O Nίκος Κοντοσώρος στις 2/3 στη «Hytra»

Είναι ο πρώτος καλεσμένος του φεστιβάλ γεύσεων που εγκαινιάζει το εστιατόριο της «Στέγης» με στόχο την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης.

O Nίκος Κοντοσώρος στις 2/3 στη «Hytra»

Είναι ο πρώτος καλεσμένος του φεστιβάλ γεύσεων που εγκαινιάζει το εστιατόριο της «Στέγης» με στόχο την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην επαρχία.

O Nίκος Κοντοσώρος στις 2/3 στη «Hytra» - εικόνα 1

Tο με πολλά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας στο ενεργητικό του εστιατόριο που φέρει το όνομά του είναι ένα διαμαντάκι της μακεδονίτικης κουζίνας –με μικρά twists και νεωτερισμούς– κι από μόνο του ικανός λόγος να ταξιδέψει κάποιος γευστικά φιλοπερίεργος μέχρι το Ξινό Νερό της Φλώρινας. Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου όμως, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τον τρόπο με τον οποίο ο Νίκος Κοντοσώρος αξιοποιεί δημιουργικά τα προϊόντα και τις συνταγές του τόπου του εδώ, στην Αθήνα, δοκιμάζοντας στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών τους φοβερούς κεφτέδες σουτ μακάλο με μεταξένιο χυλό αλευριού, ζωμό κότας και σαφράν, την κρεατόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, το περίφημο χοιρινό του με κρούστα κόκκινου πιπεριού καγιέν και όχι μόνο, σε ένα ιδιαίτερο μενού ταιριάσματος φαγητού και κρασιού (6 πιάτα και 4 κρασιά του Κτήματος Κυρ Γιάννη, με κόστος συμμετοχής € 58 ανά άτομο). Να πάτε, να πάτε, είναι πραγματικά καλή ευκαιρία να γνωρίσετε τη γευστική του φιλοσοφία. Κρατήσεις στο 2103316767.

photo credit: Studio VD

Περισσότερες πληροφορίες

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.