«Αγαπώ την αγορά μου»: μια γιορτή για την τοπική αγορά

Έχει Βασίλη Καλλίδη, food bloggers και Food Truck: Η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια Love your Local Market 2015 μας καλεί στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη και στην ιχθυόσκαλα Πειραιά από τις 15 έως και τις 31/5 για μια σειρά από νόστιμες δράσεις.

«Αγαπώ την αγορά μου»: μια γιορτή για την τοπική αγορά

Έχει Βασίλη Καλλίδη, food bloggers και Food Truck: Η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια Love your Local Market 2015 μας καλεί στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη και στην ιχθυόσκαλα Πειραιά από τις 15 έως και τις 31/5 για μια σειρά από νόστιμες και συνειδητοποιημένες δράσεις.

«Αγαπώ την αγορά μου»: μια γιορτή για την τοπική αγορά - εικόνα 1
Βασίλης Καλλίδης

Τhink local! Δεν είναι καθόλου τυχαίο που δεκαεννιά χώρες και δύο χιλιάδες τοπικές αγορές συμμετέχουν στη διεθνή καμπάνια Love Your Market 2015 που έχει ως στόχο την υποστήριξη των τοπικών αγορών και την ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Με το τρίπτυχο τοπικότητα, εποχικότητα και φρεσκάδα και την ποιότητα των υλικών να παίζει δυνατά σε όλο τον κόσμο, οι εκδηλώσεις του «Αγαπώ την αγορά μου» έρχονται στην πλέον κατάλληλη στιγμή να υπογραμμίσουν την ανάγκη για ένα τέτοια διατροφικό «σκεπτικό». Από τις 15 έως και τις 31 Μαΐου στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη (Κέννεντυ 1, Άγιος Ιωάννης Ρέντη) σας περιμένει μια σειρά δράσεων –live μαγειρικές, γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, εργαστήρια, διαγωνισμοί κ.α.– με κεντρικό σύνθημα «Τρώμε σωστά, ψωνίζουμε στην αγορά».

«Αγαπώ την αγορά μου»: μια γιορτή για την τοπική αγορά - εικόνα 2
Ο Γιώργος Γληνός και το Food Truck

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο που μας έρχεται, 16/5, από τις 10 π.μ. έως και τις 5 μ.μ. ο Βασίλης Καλλίδης κι η καντίνα του, αλλά και ο Γιώργος Γληνός και οι γκιουζλεμέδες του Food Truck θα παρασύρουν τους παρευρισκόμενους σε ένα πάρτι με street food και μουσικές του Γιώργου Μουχταρίδη (Pepper), ενώ το αμέσως επόμενο Σάββατο 23, τις ίδιες ώρες, οι food bloggers Madame Ginger, Gourmelita και Funky Cook θα φτιάχνουν φρουτοσαλάτες και smoothies με προϊόντα της αγοράς. Τσεκάρετε επίσης, τα δύο αυτά Σάββατα και την έκθεση με προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών και Μοναστηριακής Διατροφής με την επιμέλεια του Ελληνικού Μουσείου Γαστρονομίας και τo graffiti της ομάδας Stigma Lab που αποτυπώνει το σύνθημα της διοργάνωσης σ’ έναν τοίχο 300 μέρων. Τέλος, βάλτε στην ατζέντα σας και τις Κυριακές 24 και 31/5: από τις 10 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και σε συνδυασμό με το Love Your Local Market, η Ιχθυόσκαλα Πειραιά ανοίγει τις πύλες της στο κοινό φιλοξενώντας πλήθος δράσεων: γνωριμία με τα ναυτικά και αλιευτικά επαγγέλματα μέσα από ημερίδες και παρουσιάσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ξεναγήσεις στις ανεμότρατες της ιχθυόσκαλας, συναυλίες, live cooking και γευστικές δοκιμές. Περισσότερες πληροφορίες στο www.loveyourlocalmarket.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.