Ο Βασίλης Ακρίβος φέρνει... «Γίδι»

Ο κύριος «Ψάριστον» με το καινούργιο του μαγαζί στη Μεταμόρφωση –άνοιξε μόλις– πιάνει το κρέας… από τα κέρατα.

Ο Βασίλης Ακρίβος φέρνει... «Γίδι»

Ο κύριος «Ψάριστον» με το καινούργιο του μαγαζί στη Μεταμόρφωση –άνοιξε μόλις– πιάνει το κρέας… από τα κέρατα.

Ο Βασίλης Ακρίβος φέρνει... «Γίδι» - εικόνα 1

Η κουζίνα, στα αριστερά της εισόδου, είναι ανοικτή. Τη βλέπεις τόσο από τη σάλα όσο και από την αυλή. Οπότε τα τσιγκέλια, ο ξύλινος πάγκος του χασάπη, οι σχάρες και οι ψησταριές σε βάζουν αμέσως στο κλίμα. Όχι δηλαδή ότι το όνομα πάει πίσω: το νέο δημιούργημα του συνδεδεμένου με την ψαροφαγία κυρίου «Ψάριστον» (και κεντρικό πρόσωπο και του «Aιόλου 68», όπου συνεργάζεται με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη) Βασίλη Ακρίβου στον χώρο του πρώην, επίσης δικού του «Tsipoutapas», στη Μεταμόρφωση, το λένε «Γίδι». Άνοιξε χτες, είναι χασαποταβέρνα και είναι καλά. Με το που θα καθίσεις, θα διαβάσεις στο μαυροπίνακα για αρνί και πρόβατο παϊδάκι και μπούτι, αρνίσια συκωταριά, ποδαράκι σούπα, μπιφτέκια και λουκάνικα, μοσχαρίσια και χοιρινή μπριζόλα, τραχανά, μακαρούνες, πατάτες, τζατζίκι, φέτα, χόρτα, και θα δεις –γιατί έχουν και τις… υποσημειώσεις τους– ότι χιούμορ, αμεσότητα κι ανάλαφρη διάθεση είναι για άλλη μια φορά μέρος του concept. Σύντομα θα επανέλθουμε με τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.