυπωσιακός κήπος, όπου τρως υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο.

Μια στιλάτη πολυχρωμία απλώνεται παντού, άλλοτε πιο αφαιρετική (σαν σε μοντέρνο μουσείο) και άλλοτε πιο μπαρόκ αλλά όχι παλιομοδίτικη, καρυκευμένη με κάκτους, μάσκες, αγάλματα, κεντημένα σομπρέρο, αποικιακά έπιπλα, κεραμικά πιάτα σε γήινα χρώματα... Φέτος που κλείνει τα είκοσι πέντε, λοιπόν, το «Dos Hermanos» δεν θα αφήσει να περάσουν έτσι τα γενέθλιά του. Από το τέλος του μήνα θα οργανώσει πάρτι και διάφορα χάπενινγκ αλλά και διαγωνισμούς με πολλά δώρα, το κορυφαίο εκ των οποίων θα είναι η κλήρωση ενός δεκαήμερου ταξιδιού στο Μεξικό (τις λεπτομέρειες θα τις βρείτε σύντομα στο «α»).

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο! - εικόνα 2

Από τα καινούργια πιάτα που δοκιμάσαμε ξεχωρίσαμε την πλούσια, δροσερή και φρουτώδη σαλάτα­ με μάνγκο, αβοκάντο και μαρούλι, συνδυασμένη με κράνμπερι, μαριναρισμένα φιλετίνια από ψαρονέφρι και μια ωραία σάλτσα μάνγκο που της δίνει έξτρα γεύση. Τις quesadillas μην τις χάσετε, έρχονται ψητές και τραγανές με διάφορες γεμίσεις – αυτή με τσορίθο και γουακαμόλε είναι πικάντικη και ορεκτική. Τα τραγανιστά taquitos είναι ωραίος μεζές και μου άρεσαν στην εκδοχή με μοσχαρίσιο κιμά και τυριά. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όλες οι τορτίγιες, είτε σταρένιες είτε καλαμποκιού­, φτιάχνονται καθημερινά στο εστιατόριο.

Έτσι μπορείς να χαρείς burrito τα οποία γαρνίρονται με τυρί που λιώνει καθώς ψήνονται στο φούρνο, νοστιμότατες green enchiladas poblanas σε τορτίγια καλαμποκιού που μαγειρεύονται σε σάλτσα πράσινης πιπεριάς poblano, γεμίζονται με κοτόπουλο και ψήνονται στο φούρνο και, φυσικά, fajitas τις οποίες επέλεξα να γεμίσω με γευστικότατο ψιλοκομμένο skirt steak μαριναρισμένο σε τσίλι, που ψήνεται στη σχάρα κι έρχεται μπροστά σου σε καυτό μαντέμι. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο­ το κέφι ανάβει με συγκρότημα­ Κουβανών που παίζει λατίνο ρυθμούς κι ένα χορευτικό ζευγάρι που παρασύρει μαζί του τον κόσμο.

Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906. Τιμή: € 22-28.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.