Είναι ο πρώτος καλεσμένος του φεστιβάλ γεύσεων που εγκαινιάζει το εστιατόριο της «Στέγης» με στόχο την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην επαρχία.
Tο με πολλά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας στο ενεργητικό του εστιατόριο που φέρει το όνομά του είναι ένα διαμαντάκι της μακεδονίτικης κουζίνας –με μικρά twists και νεωτερισμούς– κι από μόνο του ικανός λόγος να ταξιδέψει κάποιος γευστικά φιλοπερίεργος μέχρι το Ξινό Νερό της Φλώρινας. Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου όμως, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τον τρόπο με τον οποίο ο Νίκος Κοντοσώρος αξιοποιεί δημιουργικά τα προϊόντα και τις συνταγές του τόπου του εδώ, στην Αθήνα, δοκιμάζοντας στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών τους φοβερούς κεφτέδες σουτ μακάλο με μεταξένιο χυλό αλευριού, ζωμό κότας και σαφράν, την κρεατόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, το περίφημο χοιρινό του με κρούστα κόκκινου πιπεριού καγιέν και όχι μόνο, σε ένα ιδιαίτερο μενού ταιριάσματος φαγητού και κρασιού (6 πιάτα και 4 κρασιά του Κτήματος Κυρ Γιάννη, με κόστος συμμετοχής € 58 ανά άτομο). Να πάτε, να πάτε, είναι πραγματικά καλή ευκαιρία να γνωρίσετε τη γευστική του φιλοσοφία. Κρατήσεις στο 2103316767.
photo credit: Studio VD