Δείτε τι μας είπαν οι ίδιοι για τη βραδιά οι έξι ξεχωριστοί εκπρόσωποι της γενιάς των 30ρηδων σεφ που εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους και πάρτε μια γεύση από τα πιάτα που ετοίμασαν.
Καθώς τα χειροκροτήματα από τις βραβεύσεις κόπαζαν, ο πραγματικός πρωταγωνιστής της βραδιάς, δηλαδή το μενού που εμπνεύστηκαν ειδικά για την τελετή έξι ξεχωριστοί εκπρόσωποι της γενιάς των 30ρηδων σεφ, οι Παναγιώτης Γιακαλής, Αθηναγόρας Κωστάκος, Μιχάλης Νουρλόγλου, Γκίκας Ξενάκης και Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο chef patissier Ευγένιος Βαρδακαστάνης έκανε την εμφάνισή του στα τραπέζια δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται η νέα γενιά των μαγείρων την εξέλιξη της νέας ελληνικής κουζίνας. Δείτε τι μας είπαν οι ίδιοι για τη βραδιά και πάρτε μια γεύση από τα πιάτα που ετοίμασαν.
Αθηναγόρας Κωστάκος
«Ήταν από τις καλύτερες φορές. Δούλεψα με φίλους αλλά και με τον Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος είναι ο αγαπημένος μου Έλληνας σεφ. Σεμνός, σοβαρός, ουσιαστικός γνώστης της μαγειρικής, μας έκανε όλους να δουλέψουμε σαν παρέα. Αυτή τη βραδιά τη ζήσαμε σαν πάρτι».
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
«Ήμασταν μια παρέα μαγείρων που μαγειρέψαμε όλοι μαζί για να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα που λέγεται νέα ελληνική κουζίνα».
Παναγιώτης Γιακαλής
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το αθηνόραμα και τους σεφ που συνεργάστηκαν για αυτή τη βραδιά. Πραγματικά περάσαμε πολύ όμορφα στην κουζίνα, γεγονός που τελικά πέρασε και στη σάλα».
Γκίκας Ξενάκης
«Μέσα από το event πέρασε το μήνυμα ότι η νέα γενιά μαγείρων είναι ενωμένη –είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της- και μπορεί. Αυτό βάζει σωστές βάσεις για να προχωρήσουμε παραπέρα».
Μιχάλης Νουρλόγλου
«Για εμένα ήταν αναπάντεχο. Ήταν και συγκινητικό. Δεν υπήρχε κανένας ανταγωνισμός, βοηθήσαμε όλοι ο ένας τον άλλο, και το αποτέλεσμα με έκανε να πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον σ’ αυτό που λέμε νέα ελληνική κουζίνα».
Ευγένιος Βαρδακαστάνης
«Τι καλύτερο από το να είσαι με φίλους… Να γνωρίζεις κι άλλους φίλους και να κάνετε έναν θεσμό όπως οι Χρυσοί Σκούφοι να μοιάζει με πάρτι. Αυτό που έδειξε είναι πως η δική μας γενιά είναι γενιά συναγωνιστών κι όχι ανταγωνιστών. Εξαιρετικά οργανωμένη η βραδιά από την παρουσίαση ως το τέλος και απολαυστική…»