Μία uplifting εμπειρία στο Dinner in the Sky

Πενήντα μέτρα πάνω από το έδαφος δειπνήσαμε από τα χέρια του Jean-Louis Capsalas του «Δειπνοσοφιστηρίου», βγάλαμε (εννοείται!) πολλά selfies και... «ξαπλώσαμε» στον αέρα!

Μία uplifting εμπειρία στο Dinner in the Sky

Με δύο πράγματα δεν τα πάω καλά, με τα ύψη και με τα selfies. Να ’ναι καλά ο Σπύρος, ο υπεύθυνος ασφαλείας του Dinner in the Sky, που βοήθησε (όχι μόνο εμένα) να ξεπεράσω κάθε ακροφοβική σκέψη κάνοντας πλάκα την ώρα που με έδενε στο κάθισμά μου – βρίσκεται άλλωστε πάνω στην πλατφόρμα σε κάθε ανύψωση, καθησυχάζοντας με το χαμόγελό του. Όσο για τα selfies, η πανοραμική θέα της πόλης στα 50 μέτρα ύψος, πρώτα στο φως του ηλιοβασιλέματος κι έπειτα στα χιλιάδες τεχνητά φώτα, οδήγησε από μόνη της τα δάχτυλά μου αυτόματα στην κάμερα του κινητού. «Μήπως μπορείς να περιστρέψεις την πλατφόρμα για να ’χουμε την Ακρόπολη/το Γκάζι/τον Λυκαβηττό από πίσω;» ρωτούσαμε κάθε τόσο τον Σπύρο, κι εκείνος ενημέρωνε το χειριστή του γερανού, ο οποίος μας έφερνε στη σωστή θέση για την καλύτερη λήψη. Δεν είχα βγάλει μέχρι τότε ούτε ένα selfie, αλλά τράβηξα καμιά τριανταριά εκείνο το απόγευμα, που πέρασα γύρω στο μισάωρο να τα μοιράζομαι επί τόπου με τους φίλους και να τα ανεβάζω στο Instagram.

Μία uplifting εμπειρία στο Dinner in the Sky - εικόνα 1

Το Dinner in the Sky πραγματοποιεί τις γαστρονομικές «πτήσεις» του στην Τεχνόπολη εδώ και τρεις μήνες, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα ζευγάρια, στους ξένους αλλά και για εταιρικές εκδηλώσεις, ενώ θα παραμείνει εκεί όλο το καλοκαίρι. Στην 70ή ανύψωση του αιωρούμενου τραπεζιού, βρεθήκαμε για να πάρουμε μια γεύση από το νέο καλοκαιρινό μενού που έχει επιμεληθεί ο executive chef Jean-Louis Capsalas από το «Δειπνοσοφιστήριον», ο οποίος ετοίμαζε τα πιάτα με το βοηθό του στο κέντρο της πλατφόρμας: το μενού περιλαμβάνει amuse bouche και τρία πιάτα (μας δρόσισαν τα κολοκυθάκια μαρινέ με δυόσμο και lime μαζί με γαρίδες ατμού και λαδολεμονοανθούς), συνοδεύεται ελεύθερα με κόκκινο και λευκό κρασί (το χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις), και καταλήγει σε μια γλυκιά τριλογία σε βαζάκια με την υπογραφή του Διονύση Αλέρτα.

Μία uplifting εμπειρία στο Dinner in the Sky - εικόνα 2

Εκτός από το φαγητό και τα selfies, στη μιάμιση ώρα της ανύψωσης κάναμε κλασικές αφελείς ερωτήσεις απ’ αυτές που σου ’ρχονται σε πρωτόγνωρες εμπειρίες (όχι, δεν έχει πέσει ποτέ κινητό ή σερβίτσια στο έδαφος, και κανείς δεν έχει ζητήσει να κατέβει η πλατφόρμα για να πάει τουαλέτα), παίξαμε με το μοχλό ανάκλισης του καθίσματος (να ρίξετε το κάθισμα με το μαλακό όταν πάρετε απόφαση να ξαπλώσετε στον αέρα), και κάναμε χειρονομίες στο drone που πέταγε γύρω από την πλατφόρμα κινηματογραφώντας μας. Οι άφοβοι να προτιμήσουν τις οκτώ γωνιακές θέσεις με ιλιγγιώδη θέα στο κενό και μεγαλύτερη άνεση για περιστροφή. Πληροφορίες για τα uplifting dinner και cocktail nights του Dinner in the Sky εδώ.

Το βίντεο από το drone τη βραδιά της δικής μας ανύψωσης:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.