H Πέμπτη 19/2 στο εστιατόριο του Πειραιά αφιερώνεται σε ένα οινοποιείο που έχει κλείσει 37 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Ζίτσα Ιωαννίνων.
Βραδιά παντρέματος κρασιού και φαγητού είναι αυτή η Πέμπτη 19/2 στον «Βασίλαινα». Στη ζεστή σάλα του Πειραιά το ραντεβού αυτή τη φορά δίνεται με το οινοποιείο Γκλίναβος και την αμπελουργική ζώνη της Ζίτσας, οπότε ετοιμαστείτε για τετ α τετ με τη Ντεμπίνα, το Βλάχικο και το Μπεκάρι, είτε σόλο, είτε σε συνδυασμό με ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Στο ειδικό για τη βραδιά μενού που έχουν συνδιαμορφώσει ο σεφ Ρενάτο Μεκόλι και ο οινικός σύμβουλος του εστιατορίου Γρηγόρης Μιχαήλος το Άσπρα Χώματα (Μαλαγουζιά και Ντεμπίνα) συνδυάζεται με τσιπούρα φρικασέ με σταμναγκάθι, σέσκουλο και σπανάκι, το Primus Zitsa Barrique (Ντεμπίνα που παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 6 μήνες) με φρέσκα ραβιόλι γεμιστά με ανθότυρο, μανιτάρια και τρούφα και το Κόκκινο Βελούδο (Βλάχικο και Μπεκάρι) με πανσέτα 12 ωρών μελωμένη με σάλτσα μπαχαρικών, με πουρέ κίτρινης κολοκύθας και κινόα. Τη συνέχεια γράφουν μανεστράκι με ουρές μόσχου και πικάντικα σάλτσα κρασιού παρέα το Βλάχικο του κτήματος, αλλά και μια τάρτα με crème patisserie, μασκαρπονε με φρέσκιες φράουλες, βατόμουρα και σάλτσα εσπεριδοειδών, την οποία ταιριάζουν με Poeme demi sec – τα αφρώδη άλλωστε, είναι η σπεσιαλιτέ της Ζίτσας. Το κόστος είναι € 35 το άτομο.