Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές

Με το που ακούς το όνομα Βασίλης Ακρίβος, το μυαλό σου πάει αυτόματα στην ψαροφαγία, αυτήν τη φορά όμως ο φοβερός κύριος «Ψάριστον», ομολογουμένως ανήσυχο πνεύμα, μας την κάνει γυριστή και αλλάζει στρατόπεδο.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές

Με το που ακούς το όνομα Βασίλης Ακρίβος, το μυαλό σου πάει αυτόματα στην ψαροφαγία.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 1

Αυτήν τη φορά όμως ο φοβερός κύριος «Ψάριστον», «Aιόλου 68» κ.λπ., ο οποίος είναι ομολογουμένως ανήσυχο πνεύμα, μας την κάνει γυριστή και αλλάζει στρατόπεδο.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 2

Το «Γίδι»­, που πήρε τη θέση τού επίσης δικού του «Tsipoutapas» στη Μεταμόρφωση, παίζει στο τερέν του κρέατος: φιγουράρει στα τσιγκέλια, στον ξύλινο πάγκο του χασάπη και στις ψησταριές, μπροστά από τις οποίες ο ετοιμοπόλεμος Γιάν­νης Κουστένης ακονίζει τα μαχαίρια του.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 3

Η κουζίνα βρίσκεται έξω, στα αριστερά της εισόδου του κτίσματος του ’50 με τους πέτρινους τοίχους, κλεισμένη με γυαλί, και από κάθε τραπέζι της αυλής με τις μεγάλες μουριές και τα γεράνια βλέπεις κανονική κρεατοπαράσταση. Άσε που με το που πλησιάζεις σε πιάνει από τη μύτη.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 4

Αγγουροντομάτα, πατάτες, ωραία μαλακή φέτα, τζατζίκι και κάτι μακαρούνες βρασμένες σε ζωμό από κόκαλα και κεφαλάκια, που ποτίζουν γεύση προτού πασπαλιστούν με μυζήθρα, σου ανοίγουν την όρεξη.Και μετά προσγειώνονται μπροστά σου μια φοβερά νόστιμη συκωταριά στο τηγάνι της, κοκορέτσι, κοντοσούβλι πρόβειο και χοιρινό, μπιφτέκια, χειροποίητα λουκάνικα, μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες (από Ιβηρικό χοιρινό ελληνικής εκτροφής), σιδηρόδρομος και προβατάκι σιτεμένο. Στη μερακλίδικη χασαποταβέρνα στήνεται κάθε βράδυ κρεατοφιέστα κανονική.

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 2102828848 ΓΙΔΙ

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.