Άμα Λάχει Chez Violette

Το κάτω κομμάτι του εξαρχειώτικου «Άμα Λάχει» ονόματι «Chez Violette» ομιλεί την γαλλικήν. Και είναι ωραία κατάληξη μετά το θέατρο ή το σινεμά.

Άμα Λάχει Chez Violette

Το κάτω κομμάτι του εξαρχειώτικου «Άμα Λάχει» ονόματι «Chez Violette» ομιλεί την γαλλικήν. Και είναι ωραία κατάληξη μετά το θέατρο ή το σινεμά.

Άμα Λάχει Chez Violette - εικόνα 1

Το εξαρχειώτικο «Άμα Λάχει Chez Violette» είναι μια φιλική στο χρήστη, οικονομική βερσιόν γευστικού γαλλισμού. Με κόκκινα σουρωτήρια σε ρόλο φωτιστικών στο ταβάνι, πλακάκι αλά σκακιέρα και ασπρόμαυρα παρισινά ενσταντανέ στους τοίχους, σε τυλίγει σε γαλλικό κουκούλι. και λόγω σημείου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα και για μετά το θέατρο.
Η ευγενική Μαρλέν βρίσκεται πάντα στη σάλα, ενώ η κουζίνα, με κλασικό στιλ, είναι επαναφορτισμένη­ και καλύτερα συντονισμένη­ σε σχέση με όταν ξεκίνησε. Δοκίμασα ένα καλό πατέ από συκωτάκια πουλερικών και μυρωδάτη μαρμελάδα κρεμμυδιού πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι, με δυο-τρία cornichons (πίκλες) να σπάνε τη γλυκύτητα, τις αρκετά ευχάριστες, δροσερές rilletes σολομού στο βαζάκι, τις φέτες φιλέτου πάπιας με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα πόρτο και την entrecote με τον πυκνό πουρέ πατάτας και το λάδι τρούφας. Συμπαθέστατο φινίρισμα η tarte tatin ή η κρεμ μπριλέ με άρωμα βιολέτας, ασορτί με το όνομα της γαλλικής και φιλικής αυτής ταβέρνας που κάθε Πέμπτη φιλοξενεί live τους Les Enfants de Pigalle & Margarita.

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 2103845974. Τιμή: € 18-23.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.