«La Μaison du Grec»: μπιστρό το ελληνικό

Ζεστή 50’s αισθητική, ελληνικές γεύσεις και ντόπια τυριά και αλλαντικά στη βιτρίνα σε ένα νέο, ολοήμερης λειτουργίας χώρο που βάζει μια όμορφη πινελιά στην κηφισιώτικη Κασσαβέτη.

«La Μaison du Grec»: μπιστρό το ελληνικό

Ζεστή 50’s αισθητική, ελληνικές γεύσεις και ντόπια τυριά και αλλαντικά στη βιτρίνα σε ένα νέο, ολοήμερης λειτουργίας χώρο που βάζει μια όμορφη πινελιά στην κηφισιώτικη Κασσαβέτη.

«La Μaison du Grec»: μπιστρό το ελληνικό - εικόνα 1

Ήδη κρυφοκοιτάξαμε και μπορούμε να σας πούμε ότι το μπιστρό που ετοιμάζει στην Κηφισιά ο δραστήριος στο χώρο της εστίασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό Κωνσταντίνος Ντουμής είναι πανέμορφο. Το έντυσε με πολύ σπιτική ’50s ατμόσφαιρα ο αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης: πράσινα σαλονάκια, τσιμεντοπλακάκια, κομψές απλίκες, μια τραπεζαρία με σκαλιστά λιονταρίσια πόδια στο πάνω επίπεδο, ένα εντυπωσιακό ανθέμιο στα αριστερά της εισόδου… Όσον αφορά στο γευστικό του προφίλ, το «La Maison du Grec» έχει ως βασικά συστατικά ελληνικά πρωινά (η ιδέα της στραπατσάδας με χειροποίητο ψωμί ζέας μας φάνηκε πολύ καλή), πίτες με χωριάτικο φύλλο, τάρτες, ελληνικά ζυμαρικά αλλά και ντόπια τυριά και αλλαντικά που φιγουράρουν στη βιτρίνα και μπορούν να γίνουν σάντουιτς ή πλατό και όχι μόνο. Ανοίγει πολύ σύντομα τις πόρτες του, οπότε αναμείνατε γευστική ανταπόκριση στο άμεσο μέλλον.

Κασσαβέτη 11, Κηφισιά, 2108019437.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.