Δυναμικό πεδίο η μπίρα. Οι ελληνικές και εισαγόμενες μπίρες αβγατίζουν, όλο κι εμφανίζονται νέα ζυθο-στέκια, κάποιοι μελετάνε για ζυθο-σομελιέ κι εμείς σας έχουμε 6 προτάσεις για φιλικές... ζυμώσεις μετά φαγητού.
Abbey Beer Diner
Καλαίσθητο, σε στιλ gastro-pub, το ζυθο-εστιατόριο απέναντι από την Τεχνόπολη έχει 16 taps στη μεγάλη μπάρα του και δεκάδες ενδιαφέρουσες προτάσεις σε φιάλη. Η κουζίνα έχει και τα ρουστίκ, και τα πιο μοντέρνα της: από shepherd’s pie και λουκάνικα μέχρι πάπια σε ασιατικό στιλ.
Βeeracuda
Σχετικά πρόσφατη άφιξη στην πιάτσα του Χαλανδρίου, αυτό το φωτεινό, μοντέρνας αισθητικής beer restaurant με τη λευκή κυκλική μπάρα συνδυάζει lagers, weiss, μοναστηριακές κ.ο.κ. με λουκάνικα, ζυμαρικά, κότσι και οσομπούκο σε sous vide με baby πατατούλες.
Βοck
Σύγχρονη και ζεστή, η μπιραρία του Μακρυγιάννη ενσωματώνει όμορφα ζυθο-αναφορές στην αισθητική του χώρου (σουβέρ, φελλοί κ.ά.) και αγαπά τα βαυαρικά πιάτα. Εκτός από τις επιλογές της πλούσιας λίστας, αξίζει να ανακαλύψετε και τα ισορροπημένα κοκτέιλ με βάση την μπίρα.
Bierkeller
Το beer restaurant της Νέας Κηφισιάς (Ιλισίων 26) έχει πάντα γερμανο-αυστριακό χρώμα, αλλά τελευταία έχει προσθέσει και λίγη Αμερική στη γευστική του γκάμα: εκτός από το τραγανό σνίτσελ, δοκιμάστε και το monster burger σε μπριοσέ ψωμάκι. Η ζυθο-συλλογή είναι ωραία κι ενημερωμένη.
Ζύθος
Με πέτρα, ξύλο, άνετους καναπέδες με πολύχρωμες ταπετσαρίες και αρκετές ζυθο-αναφορές να δίνουν τον τόνο, έχει ιστορία στη ζυθο-ποσία μετά φαγητού: βαρελίσιες κι εμφιαλωμένες μπίρες συναντούν στο Χαλάνδρι λουκάνικα, σνίτσελ Χόφμαν και καπνιστές χοιρινές μπριζόλες.
The Lord
Η μπιραρία του Περιστερίου με το βρετανικό country style ρίχνει εδώ και λίγο καιρό στο τραπέζι νέα και ιδιαίτερα burgers. π.χ. ένα με ανατολίτικο αέρα, με μπιφτέκι και παστουρμά, ή ένα με μπιφτέκι, γραβιέρα Κρήτης, παστράμι και πίκλες. Κάθε μήνα θα βρείτε και μια διαφορετική βαρελίσια μπίρα.