Πέμπτη με το κτήμα Γκλίναβου στον «Βασίλαινα»

H Πέμπτη 19/2 στο εστιατόριο του Πειραιά αφιερώνεται σε ένα οινοποιείο που έχει κλείσει 37 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Πέμπτη με το κτήμα Γκλίναβου στον «Βασίλαινα»

H Πέμπτη 19/2 στο εστιατόριο του Πειραιά αφιερώνεται σε ένα οινοποιείο που έχει κλείσει 37 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Πέμπτη με το κτήμα Γκλίναβου στον «Βασίλαινα» - εικόνα 1

Βραδιά παντρέματος κρασιού και φαγητού είναι αυτή η Πέμπτη 19/2 στον «Βασίλαινα». Στη ζεστή σάλα του Πειραιά το ραντεβού αυτή τη φορά δίνεται με το οινοποιείο Γκλίναβος και την αμπελουργική ζώνη της Ζίτσας, οπότε ετοιμαστείτε για τετ α τετ με τη Ντεμπίνα, το Βλάχικο και το Μπεκάρι, είτε σόλο, είτε σε συνδυασμό με ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Στο ειδικό για τη βραδιά μενού που έχουν συνδιαμορφώσει ο σεφ Ρενάτο Μεκόλι και ο οινικός σύμβουλος του εστιατορίου Γρηγόρης Μιχαήλος το Άσπρα Χώματα (Μαλαγουζιά και Ντεμπίνα) συνδυάζεται με τσιπούρα φρικασέ με σταμναγκάθι, σέσκουλο και σπανάκι, το Primus Zitsa Barrique (Ντεμπίνα που παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 6 μήνες) με φρέσκα ραβιόλι γεμιστά με ανθότυρο, μανιτάρια και τρούφα και το Κόκκινο Βελούδο (Βλάχικο και Μπεκάρι) με πανσέτα 12 ωρών μελωμένη με σάλτσα μπαχαρικών, με πουρέ κίτρινης κολοκύθας και κινόα. Τη συνέχεια γράφουν μανεστράκι με ουρές μόσχου και πικάντικα σάλτσα κρασιού παρέα το Βλάχικο του κτήματος, αλλά και μια τάρτα με crème patisserie, μασκαρπονε με φρέσκιες φράουλες, βατόμουρα και σάλτσα εσπεριδοειδών, την οποία ταιριάζουν με Poeme demi sec – τα αφρώδη άλλωστε, είναι η σπεσιαλιτέ της Ζίτσας. Το κόστος είναι € 35 το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.