Για τσίπουρα στη Σουσού του Γκαζιού

Τσίπουρο εμφιαλωμένο και με τη μόστρα, πολλά θαλασσινά μεζεδάκια κι ωραίο χρώμα, μόλις δυο βήματα από την πλατεία.

Για τσίπουρα στη Σουσού του Γκαζιού

Τσίπουρο εμφιαλωμένο και με τη μόστρα, πολλά θαλασσινά μεζεδάκια κι ωραίο χρώμα, μόλις δυο βήματα από την πλατεία.

Για τσίπουρα στη Σουσού του Γκαζιού - εικόνα 1

Για καιρό στην Αθήνα δεν ευδοκιμούσαν τσιπουράδικα βολιώτικου στιλ, ωστόσο παραδείγματα όπως αυτό του απλού, φιλικού, λευκοβαμμένου με λίγο γκρι και λίγο γαλάζιο «Σουσού» δείχνουν ν’ αλλάζουν τα πράγματα. Το στέκι της Ναταλίας Ζήτη, εκτός από μικρά, συνοδευτικά του τσίπουρου πιατάκια, έχει και κανονικές μερίδες, οπότε είναι και της μοιρασιάς και της μόστρας (ξαναγέμισμα του ποτηριού από το μπουκάλι του χύμα τσίπουρου).

Το θαλασσινό ρεπερτόριο, που σερβίρεται με φόντο μια χαριτωμένη τοιχογραφία της πλατείας του Γκαζιού, είναι αρκετά μεγάλο, όποτε ανάλογα με τη διάθεση μπορείτε να επιλέξετε από κλασική κλασικότατη σαρδέλα μέχρι ψάρι φρικασέ. Εμείς ξεκινήσαμε από μπιζελόφαβα με απαλό χαρακτήρα, χταποδάκι ελαφρά ξιδάτο και μπακαλιάρο πλακί με μπόλικο κρεμμύδι και σταφίδες, που γλυκίζει ευχάριστα. Το μαριδάκι ήταν στεγνοτηγανισμένο, οι σκορδάτες γαρίδες νόστιμες κι οι κουτσομούρες σαβόρο σε γλυκόξινη σάλτσα για… βούτες, με φρέσκια ντομάτα, κονκασέ και πελτέ, ήπιο σκόρδο και δεντρολίβανο. Για γλυκό προσφέρουν παγωτό με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς – γεύση σχεδόν παιδική.

Γαργηττίων 24, Γκάζι, 6906778318. Τιμή: € 15-18.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.