«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015

Δείτε τις μας είπαν οι ίδιοι για τη βραδιά οι έξι ξεχωριστοί εκπρόσωποι της γενιάς των 30ρηδων σεφ που εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους και πάρτε μια γεύση από τα πιάτα που ετοίμασαν.

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015

Δείτε τι μας είπαν οι ίδιοι για τη βραδιά οι έξι ξεχωριστοί εκπρόσωποι της γενιάς των 30ρηδων σεφ που εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους και πάρτε μια γεύση από τα πιάτα που ετοίμασαν.

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 1

Καθώς τα χειροκροτήματα από τις βραβεύσεις κόπαζαν, ο πραγματικός πρωταγωνιστής της βραδιάς, δηλαδή το μενού που εμπνεύστηκαν ειδικά για την τελετή έξι ξεχωριστοί εκπρόσωποι της γενιάς των 30ρηδων σεφ, οι Παναγιώ­της Γιακαλής­, Αθηναγόρας Κωστάκος, Μιχάλης Νουρλόγλου, Γκίκας Ξενάκης και Αλέξανδρος ­Τσιοτίνης και ο chef patissier Ευγένιος Βαρδακαστάνης έκανε την εμφάνισή του στα τραπέζια δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται η νέα γενιά των μαγείρων την εξέλιξη της νέας ελληνικής κουζίνας. Δείτε τι μας είπαν οι ίδιοι για τη βραδιά και πάρτε μια γεύση από τα πιάτα που ετοίμασαν.

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 2
«Τα γεμιστά των παιδικών μου χρόνων», Σπανακόπιτα «αλλιώς» και «Κοτόπουλο» με πατάτες στο φούρνο από τον Αθηναγόρα Κωστάκο

Αθηναγόρας Κωστάκος
«Ήταν από τις καλύτερες φορές. Δούλεψα με φίλους αλλά και με τον Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος είναι ο αγαπημένος μου Έλληνας σεφ. Σεμνός, σοβαρός, ουσιαστικός γνώστης της μαγειρικής, μας έκανε όλους να δουλέψουμε σαν παρέα. Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι».

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 3
Σαρδέλες μαρινάτες, κινόα, σάλτσα αμπελόφυλλο, αφρός λεμονιού yuzu του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Αλέξανδρος Τσιοτίνης
«Ήμασταν μια παρέα μαγείρων που μαγειρέψαμε όλοι μαζί για να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα που λέγεται νέα ελληνική κουζίνα».

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 4
Μπακαλιάρος, ελαφριά κρέμα σκόρδου-ταραμά, μαρμελάδα ντομάτας, σάλτσα από λεμόνι και μάραθο του Παναγιώτη Γιακαλή

Παναγιώτης Γιακαλής
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το αθηνόραμα και τους σεφ που συνεργάστηκαν για αυτή τη βραδιά. Πραγματικά περάσαμε πολύ όμορφα στην κουζίνα, γεγονός που τελικά πέρασε και στη σάλα».

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 5
Σιγοψημένο αρνάκι, κρέμα καρότου, αγκινάρα τουρσί του Γκίκα Ξενάκη

Γκίκας Ξενάκης
«Μέσα από το event πέρασε το μήνυμα ότι η νέα γενιά μαγείρων είναι ενωμένη –είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της- και μπορεί. Αυτό βάζει σωστές βάσεις για να προχωρήσουμε παραπέρα».

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 6
Ορτύκι ψημένο σε 2 χρόνους, κουσκουσάκι με κυδώνι, φουντούκι, «χιόνι» από ξύγαλο του Μιχάλη Νουρλόγλου

Μιχάλης Νουρλόγλου
«Για εμένα ήταν αναπάντεχο. Ήταν και συγκινητικό. Δεν υπήρχε κανένας ανταγωνισμός, βοηθήσαμε όλοι ο ένας τον άλλο, και το αποτέλεσμα με έκανε να πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον σ’ αυτό που λέμε νέα ελληνική κουζίνα».

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 7
Σφαίρα λευκής σοκολάτας, σορμπέ γιαούρτι, σος βατόμουρου - τριαντάφυλλου, καραμελωμένο πέταλο τριαντάφυλλου του Ευγένιου Βαρδακαστάνη

Ευγένιος Βαρδακαστάνης
«Τι καλύτερο από το να είσαι με φίλους… Να γνωρίζεις κι άλλους φίλους και να κάνετε έναν θεσμό όπως οι Χρυσοί Σκούφοι να μοιάζει με πάρτι. Αυτό που έδειξε είναι πως η δική μας γενιά είναι γενιά συναγωνιστών κι όχι ανταγωνιστών. Εξαιρετικά οργανωμένη η βραδιά από την παρουσίαση ως το τέλος και απολαυστική…»

Υποστηρικτές της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015

«Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι»: τι μας είπαν οι 6 σεφ που ετοίμασαν το μενού της απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015 - εικόνα 8

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.