«L’ abbuffata»: ιταλικό φαγοπότι σε νέο σκηνικό

Το ιταλικό εστιατόριο της Δέσποινας Μαραγκίδου μετακόμισε από τα Τρίκαλα Κορινθίας στον Πειραιά.

«L’ abbuffata»: ιταλικό φαγοπότι σε νέο σκηνικό

Το ιταλικό εστιατόριο της Δέσποινας Μαραγκίδου μετακόμισε από τα Τρίκαλα Κορινθίας στον Πειραιά.

«L’ abbuffata»: ιταλικό φαγοπότι σε νέο σκηνικό - εικόνα 1

Μπορεί η γευστική ιστορία του «L’ abbuffata» («φαγοπότι» δηλαδή, ιταλιστί) να ξεκίνησε, πριν από τρία χρόνια, στα Τρίκαλα Κορινθίας, οι επόμενες σελίδες όμως γράφονται στα δύο επίπεδα ενός νεοκλασικού κοντά στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Στο ισόγειο σερβίρουν καφέ και ποτό. Το φαγητό της Δέσποινας Μαραγκίδου –με την ιταλική πινελιά του Stefano Rossi, ο οποίος επιμελείται το μενού και στο νέο πόστο– θα το δοκιμάσετε στον πρώτο όροφο, σε μια ζεστή, ψηλοτάβανη, κλασικών τόνων σάλα, με λευκοστρωμμένα τραπέζια και ρετρό λεπτομέρειες, που ακολουθεί τους ρυθμούς του κτιρίου που το στεγάζει. H έμφαση δίνεται στα ζυμαρικά: καρμπονάρα με πανσέτα, αυγό και pecorino Romano, ταλιατέλες μπολονέζ, φρέσκα λαζάνια φούρνου με μπεσαμέλ και παρμεζάνα κ.α., για τα οποία θα σας πούμε περισσότερα μόλις τα δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.