Τα ΒορΟινά: ραντεβού με τα "βόρεια" κρασιά

Η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για το καθιερωμένο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 1/2 στη «Μεγάλη Βρεταννία», αλλά οι παράλληλες εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη.

Τα ΒορΟινά: ραντεβού με τα «βόρεια» κρασιά

Οινόφιλος; Έσo έτοιμος. Η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος επέστρεψε για το καθιερωμένο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 1/2 στη "Μεγάλη Βρεταννία", αλλά οι παράλληλες εκδηλώσεις –κι είναι πολλές– ξεκίνησαν ήδη.

Τα ΒορΟινά: ραντεβού με τα "βόρεια" κρασιά - εικόνα 1

Με ένα οινικό "μπουκέτο" λευκών, ροζέ και κόκκινων κρασιών, αφρωδών, ξηρών, γλυκών, φετινών ή παλιότερων εσοδειών, η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για το καθιερωμένο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 1/2 στη "Μεγάλη Βρεταννία"*. Φέτος μάλιστα, που τα ΒορΟινά φιλοξενούν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, οι οινόφιλοι έχουν την ίδια μέρα δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελική του φάση, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον "εξτραδάκι": πολλές παράλληλες εκδηλώσεις "τρέχουν" στην πόλη από τις 23/1.

Το "Vintage" ετοιμάζει μια σειρά από βορειοελλαδίτικα flights (23/1-1/2), το "Heteroclito" σερβίρει βορειοελλαδίτικα κρασιά με το ποτήρι (23/1-2/2), και το "Kiki de Grece" κάνει focus στο Ξινόμαυρο και στη Μαλαγουζιά (23/1-2/2), ενώ τις ίδιες ημέρες (23/1-1/2) το "Sale Bianco" στη Γλυφάδα, το "Θείο Τραγί" στα Πετράλωνα, το "Silver Casa" στη Βουλιαγμένη και το "Fabrica de Vino" στην Εμμανουήλ Μπενάκη εστιάζουν στα κρασιά του Κτήματος Πόρτο Καρράς. Η "Οκτάνα" στο Παγκράτι συστήνει σε ποτήρι το λευκό (Traminer) και το ερυθρό (Cabernet Sauvignon) Κτήμα Αβέρωφ (23/1) για να συνεχίσει με τα Ξινόμαυρα του ίδιοι οινοποιείου (29/1), το "Oinoscent" αφιερώνει μια εβδομάδα στα κρασιά των Οίνων Βορείου Ελλάδας, με την πρώτη ημέρα της (26/1) να εστιάζει στα κρασιά της Ηπείρου.

Σημειώστε επίσης στην ατζέντα σας ότι το εστιατόριο "F+W by Olivier Campanha" στο Κολωνάκι ετοιμάζει μια ενδιαφέρουσα οινική "αναμέτρηση" (27/1) φέρνοντας αντιμέτωπα το Pinot Noir με το Βλάχικο, το Cabernet Sauvignon με το Ξινόμαυρο και το Chardonnay με τη Ντεμπίνα, το "Vein" στη Γλυφάδα διοργανώνει μια βραδιά (27/1) για τα επιδόρπια κρασιά του ελληνικού Βορρά, το "Mono" στην Πλάκα συνδυάζει πέντε πιάτα της κουζίνας του με πέντε κρασιά Βόρειων παραγωγών (28/1) συνθέτοντας ένα ενδιαφέρον ειδικό μενού, ενώ το ίδιο κάνει και η "Cookoovaya" (επίσης στις 28/1) στην περιοχή του Χίλτον. Μια ημέρα μετά, το "City Bar" στο City Link ποντάρει ταυτόχρονα σε λευκό και κόκκινο, παρουσιάζοντας κρασιά έξι παραγωγών με τα συνοδευτικά τους πιάτα. Είναι κι άλλοι οι χώροι που συμμετέχουν, με το πρόγραμμα να εμπλουτίζεται ακόμη και τώρα. Περισσότερες πληροφορίες και τιμές για κάθε εκδήλωση θα βρείτε στο www.voroina.gr

* Ωράριο ΒορΟινών:
11 π.μ.-5 μ.μ. για τους επαγγελματίες (είσοδος με πρόσκληση / επαγγελματική κάρτα), 5 μ.μ.-10 μ.μ. για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: € 5)

Περισσότερες πληροφορίες

Sale Bianco

Μάρκου Μπότσαρη 10, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Oinoscent

Βουλής 45-47, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Heteroclito

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Kiki de Grece

Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Vintage

Μητροπόλεως 66-68, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.