Τσίπουρο εμφιαλωμένο και με τη μόστρα, πολλά θαλασσινά μεζεδάκια κι ωραίο χρώμα, μόλις δυο βήματα από την πλατεία.
Για καιρό στην Αθήνα δεν ευδοκιμούσαν τσιπουράδικα βολιώτικου στιλ, ωστόσο παραδείγματα όπως αυτό του απλού, φιλικού, λευκοβαμμένου με λίγο γκρι και λίγο γαλάζιο «Σουσού» δείχνουν ν’ αλλάζουν τα πράγματα. Το στέκι της Ναταλίας Ζήτη, εκτός από μικρά, συνοδευτικά του τσίπουρου πιατάκια, έχει και κανονικές μερίδες, οπότε είναι και της μοιρασιάς και της μόστρας (ξαναγέμισμα του ποτηριού από το μπουκάλι του χύμα τσίπουρου).
Το θαλασσινό ρεπερτόριο, που σερβίρεται με φόντο μια χαριτωμένη τοιχογραφία της πλατείας του Γκαζιού, είναι αρκετά μεγάλο, όποτε ανάλογα με τη διάθεση μπορείτε να επιλέξετε από κλασική κλασικότατη σαρδέλα μέχρι ψάρι φρικασέ. Εμείς ξεκινήσαμε από μπιζελόφαβα με απαλό χαρακτήρα, χταποδάκι ελαφρά ξιδάτο και μπακαλιάρο πλακί με μπόλικο κρεμμύδι και σταφίδες, που γλυκίζει ευχάριστα. Το μαριδάκι ήταν στεγνοτηγανισμένο, οι σκορδάτες γαρίδες νόστιμες κι οι κουτσομούρες σαβόρο σε γλυκόξινη σάλτσα για… βούτες, με φρέσκια ντομάτα, κονκασέ και πελτέ, ήπιο σκόρδο και δεντρολίβανο. Για γλυκό προσφέρουν παγωτό με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς – γεύση σχεδόν παιδική.
Γαργηττίων 24, Γκάζι, 6906778318. Τιμή: € 15-18.